❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Queues

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
maetoo
Kontaktovat uživatele:

Queues

Příspěvekod maetoo » 9 years ago

Cez queue tree mám nastavene priority pre surfovanie, streaming, stahovanie a ostatne pripojenia. Toto mi správne pracuje.
Lenže potrebujem cez simple queues graficky monitorovať prenesene data cez ip adresy jednotivych zariadeni v sieti.
A toto simple queues mi už vôbec nepracuje. Ak v simple queues kliknem na nejaku ip adresu a tam na traffic, žiadny prenos tam nie je zaznamenany.
Môže sa sučastne použivať simple queues a queue tree? Mate nejake riešnie, alebo aspoň napad, ako y sa to dalo riešiť?
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 9 years ago

Qtree a Qsimple ti zároveň nepojedou. Dal bych tam druhý stroj. Na prvním (od zákazníka) bych priorizoval a na druhém omezoval rychlost simple Qčkama.
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

Rosak

Příspěvekod Rosak » 9 years ago

Pokud to chcete použít naráz, musíte v pravidlech v SQ nastavit alespoň nějaký max-limit (třeba nesmyslně vysoký) a pak Vám začnou SQ "kreslit" do grafů a QT bude dělat svou funkci dál. Sám jsem to tak chtěl dělat, ale nakonec jsem od grafování ustoupil a nestihl ověřit, jestli takto zapnuté SQ nějak neovlivnily fungování pravidel v QT. Pokud to budete zkoušet, dejte mi, prosím zpětnou vazbu jak se to chová. Jen tak pro zajímavost :-)
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Rosak píše:Pokud to chcete použít naráz, musíte v pravidlech v SQ nastavit alespoň nějaký max-limit (třeba nesmyslně vysoký) a pak Vám začnou SQ "kreslit" do grafů a QT bude dělat svou funkci dál. Sám jsem to tak chtěl dělat, ale nakonec jsem od grafování ustoupil a nestihl ověřit, jestli takto zapnuté SQ nějak neovlivnily fungování pravidel v QT. Pokud to budete zkoušet, dejte mi, prosím zpětnou vazbu jak se to chová. Jen tak pro zajímavost :-)

Skušal som to nastaviť, ako si písal. Nepomohlo to. Tato myšlienka v Mikrotiku nefungovala.
0 x

Rosak

Právě jsem zkusmo jedno SQ pravidlo naťukal paralelně k pravidlu v QT a mě to funguje.
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

tak teda, chyba bude zrejme u mna.
aku rychlost si zadal do SQ pravidla?
0 x

Rosak

Pro oba směry 100M (v QT je 20M).

Edit: Ale až teď jsem si všiml, že píšeš "graficky monitorovat PRENESENA data", ale ty grafy nereflektují přenesená data.
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Rosak píše:Pro oba směry 100M (v QT je 20M).

Edit: Ale až teď jsem si všiml, že píšeš "graficky monitorovat PRENESENA data", ale ty grafy nereflektují přenesená data.

Ano. Ku kazdemu zariadeniu v sieti mam pridelene v lokalnej sieti staticku lan adresu. Chcel som ku kazdej ip adrese spravit zvlast SQ, aby som mal prehlad, ktore zariadenie aky objem dat prenasa. Ale podmienka je ta, ze nechcem prist o QT.

Ked nemonitoruju prenesene data, co to potom robi?
0 x

Rosak

SQ jako takové objem přenesených dat samozřejmě zaznamenávají, ale v jejich grafech to není o objemu.
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Potrebujem docielit iba to, aby som bol schopny si pozret ip adresu, resp. zariadenie, ktore najviac "zralo" rychlost z konektivity. Takze to mi bohato staci.
0 x

Rosak

A už Ti ty SQ načítají? V čem byl problém?
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Zatiaľ sa mi SQ nenačítavaju.
Iba som napísal, čo potrebujem nakonfigurovať.
Nepotrebujem žiadnu archivaciu prenesených dat.
Potrebujem iba to, že keď sa mi bude zdať, že ide pomaly internet, aby som si vedel pozreť ktore zariadenie v dany moment najviac vytažuje internet.
0 x

Rosak

Promiň, asi jsem natvrdlej :-) Podle toho co jsme si psali Ti to nakonec funguje/nefunguje/nebo jsi to ještě nezkoušel?

P.S. Ty grafy ale nejedou online, víš to? Takže na to co píšeš až teď posledním postu je lepší koukat WinBoxem, nebo přes web rovnou na samotné SQ, než na jejich grafické výstupy.
Naposledy upravil(a) Rosak dne 18 Apr 2016 13:17, celkem upraveno 1 x.
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Skušal som to nastaviť tak ako si písal. Nefunguje mi to.
0 x

Rosak

Jednoduché pravidlo a už to frčí.
add dst=192.168.0.250/32 max-limit=100M/100M name=maetoo target="" total-max-limit=200M
A pokud ne, bude potřeba vidět zbytek související konfigurace...
0 x