❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

4network.tv

Problematika videa na IP sítích.
dkulda

Re: 4network.tv

Příspěvekod dkulda » 9 years ago

pcwifi píše:rusaci a satelit, to je znamy fakt, za 7$ cely orbit :) az pozapinaj surf lock, sparuji natvrdo karty s prijimaci apod., tak mnogo lidu zaplace a zjisti, ze legalni nabidka stoji vic jak 7$ mesicne.

jj moje rec....znam firmy co tento zdroj puzvaji pro svoje pseudo IPTV.... a strasne se divili ze nase IPTV zacina na 55,-Kč...sem si myslel ze si nekdo dela blazny... :D
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

jahpisin

Příspěvekod jahpisin » 9 years ago

dkulda píše:
DarkLogic píše:honzam: Proč by měli vyvíjet stick, když mají STB? To už přece vyjde (funkčně, a asi i cenově) nastejno.

dkulda: Mám zatím 7 let starou plazmu, protože je to držák a prostě v pohodě slouží. Ale dokážu si představit, že když si koupím SmartTV a investuju za ni nemalou částku, tak budu chtít, ať to umí vše, co potřebuju. Rozhodně neuvítám, že na přehrávání IPTV potřebuju krabici navíc, která něco zase stojí. Nemluvě o tom, že to znamená další dálkový ovladač a nepohodlí v tom, že různé věci pak dělám na různých ovladačích. A je prostě fakt, že když jsem někomu s lepší smartkou IPTV dával nebo nabízel, tak se na nutnost STB většinou opravdu moc netvářil. A ohledně té nezaručené funkčnosti - jasně, chápu. Ale zákazník by si to mohl prostě vyzkoušet a kdyby měl náhodou s appkou problém, vždy by byla možnost nabídnout mu STB se určitou zaručenou funkčností.

JJ to zní asi lidsky, ale představte si že si koupí SmartTV, vy mu tam nainstalujte IPTV a všichni budou happy protože bude fungovat. Při prvním vydání nového firmware se něco v TV aktualizuje, nikdo neví co, zda je to prohlicec, nebo jen prehravat... a ejhle.. budete muset vysvetlovat proc mu to ted nejde kdyz mu to do ted slo... a my Vam ani nebudme moct pomoct s tim ze bychom rekli jo je to problem v novem SDK musime tam nahrat zatim to stare nez Albis nebo Arris uvolni to nove s opravenym buggem....Ja v tom proste vidim jen problem, ale uznavam ze i ja mam problem se 3 ovladaci....

v dnesni dobe je zaklad mit k hlavni tv v obyvaku pripojene PC s bezdratovou klavesnici a mysi,pak opada spousta problemu a udelate si na tom cokoliv :), vyuziti smart tv vidim akorat tak v loznici atd...kde si uz ciste streamuju data z domaci site ci externich zdroju z netu, max si prehraju videa a fotky z telefonu ci ovladam youtube pres telefon, vse ostatni uz je jen o nervy, ciste appku do smart tv bych ani nepotreboval, spis by se mi zamlouvalo tak jak funguje youtube ze si na telefonu neco najdu a kliknutim presunu obraz do tv, to ma podle me ten spravndy smysl, rozhodne bych nechtel na tv prochazet program(je to opet o nervy s jak s ovladacem ci nekde ze stolku tahat mys a klavesnici,pres mobil je vse hned)
1 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 9 years ago

jahpisin píše:v dnesni dobe je zaklad mit k hlavni tv v obyvaku pripojene PC s bezdratovou klavesnici a mysi

Možná tak u ajťáka doma, u běžného zákazníka to rozhodně základ není. A osobně si myslím, že je to spíše přežitek. Já to PC (HTPC) u TV mám, ale od doby, co mám IPTV přes STB, jsem ho nezapnul, takže se mi na něho už více jak rok maximálně tak práší.
0 x

dkulda

Dobrý den všem, dovolte mi krátkou informaci, která se může hodit všem....

Uvolnili jsme pro Vás novou HTML verzi pro SetTopBoxy Arris VIP 1113. Jedná se o testovací verzi určenou pouze pro Vaše interní testování a seznámení se s novým vzhledem a funkcemi jako je EPG+. Pokud by Vás zajímalo kam jsme se posunuli, neváhejte nás kontaktovat a vyzkoušejte novou verzi. Upravili jsme několik věcí, na které jste nás upozorňovali a budeme dále pokračovat.

DAVID KULDA
0 x

DarkLogic

Tesim se na verzi pro Albis, abych mohl taky vyzkouset.
0 x

dkulda

DarkLogic píše:Tesim se na verzi pro Albis, abych mohl taky vyzkouset.

uz ji maji kolegove na stole, pokud projdou zakladni testy, v pristim tydnu ji uvolnime...ale vite jak to je terminama v oblasti vyvoje, muze se na neco narazit a tyden neni zadny cas.... :?
0 x

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 9 years ago

dkulda píše:Dobrý den všem, dovolte mi krátkou informaci, která se může hodit všem....

Uvolnili jsme pro Vás novou HTML verzi pro SetTopBoxy Arris VIP 1113. Jedná se o testovací verzi určenou pouze pro Vaše interní testování a seznámení se s novým vzhledem a funkcemi jako je EPG+. Pokud by Vás zajímalo kam jsme se posunuli, neváhejte nás kontaktovat a vyzkoušejte novou verzi. Upravili jsme několik věcí, na které jste nás upozorňovali a budeme dále pokračovat.

