❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod Viktor Novotný » 9 years ago

tak schvalne :
- jak to udelte obsluhuje li bod cca 600 - 800 kliosu ? to je vsechny najebete na ctyri 90st ?
- jaky ubnt sektor ma 45st ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

fiestak

Příspěvekod fiestak » 9 years ago

Viktor Novotný píše:tak schvalne :
- jak to udelte obsluhuje li bod cca 600 - 800 kliosu ? to je vsechny najebete na ctyri 90st ?
- jaky ubnt sektor ma 45st ?

Třeba tenhle:
https://www.i4wifi.cz/Bezdraty-5-GHz/Anteny-sektorove/Sektorova-antena-AirMAX-AC-2x2-MIMO-22-dBi-45-2x-RSMA-5-GHz.html
Jako sorry, ale narvat tam hromadu sxt mi fakt normální nepřijde. Viděli jste vyzařovák? SXT není sektor, spíš všesměr... Pak se divíme, že pásmo 5GHz je tam, kde je..
edit: 600kliošů z jednoho bodu? To je připojujete v okolí 10km a někde v Japonsku, ne? Trochu závidím, o tomhle si můžu nechat jen zdát. Nicméně při takovém počtu klientů už jsou i peníze na to, udělat to pořádně, ne low-cost alá hnízdo SXT..
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ja tu urcite neobhajuju udelat ap z sxt nebo z nanosu .. ale mluvim o poctu sektoru na sajtu, kdyz beru v potaz ze dam max 40 kliosu na jeden sektor .. prijde me idealni dat vice kvalitnich "uzkych" sektoru

a neni to v japonsku :D
0 x
- programming
- development
- education

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

600 - 800 kliosov na jeden bod ? V celku jednoduche, staci zahustit siet svojich ap a aj kliosi budu mat mensie vzdialenosti. Tiez nemam problem s sxt ako sektorky alev normalnom pocte. Stazujete sa ako sa v 5ghz neda nic robit pritom ako sledujem, vela z vas pouziva totalny low cost, stava tu apcka typu trubka a 10 x placka....potom sa zase place ze konkurencia nas rusi, ctu mera indoor a davaa pokuty....ked dokazete zozbierat tak vela kliosov na malej ploche tak asi treba investovat dalej. U nas na niektorych dedinach mam problem najst 3 kanaly na 3 sektorky....ako to robite vy fakt netusim. Co sa rusi a co nie som si uz vyskusal, napr. V rychlosti som vymienal jednu kartu v rb433, avsak uzsom nepozeral kadial ide pigtail....ten isiel tak, ze sa opieral o druhy a uz sa to rusilo, pretoze sa to naskenuje na. 20db.....ccq nikdy nebolo nad 70.
Toto je moj pohlad na vec, robte si to ako chcete pokiall vam to vyhovuje a funguje no ja by som to tak nerobil tot vsio.
1 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

zhustit ? ty kliosi jsou max do 400m spis ani to ne ..
0 x
- programming
- development
- education

Gemb

Tak si dorazil strop technologie :D treba to prehodit do optiky 8)
0 x

halamicek

Příspěvekod halamicek » 9 years ago

Taky sem to chtěl napsat. Pokud jsou v takvém malém okruhu, tak by to snad mohlo jít zakopat.
0 x
Halamíček Jakub

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Gemb píše:Tak si dorazil strop technologie :D treba to prehodit do optiky 8)

jasne, to se dela ... ale jde to pomaaaaaaaaaaaaalu se stavebnim uradem ..
0 x
- programming
- development
- education

kure05

Příspěvekod kure05 » 9 years ago

Tady je vidět, že většina zdejších jsou jen teoretikové a myšlenkáři s chytrejma řečma. Vám podobnejm doporučuji vzít hadřík a jít přeleštit svejch pár sektůrků a všesměrek. Aspoň zde nebudete plkat podobný nesmysly . . . :roll:
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 9 years ago

