❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT litle AC?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: SXT litle AC?

Příspěvekod honzam » 9 years ago

Mario píše:Graf CPU už nevytáhnu, ale ta odezva vyskakovala k 1000 ms i při nulovém provozu, to jde z grafu vidět, tak proč by nestíhal cpu pro ping?

Anténa je stejná u kompletně všech SXT. Procesorem to také nebude. Problém bude asi v nějaké neodladěnosti AC chipsetu
0 x

Mario
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mario » 9 years ago

Zřejmě SXT AC při určitém rušení, zatím jsem nevypozoroval jakém je zatím na N - NV2 nepoužitelné.
A to jsem chtěl nakupovat už jen SXT Lite5 AC pro budoucí přechod na AC.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 9 years ago

tak nevím čím to je ale zatím ani jedno sxt lite s emi nepúovedlo upgradovat bez netinstallu a tzo mám již další série...
dělám to vždy tak že z výchozí 6.30.2 nahraji 6.30.4 ale ne tu podělanou verzi s jedním balíčkem ale jednotlivé balíčky, je to běžná praxe jak u ostatních zařízení, všude to funguje až právě na to sxt lite a nevím proč k děsu...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 9 years ago

vadny kus asi...
0 x

okoun

4 kusy jsem měl před měsícem ted mám 3 kusy koupené teď a úplně všechno je to v bledě modrém, použícváte někdo vůbec ty sigle balíčky nebo tam máte ten stupidní jeden?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 9 years ago

Stupidni jeden a nemel jsem nikdy problem s nicim...
0 x

okoun

no tak to bude ono..
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 9 years ago

Tak za mne update ROS 6.29.1 na 6.34.2 naprosto OK, ale bohuzel ne pres mac, ale musel jsem byt pripojeny pres IP adresu (davam cely balik, free HDD space je po updatu 4.9MB).
Ten WinBox 3.1 me fakt stve. Ve starem zlatem WinBoxu v2.2.18 me to taky uz jede, ale musim jet pres IP mac me to nenascanuje a kdyz ano, tak chyba spojeni :-(
Ale stejne se me toto SXTecko nechce libit, nema to pipak a zda se me celkem pomale oproti SXT 5nD r2, ale mozna tomu musim dat jeste sanci.

EDIT: tak beru zpet, nabehne to za 15sec, bohuzel diky pipaku to nejde tak hned poznat :-)
0 x

Mario
Kontaktovat uživatele:

Vám opravdu nikomu neblbne SXT lite AC v N- NV2 že zhruba každý 10 až 20 ping vyskočí nebo vypadne? Přepnu na 802.11 nebo vyměním za SXT Lite5 a vše jede OK. Rušení minimální.
Obrázek SXT1 jak to vypadá po přepnutí na 802.11, Problém je že 802.11 nejde všude použít.
Přílohy
SXT1.png
sxt.png
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 9 years ago

Proc nejde vsude pouzit 802.11 ?
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 9 years ago

Ze by odolnost voci ruseniu?
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 9 years ago

Tak na to mam jinej nazor. V posledni dobe spis naprosto vyjimecne funguje lip nstreme nebo nv2 oproti 802.11
0 x

Mario
Kontaktovat uživatele:

Přesně tak, obecně je NV2 nejodolnější vůči rušení v mém případě u všech vysílačů. Ale u SXT Lite5 AC není použitelná ani tá N-NV2. Neba vám to jede?
Je tu vůbec někdo kdo má SXT Lite5 AC připojené na vysílač N - NV2?
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 9 years ago

Me teda NV2 moc nefunguje, laguje to jako prase, zlata dobra 802.11.
0 x

okoun

vypadá to že tam je něco HW shnilého a asi něco předělávají ve výrobě, jelikož v krámech mají další dodávku až v květnu a momentálně nelze produkt sehnat?
0 x