❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ELektromer s pripojenim na siet? meranie spotreby v rozvadzaci?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rado3105

ELektromer s pripojenim na siet? meranie spotreby v rozvadzaci?

Příspěvekod rado3105 » 9 years ago

Neriesili ste niekto nejaky kontrolny elektromer v elektrickom rozvadzaci, ci vam sedi namerana spotreba so spotrebou udavanou elektrarnami (uz viacerym znamym sa stalo, ze mali obrovske sumy nad realnu spotrebu). Pritom clovek si to vsimne az pri vyssej platbe ako je bezne...

nieco ako mFi, len to je len na 220V.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Asi většina elektroměrů má výstup S0. A co impuls (nebo blik), to nějaké kvantum energie ... Stačí počítat.

Z hotových zařízení na to mě teď napadá jen výrobky www.onlinetechnology.cz.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

Uvedený výstup impulsů by měl být schopen odečítat i LAN Controller za pár stovek. Bohužel jsem to ještě zatím nevyzkoušel.
0 x

rado3105

DarkLogic píše:Uvedený výstup impulsů by měl být schopen odečítat i LAN Controller za pár stovek. Bohužel jsem to ještě zatím nevyzkoušel.

- to by bolo super, nevyuziva to niekto?
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 9 years ago

Mame to cerstve nasazene, pres SDS merime tri spotreby.
Odecet impulsu provadime pres Elektromer EDIN 111L Jednofazovy na DIN listu. Z portu S0.
"Lepsi reseni sem zatim nenasel, V minulosti jsme testoval jeste konkurenci http://www.solarmonitor.cz/cz/produkty/ ... ine-odecty
Ten jejich mnodul je hezkej, ale stoji pres 2000 Kc.
Online mereni stoji 1200 Kc modul SDS.
Nactena data se propaguji na portal onlinemereni ve formatu grafu a kdyz tam zadas dalsi data tak to i pocitac cenu spotreby, mraky funkci.
Musi se vygenervat pres klient portal konfiguracni C script a ten se nahraje do SDS a ta pak komunikuje i za NATem.
SDS umi merit az tri faze. Meriem si takto spotrebu trech ruznych okruhu.
Edit: Pouzivame SDS Micro light E ARK

ludvik píše:Asi většina elektroměrů má výstup S0. A co impuls (nebo blik), to nějaké kvantum energie ... Stačí počítat.

Z hotových zařízení na to mě teď napadá jen výrobky http://www.onlinetechnology.cz.
0 x

rado3105

- vesat vsetko na cloud...neviem, to mi nevonia...

- nieco na LAN riesenie v ramci lokalnej siete? cacti alebo nieco podobne neviete ci je?
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 9 years ago

Cloud nabizeji pro zjedoduseni, data si klidne stahni z SDS do vlastni databaze.
.. prco mne tady ty predcasny/unahleny smutny reakce jeste prekvapuji :-))

rado3105 píše:- vesat vsetko na cloud...neviem, to mi nevonia...

- nieco na LAN riesenie v ramci lokalnej siete? cacti alebo nieco podobne neviete ci je?
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 9 years ago

SDS micro desky jsou na toto jak dělaný. Několik bodů máme jima osazený, kde měří kromě odebrané energie i stavy zdrojů ( máme tam dva, kdyby jeden umřel, tak abychom to taky věděli), Dál si deska pouští každý měsíc skript na test baterií a výsledek pošle do mejlu. Je krásně vidět, jak ty baterie postupem času umírají. Watchdog taky není k zahození, tam to má nevýhodu kontroly jen jedné adresy, kdy nedávno seznam si změnil ip a já se divil proč se mě to restartuje na osazených bodech. Data si z toho bere zabbix, takže je to v jednom dohledu.
0 x

rado3105

hafieror píše:SDS micro desky jsou na toto jak dělaný. Několik bodů máme jima osazený, kde měří kromě odebrané energie i stavy zdrojů ( máme tam dva, kdyby jeden umřel, tak abychom to taky věděli), Dál si deska pouští každý měsíc skript na test baterií a výsledek pošle do mejlu. Je krásně vidět, jak ty baterie postupem času umírají. Watchdog taky není k zahození, tam to má nevýhodu kontroly jen jedné adresy, kdy nedávno seznam si změnil ip a já se divil proč se mě to restartuje na osazených bodech. Data si z toho bere zabbix, takže je to v jednom dohledu.

dik za velmi plodne info...ten skript na test baterie ich ako testuje? kedze s tymto bol problem aj podla odbornikov na baterky...vraj lepsie riesenie ako nabit naplno vybit a vypocitat nie je....
0 x