Pochopil jsem dobře, že Vikror myslí festival? To bych chtěl vidět jak k těm telefonum někdo bude tahat optiku. :D
Každopádně MT 40 klientů utáhne. Problém si myslím je pak v roamingu, ale zatím jsem ho na festu neřešil. SSID jsem měl pokaždy jiný a nikdo si nestěžoval.
Oproti UniFi AP out MT jel o hodně lépe.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ne ja myslel bezne kliose v casti mesta :)
0 x
- programming
- development
- education

dagus

Příspěvekod dagus » 9 years ago

600-800klientů do 400m, to prosím gps takového města. Počítal jsem teď zástavbu a na 90° sektor napočítám na 400m max 100baráků(a to je ideál 100% klientů což nikdy není). Buď to není 400m nebo to jsou králikárny. Jinak takové sajty má nejmenovaná firma po celém Liberci. Proti sxt(g) jako sektor vzásadě nic nemám, ale bez plechů bych tu odvahu neměl. Typicky u nich upgrade znamená 10tku ubnt a k tomu ta paráda co udělali na benátské. Tu kameru co jsem viděl cestou na sloupě kde byla prodlužka na el v igelitu (ačkoliv jako dočasné řešení) ani nekomentuji. To byla ukázka profimontáže. Aby mě někdo nenařknul za pomlouvání, v této lokalitě je podobných borců víc a já osobně v Liberci nic nepodnikám, jen tu bydlím, ale když vidím na paneláku novej sajt a tam ubnt sněhulák nebo ubnt 10tka a k tomu omnitik a nějaké sxt jako sektory, tak mi to příjde jako dobrá chujovina. Ten omnitik je snad jen pro srandu nebo rušení konkurence. :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

presne tak, jsou to hlavne kralikarny na tri strany (a domky na jednu stranu), ktere postupne predelavame na optiku, ale jak jsem psal, jde nam to pomalu...

za vse asi svedcici je "vykopte 100m, zahrabte, nasejte travu, pak prijde nas urednik rekne zda ok a muzete kopat dlasich 100m ... a tak porad dokola"
0 x
- programming
- development
- education

Gemb

Hmm to je ta klasicka buzeracia...u nas v prebehu asi 3 mesiacov UPC prekopalo kompletne optiku skrz cele mesto (30tis obyvatelov) a ze by po sebe zametali som si nevsimol :D
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 9 years ago

dagus píše:600-800klientů do 400m, to prosím gps takového města. Počítal jsem teď zástavbu a na 90° sektor napočítám na 400m max 100baráků(a to je ideál 100% klientů což nikdy není). Buď to není 400m nebo to jsou králikárny. Jinak takové sajty má nejmenovaná firma po celém Liberci. Proti sxt(g) jako sektor vzásadě nic nemám, ale bez plechů bych tu odvahu neměl. Typicky u nich upgrade znamená 10tku ubnt a k tomu ta paráda co udělali na benátské. Tu kameru co jsem viděl cestou na sloupě kde byla prodlužka na el v igelitu (ačkoliv jako dočasné řešení) ani nekomentuji. To byla ukázka profimontáže. Aby mě někdo nenařknul za pomlouvání, v této lokalitě je podobných borců víc a já osobně v Liberci nic nepodnikám, jen tu bydlím, ale když vidím na paneláku novej sajt a tam ubnt sněhulák nebo ubnt 10tka a k tomu omnitik a nějaké sxt jako sektory, tak mi to příjde jako dobrá chujovina. Ten omnitik je snad jen pro srandu nebo rušení konkurence. :D

Můžu Tě uklidnit, ty kamery s těma dvěma jirouš boxama nebyly naše a ani nevím čí to je. Tyhle kamery se ještě minulej rok vyskytovaly nad parkovištěm co bylo na louce. Jestli na monitoring tý plochy - nevím. Co se týče samotný benátský, tak 2,4GHz fungovala jak kde a jak kdy, ale pokrok oproti minulýmu roku byl znát. Na 5GHz to fungovalo celkem dobře všude. Celkem jsem se divil, ale vytížení občas bylo i půl na půl, takže je fajn že se 5GHz v telefonech rozmáhá. Minulej rok převládala 2,4GHz. Jinak ta lampa tam nebyla jediná na vysílání. Bylo tam toho víc, různě po areálu (kasy, různý stage, produkce, hlavní budova atd.). Co se týče omnitiků na větších vysílačích, tak tam jsou pouze jako záloha když umře nějakej sektor. Občas se to bohužel stane a tím omnitikem se to dá dočasně zachránit. Za reálnýho a funkčního provozu tam nikdo připojenej není. V končinách se samozřejmě používá i pro klienty a pro vytíženější směry se k tomu šoupne i nějaký to SXT. Na malej vysílačích se ten omnitik zároveň používá pro napájení dalších sektorů, příjmu atd.
0 x