❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Asymetrie NSTREME dual

Návody a problémy s konfigurací.
mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 17 years ago

Len mne uz vsetko pripada na mk asymetrickee :lol: :?
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

mashinepistole2 píše:Len mne uz vsetko pripada na mk asymetrickee :lol: :?

po kabelu si nemuzu stezovat :wink:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

mashinepistole2

Skusim downgrade na 2,9,46 :D Ale neverim ze to pomoze.
0 x

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

mashinepistole2 píše:Procaky su tam 3Ghz pentium 4 .

Myslel jsem CPU počítačů s BT. Doporučuju sledovat při testu vytížení procesorů. Je dost možné, že jsou i jiné karty. Mě osobně dělá BT mezi dvěma Celery 2.6 s Realteky ani né 30Mbps při 100%-ní zatížení. BT na Linuxu mezi absolutně stejnými PC skoro 70Mbps(Vysvětluji si to špatnými drivery pro Realteky ve Windows). Jinak si takový rozdíl opravdu neumím vysvětlit. A nebo nejlépe skusit i něco jiného než BT.
sub_zero píše:Sad spis ale vyreste tu asymetrii toho nstremu

Můj názor na nstreme je zde. Doporučuji skusit jak pojede linka bez nstreme a pak s nstreme.
sub_zero píše: ,ale neco na tom bude, kdyz BT test mi udela v nstremu cca stejnej traffic pri FD a v realnu je to uplne jiny...v cem je rozdil? velikost paketu? pocet?

Tak znova a stále dokola. Počet Mbps není vypovýdající hodnota rychlosti routování. To, že BT ukáže X-mega ještě neznamená, že linka při reálném trafficu pojede úplně stejně(protože není traffic jako traffic). Skuste jak pojede BT s velikostí paketu 20bytů. Jsou rychlosti odroutovaných paketů /s podobné při realném provozu a při testu?
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!

mashinepistole2

To s tou sietovkov to roby samotny Btest , z Btestom z jaliho ftp to islo FD . Je to nejaka beta verzia 2,1.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

20 bajtu me neprijde jako prumerna velikost paketu na siti, ale souhlasim ze test ladovanim 1500vek nema moc velkou vypovidaci hodnotu, jen o propustnosti, ta se ovsem snizuje s poctek malych paketu zrejme narustajici rezii.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

Grunt_Mich_An píše:

Tak znova a stále dokola. Počet Mbps není vypovýdající hodnota rychlosti routování. To, že BT ukáže X-mega ještě neznamená, že linka při reálném trafficu pojede úplně stejně(protože není traffic jako traffic). Skuste jak pojede BT s velikostí paketu 20bytů. Jsou rychlosti odroutovaných paketů /s podobné při realném provozu a při testu?[/quote]

ale ja tu nepsal nic o rychlosti BT testu pri routovani!! 890Mbit HD, cca 400Mbit FD sme dosahli pri BT testu na ploche siti!! Nstreme mame jendou stranou v bridgi s backbone ethernetem a na druhy se routuje. A urcite nepredpokladam, ze BT test, co je defaultne v MT (neresme ted tady jeho objektivnost), pouziva pri testovani nejakym zpusobem routing.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Petr Vlašic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Vlašic » 17 years ago

Maxik píše:20 bajtu me neprijde jako prumerna velikost paketu na siti

Potom si zapněte sinffer. Pakety typu ARP překlady, UPnP a SMB Discovery,AIM Keep Alive a Oncoming Buddy většinou víc než 50 bajtů nemají. Stačí trošku větší segment s uživateli Windows, kteří mají trošku větší conntact list a Wireshark je po pár sekundách rád, že vůbec stojí. A to ještě memluvím o BitTorrentech...(pár stahovačů a to je potom snad i průměrná velikost 20bajtů docela výjimečná)
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!