ahoj, v poslední době se mi množí požadavky na maskování nově postavených příhradových stožárů, rád bych to řešil nějakou efektivní jednoduchou cestou. bohužel to vždy dopadne tak že se koupí klasická nenatřená příhrada a za pár měsíců si někdo vzpomene že to moc svítí a že by bylo dobré to natřít což je pěkně na bačkoru pokud to již stotí, je tedy možné použít třeba nějakou vojenskou maskovací síť? případně jak si s tím poradí pásmo 5GHz ži 17G a 24G?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
maskování vysílače pomocí sítě
maskování vysílače pomocí sítě
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
no my jsme pri stavbe stozaru meli v pozadavcich nater jak konstrukce tak i anten.
nejakou sit jsme neresili to by vypadalo hrozne

nejakou sit jsme neresili to by vypadalo hrozne

0 x
jasně když to natřeš tak to tak nesvítzí ale stále je prostě cidět že to do krajiny nezapadá, jde spíše o maskování měnší stožárů do 10m.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
at s tim udelas cokoliv tak todo prirody nikdy nezapadne, prtoz to tam nepatria neni to nativneprirodni.
Jedine to musis postavit jako strom a simulovst strop.
Protoze i tvoje sit bude furt vypadat neprirozene
To nema reseni, jeden neco vymysli a ten druhej si vzdy necona tom najde
Jedine to musis postavit jako strom a simulovst strop.
Protoze i tvoje sit bude furt vypadat neprirozene
To nema reseni, jeden neco vymysli a ten druhej si vzdy necona tom najde
0 x
ano chápu, já jen potřebuji vědět jak řešit to řešení seš sítí 

0 x
Problem s tou siti je hlavne pri desti, ze je proste mokra a muze ti docela tlumit signal, taky jsem to chtel, ale zatim nenasadil.
0 x
dá se ale koupit nějaká z plastu a nebo tu síť vysloveně dát pouze na konstrukci a antény tedy alespoň natřít....
0 x
ona ta vojenská maskovačka umělá je, ale jak zmokne, tak vcelku ztěžkne, navíc dávat to přes stožár i s anténama je určitě blbost, kvůli jakýkoliv manipulaci a balit do toho samotnou příhradu si taky moc nedovedu představit
a on po Tobě někdo chce ošetřovat stávající již stojící příhrady u kterých jsi to měl udělat při stavbě a neudělal? tomu se ani nedivím, lidi si rádi smlsnou na každým kdo něco zanedbal
a on po Tobě někdo chce ošetřovat stávající již stojící příhrady u kterých jsi to měl udělat při stavbě a neudělal? tomu se ani nedivím, lidi si rádi smlsnou na každým kdo něco zanedbal
0 x
Takovy vysilac je pekny zachytny bod, kdyz se v prirode ztratis. Loboval bych za co nejviditelnejsi barvy, idealne vylestit do chromu, aby se ztraceni mohli orientovat podle pevneho bodu a zachranit se!
I kdyby to melo zachranit jen jeden zivot, ma to cenu !!!
I kdyby to melo zachranit jen jeden zivot, ma to cenu !!!

1 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Peyrak píše:ona ta vojenská maskovačka umělá je, ale jak zmokne, tak vcelku ztěžkne, navíc dávat to přes stožár i s anténama je určitě blbost, kvůli jakýkoliv manipulaci a balit do toho samotnou příhradu si taky moc nedovedu představit
ne právě že ne právě najednou si někdo vymyslel maskování...
0 x
a ten někdo je kdo? stavební úřad, nebo nějakej zelenej mozek? a on to i zaplatí? nebo z čeho pro Tebe vyplývá povinnost to dělat?
0 x
bohužel majitel pozemku, který po půlroce přišel na to že to moc svítí.
0 x
Tak obtoc tou maskovackou jen nosne casti stozaru a paraboly natri hnedou barvou. Porad to bude pouzitelne, samozrejme s trochou opatrnosti. A nepouzivej email s prvky kovu, ty anteny zmrvil.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Nevidis, ze ma vse natrene, tak aby to bylo maskovane?
Dle mne majitel pozemku, chce jeste vice
, coz uz je buzerace.
Dle mne majitel pozemku, chce jeste vice

0 x
vynalozis ranec a nakonec dojde za pul roku ze to jeste neni ono... srazka s blbcem nema konkurenci. vyhlidni si jiny flek pro jistotu a ujisti se ze do toho nebude nikdo kecat. mam stozar 8m daleko 30m od majitelova domu uz 2 roky, klasika "leskla" pozink prihrada, nerekl ani fň... je to vzdy v lidech. Chapal bych ze by ho to sralo kdyby to mel na baraku... ale nekde na poli zahrade ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))