❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

switch s izolaci portu, 10", 16-14portu gigo - poradte :)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Re: switch s izolaci portu, 10", 16-14portu gigo - poradte :)

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

A je moc velký problém tam dát místo 10" normální 19"?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 9 years ago

ano, neni pro nej misto v te lokalite
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 9 years ago

Nevím, podle mě sehnat tolika portový switch do tak malého rozměru bude hodně velký problém.
Tento by se mohl vejít, ale nemá tolik portů http://www.proficomms.cz/edge-core-ecs4 ... h/d-73734/
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

24 portů zabere 19 centimetrů. Plus rezerva na krabičku a tak a máš do 25 cm docela problém. Neznám sice vše, ale dost pochybuji v existenci takového switche. On by musel být i poměrně hluboký, aby se někam vešel zdroj. A to už v malém racku bude asi také problém.

Asi nejlepší řešení budou dvě ty malé edgecory nad sebou. Ale zeptej se na uši, podle mě k tomu jsou standardně jen velké, do 19"

Ještě je také otázka, co si představuješ pod izolací portů :-) Jestli VLANy, tak edgecory ano (mikrotiky také, ale já to nastavování nesnáším). Jestli něco jiného, tak máš asi další problém ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

okoun

Příspěvekod okoun » 9 years ago

Gemb píše:Este na ako moc spolahlivu aplikaciu to potrebujes? Ten mikrotik neni moc spicka....podla toho co mi hovoril kolega je to v podstate len 2011tka s pribastlenymi switch cipmi:D

ale on to nechce jakou router, takže je naprosto bezpředmětné to srovnávat s RB2011 když RB2011 není switch, nemá switchové funkce, toto má switchové funkce. Jiné switche mají daleko ale daleko horší CPU a jedou dobře pač v modu switch CPU není třeba, tedy nevidím proč by tohle nemělo fungovat když provoz nepůjde pred CPU jako v modu router...
Jo jako použití L3 switche bych to nedporpočil ale na L2 určitě.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Majklik

Příspěvekod Majklik » 9 years ago

Ano, tohle jde dát do 10" racku, ale nejde to dát na 10" uši, je to o trochu šiřší, takže položit na poličku v 10" racku, kde je to zasunuto za lyžiny.
A funkce izolace protů je po zapnutí natvrdo na porty. Jakse zpne, tak izoluje od sebe porty 1-22 a jako uplink lze použít jen 23/24 (nebo na něj napojneý SFP).

Do 10" racku na uši šel dát nějaký DLink, dělával se 10 nebo 16 port.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 9 years ago

Majklik píše:Do 10" racku na uši šel dát nějaký DLink, dělával se 10 nebo 16 port.

vzpomenes si jaky to byl typ ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Majklik

Příspěvekod Majklik » 9 years ago

Tak jsem to hlodal a marně. Respektive to bylo něco jako DGS-1100, ale ta současná řada je nafouklá, -10 a -16 port je už v rozměru pro 11" rack. Jen ta -8 by se asi vešla do 10", ale dodává se ušima na 11"?
Přitom si myslím, že tu DGS-1100-10 jsem v tom 10" předtím měl (nebo nějakou starší verzi, protože to nemělo PoE výstupy, ale jen 8x gigo metalika plus 2x SFP?) na uších normálně, než chcípla.
http://www.dlink.com/cz/cs/support/prod ... t-switches

Teď tam mám ten už zmíněný SWH switch, respektive 2x jeho 12 port verzi poloviční výšky, ale ta se také na uši nevejde, takže polička.
0 x