Topologia siete vid obrazok

Obcas sa stane, ze mi vypadne siet (raz za 3-4 tyzdne, je to nahodne). Vypadok je ale taky zvlastny, nieco funguje a nieco nefunguje. Zacal som to riesit uz tu viewtopic.php?f=51&t=19971 Myslel som si, ze je problem s RB450, ale kedze nieco fungovalo a nieco nie, tak sme to hodili na switch (na obrazku je d-link, ale pred tym tam bol zyxel), zyxel bol starsi kusok, takze mal pravo ist do hw neba

Ano, kupil som novy d-link gigabit. Po 3 tyzdnoch o5 vypadla siet. Ked nastane kvazi vypadok, tak s PC cez winbox (pc mam zapojeny v d-link) sa neviem dostat na RB 450. Viem sa vsak dostat na RB 433. A tam som zistil, preco asi vypadne siet.
Na AP RB433 mam zapojeneho jedineho klienta cez NS5, on ma doma kabel s NS5 pychnuty do airlive 5460 a cez wifi sa k airlive pripajaju este asi 2-3 NTB.
Vsetko mam nastavene do bridge. Cize jeho NTBky sa pripoja cez airlive 5460 (bridge), trasa pokracuje na NS5 (bridge) a na RB433 (bridge) a cez switche do RB450 (RB 450 prideluje IP priamo jeho NTBkom).
Ako som uz spomenul, ked nastane kvazi vypadok, tak na RB450 sa cez winbox nepripojim, ale bez problemov sa viem pripojit na RB433 a tam som zistil, ze traffic je cca 18-19 Mbps. To by vsak nebol problem, ved predsa cm9 vie 54Mbps.
Ja mam ale VDSL predplatene 20/5 Mbps (ale ked si obcas meriam rychlost, tak max je to tych 18-19 Mbps).
Takze vyzera to tak ako keby wifi klient zatazil hlavny router RB450 a problem nastane tam.
Ak vsak zatazi router na max (18-19 Mbps) klient, ktory je pripojeny kablom, tak vsetko funguje.
Zatial som obmedzil klientove NTBky v queue liste na 5 Mbps, ale to nie je riesenie. Ak by som chcel pripojit na Wifi AP RB 433 viac klientov, tak by som ich musel obmedzit na tolko aby spolu nepresvihli 18 Mbps co je nezmysel.
Skustocne neviem kde by mohol byt problem