DAVID KULDA

Dobrý den,

existuje stable verze? Ta rok-dva stará verze s modrým podbarvením je stable? Minulý rok vyšla verze s červeným podbarvením, taky beta dle Vašich slov:))) No jo, možná za pár let vyjde stable. A teď se do mě pusťte opět se slovy "některé věci nejdou, tak jak bychom chtěli ... " :)))
0 x

dkulda

Spreamer píše:
dkulda píše:Dobrý den všem, dovolte mi krátkou informaci, která se může hodit všem....

DAVID KULDA

Dobrý den,

existuje stable verze? Ta rok-dva stará verze s modrým podbarvením je stable? Minulý rok vyšla verze s červeným podbarvením, taky beta dle Vašich slov:))) No jo, možná za pár let vyjde stable. A teď se do mě pusťte opět se slovy "některé věci nejdou, tak jak bychom chtěli ... " :)))

Ne nebojte pouštět se do Vás nebudu, to je ztráta času a energie... navíc jste ve svém příspěvku docela slušný :D . Produkční verze je v plánu na přelom dubna a května. V průběhu následujících dvou týdnů bude verze pro boxy Albis, která bude pracovat s H264 streamy (pokud se neobjeví nějaký problém v SDK od Albisu :? ).
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

a co H.265 ? tam vidim vic budoucnosti, mensi narocnost na tok... ale hadam ze vyrobci STB to vidi jako velmi vzdaaaaaaalenou budoucnost, rok dva ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

dkulda

pcwifi píše:a co H.265 ? tam vidim vic budoucnosti, mensi narocnost na tok... ale hadam ze vyrobci STB to vidi jako velmi vzdaaaaaaalenou budoucnost, rok dva ?

Ono to neni jen na strane vyrobcu boxu, ale i na strane "transkodingu" streamu, budeme se tim zabyvat, ale nejdriv testy, ladeni atp ani o ramcovem terminu neni rec... Ale jinak mate pravdu, se stejnym datovym tokem dosahneme mnohem lepsi kvality, přesnou připravenost a podporu ze strany výrobců boxu neznám.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

Malý dotaz k těm kdo mají TV od 4networku nasazenou. Používáme unicast řešení bez CDN atd. ale už od počátku nás trápí problém přeskakování obrazu vpřed. Přeskok vždy o cca 10s, projevuje se v neurčitých časech. Přepnete, koukáte na skoky na lyžích, skokan se připravuje na můstku a najednou šup a už se dole raduje jak se mu skok povedl. Nesetkal se někdo se stejným problémem? Nějak se mi nechce věřit že bychom byli sami koho toto trápí.
0 x

dkulda

Petr Bačina píše:Malý dotaz k těm kdo mají TV od 4networku nasazenou. Používáme unicast řešení bez CDN atd. ale už od počátku nás trápí problém přeskakování obrazu vpřed. Přeskok vždy o cca 10s, projevuje se v neurčitých časech. Přepnete, koukáte na skoky na lyžích, skokan se připravuje na můstku a najednou šup a už se dole raduje jak se mu skok povedl. Nesetkal se někdo se stejným problémem? Nějak se mi nechce věřit že bychom byli sami koho toto trápí.

Dobrý den pane Bačino, NEJSTE SAMI a doufám že Vám to nikdo netvrdil, alespoň v poslední době :roll: . Ale myslím že jste byli první kteří na tento problém upozornili. A bohu dík jste schopni poskytnout i podklady i spolupráci při hledání příčiny. Podobné problémy není snadné identifikovat, jistě po Vás kolegové chtěli mnoho mnoho věcí, než jsme se něčeho dopátrali. Bohužel závěr je takový že se jedná o chybnou implementaci HLS playeru na straně výrobce. Někdo to může brát jako výmluvu, ale to tu nemíním sáhodlouze rozebírat. Fakt je ten že je to nahlášeno i potvrzeno jako truble ticket jak na Arrisu tak na Albisu, u obou boxů se občas objeví to samé s tím rozdílem, že Arris dokáže navázat na to místo, kde byl problém, Albis to vynechá a jede dál (to je asi ten skokan na lyzich). Důvodem pro vynechání souboru z playlistu může být, co máme vypozorováno, i zhoršená kvalita linky, ale prvotní problém je v implementaci playeru.
0 x

DarkLogic

To poskočení o pár sekund se nám děje taky. Vypozoroval jsem ale, že se to týká pouze živého vysílání - při přehrávání ze záznamu nebo timeshiftu se to neobjevuje. Taky mi přijde, že u toho živého vysílání se to stane v několika prvních minutách sledování, a pak se to ustálí.
0 x

dkulda

DarkLogic píše:To poskočení o pár sekund se nám děje taky. Vypozoroval jsem ale, že se to týká pouze živého vysílání - při přehrávání ze záznamu nebo timeshiftu se to neobjevuje. Taky mi přijde, že u toho živého vysílání se to stane v několika prvních minutách sledování, a pak se to ustálí.

JJ, at ziji duchove... u kazdeho se projevuje malinko jinak a kazdy ze zakazniku, ktery to zpozoroval a rozhodl se nam to sdelit to spojuje s necim jinym a vidi souvislosti jinde...
0 x

Defender

Příspěvekod Defender » 9 years ago

U nas je preskok dlouhy cca 10vterin vzdy cca minutu po prepnuti programu a rovna se casu jak dlouho program nacita nez se objevi obraz
0 x