❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
DarkLogic

Re: 4network.tv

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

Vám trvá načítání obrazu? U nás je to okamžitě.
0 x

dkulda

Příspěvekod dkulda » 9 years ago

Neberte to jako technické řešení, ale jak jsem psal čekáme na nové SDK od výrobců boxů... Pokud se něco podobného stane (zaseknutí obrazu atp.), ve většině případech pomůže přepnout na jiný kanál a zpět. Player se vzpamatuje, chytne se a pak to zase jede...

Jen pro upřesnění, předpokládám že podobné problémy se objevují na SetTopBoxech. Ve webovém prohlížeči, aplikaci v tabletu a mobuli to jede v pořádku... je to tak? Díky za odezvu...
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

hipik

Příspěvekod hipik » 9 years ago

zdravím, ve webovém prohlížeči je všechno ok, je pravda, že ty stb se občas "drbne" jak arris tak albis... btw, kdypak bude cca beta na albis? :) Dík.
0 x
MK nebo UBNT mám rád, ale nad FTTx není :)

dkulda

hipik píše:zdravím, ve webovém prohlížeči je všechno ok, je pravda, že ty stb se občas "drbne" jak arris tak albis... btw, kdypak bude cca beta na albis? :) Dík.

Kolegove to dostali na testovani v patek, pokud se nic ne...ere, tak to snad v pristim tydnu uvolnime do testu....bude to s H264 streama, takze si to muzete vzit domu za bezdrat (kdyby kovarovic kobyla chodila bosa :lol: )
0 x

Defender

Příspěvekod Defender » 9 years ago

DarkLogic píše:Vám trvá načítání obrazu? U nás je to okamžitě.

na optice je nacteni okamzite jak na arris tak albis boxech ale na bezdratovych tarifech trva prvotni nacteni zvoleneho kanalu nekolik vterin a o ty je pote po chvili video soupnuto zpet
0 x

Defender

Příspěvekod Defender » 9 years ago

dkulda píše:Neberte to jako technické řešení, ale jak jsem psal čekáme na nové SDK od výrobců boxů... Pokud se něco podobného stane (zaseknutí obrazu atp.), ve většině případech pomůže přepnout na jiný kanál a zpět. Player se vzpamatuje, chytne se a pak to zase jede...

Jen pro upřesnění, předpokládám že podobné problémy se objevují na SetTopBoxech. Ve webovém prohlížeči, aplikaci v tabletu a mobuli to jede v pořádku... je to tak? Díky za odezvu...

ve webovem prohlizeci je vse v poradku jak na optice tak na bezdratu. dodatecne soupnuti videa pozorujeme pouze pri nacteni zvoleneho kanalu u vsech STB
0 x

dkulda

Defender píše:
dkulda píše:Neberte to jako technické řešení, ale jak jsem psal čekáme na nové SDK od výrobců boxů... Pokud se něco podobného stane (zaseknutí obrazu atp.), ve většině případech pomůže přepnout na jiný kanál a zpět. Player se vzpamatuje, chytne se a pak to zase jede...

ve webovem prohlizeci je vse v poradku jak na optice tak na bezdratu. dodatecne soupnuti videa pozorujeme pouze pri nacteni zvoleneho kanalu u vsech STB

JJ to jsem předpokládal, potvrzuje to jen to, že problém je pouze na boxech, tedy skutečně player od výrobce... řešíme to, boucháme na ně, ale jak jsem psal...nejsou tak pružní jak bysme potřebovali.
0 x

DarkLogic

dkulda píše:Ne nebojte pouštět se do Vás nebudu, to je ztráta času a energie... navíc jste ve svém příspěvku docela slušný :D . Produkční verze je v plánu na přelom dubna a května. V průběhu následujících dvou týdnů bude verze pro boxy Albis, která bude pracovat s H264 streamy (pokud se neobjeví nějaký problém v SDK od Albisu :? ).

Tak tři týdny pryč...jak to vypadá s verzí pro Albis?
0 x

dkulda

DarkLogic píše:
dkulda píše:Ne nebojte pouštět se do Vás nebudu, to je ztráta času a energie... navíc jste ve svém příspěvku docela slušný :D . Produkční verze je v plánu na přelom dubna a května. V průběhu následujících dvou týdnů bude verze pro boxy Albis, která bude pracovat s H264 streamy (pokud se neobjeví nějaký problém v SDK od Albisu :? ).

Tak tři týdny pryč...jak to vypadá s verzí pro Albis?

Dobrý den, nic moc, máme ji, ale odlišnosti vykreslování zapříčiňují několik bugů, které sledujeme a musíme vyřešit. Bohužel jsou to na první pohled jasné problémy, jako je chybné znázornění časové osy a pomalé pohybování v hlavním menu. S tím to uvolnit nemůžeme ani do testovacího režimu. Vydržte, snad v příštím týdnu....
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

Nějaké novinky?
0 x

DarkLogic

Teď jsem dostal do mailu roadmapu, kde je popsáno co a kdy by mělo být. Ale po předchozích zkušenostech s nedodržením plánu a vlastních stanovených termínů (patrných i nyní zde) jsem tomu nevěnoval už ani moc pozornost.
0 x

manius

Příspěvekod manius » 9 years ago

Achjo, Očko furt v mizerné kvalitě....

Sedim doma na 10GE a očko jako kdyby to byla MP3 v 32bitrate ... Fuj.....
0 x

dzejhoda

Příspěvekod dzejhoda » 9 years ago

Dobrý den, i mě dlouhodobě trápí výše popsaný úkaz přeskakování obrazu o cca 10s napřed. Jako kolegu s příkladem skoku na lyžích. Mám zařízení Albis 8073. Je už k dispozici nějaké řešení nebo se alespoň plánuje? A pokud ano tak na kdy?
Děkuji za odpověď. Láďa
0 x

lvacek

Příspěvekod lvacek » 9 years ago

dzejhoda píše:Dobrý den, i mě dlouhodobě trápí výše popsaný úkaz přeskakování obrazu o cca 10s napřed. Jako kolegu s příkladem skoku na lyžích. Mám zařízení Albis 8073. Je už k dispozici nějaké řešení nebo se alespoň plánuje? A pokud ano tak na kdy?
Děkuji za odpověď. Láďa

Tak tuhle závadu jsem také reportoval a bylo mi řečeno, že to nikdo jiný nehlásil.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

To nám taky... prvně jsem to reportoval už minulý rok o prázdninách, konkrétně 2.7.2015. Za chvíli to bude rok a pořád nic... ROK! pánové. Budeme muset hledat jiné řešení, protože tohle prostě k lidem domů nemůže.
0 x