The hAP ac is our most universal home or office wireless device. It is a dual band device with Gigabit ports
CPU nominal frequency - 720 MHz
Size of RAM - 128 MB
Flash size - 16 MB
10/100/1000 Ethernet ports - 5
SFP - 1
Wireless - 5 GHz radio, 2.4 GHz radio
Protocols 802.11a/n/ac, 802.11b/g/n
Chains Triple-chain, Triple-chain
Supported input voltage - 11 V - 57 V (Jack or Passive PoE)
Max Power consumption - 17 W
Extras - USB 2.0 Type A full size port, 700 mA
http://www.cdr.pl/download/hAP_ac.pdf
V prodeji cca za týden.
Cena 2982kč s DPH
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
hAP AC (RB962UiGS-5HacT2HnT)
no konecne "951G" s AC Wifi navic
nechame se prekvapit esi tam nebude nejaky problemek...

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
Tvl, už jsem chtěl zítra jít koupit 951G
tak ještě asi vydržím, jinak moc pěkný modelový jméno 
Ale jako Flash:16MB? kokoti...

Ale jako Flash:16MB? kokoti...
0 x
Tak tohle není žádná novinka. Představený to bylo někdy v březnu minulýho roku v Praze na konferenci Mikrotiku.
0 x
-
No jo, novinka ne, ale teď poprvé vidím plný specifikace.
Můžu se zeptat odkud máš tohle info?
honzam píše:V prodeji cca za týden.
Cena 2982kč s DPH
Můžu se zeptat odkud máš tohle info?
0 x
czatlantis píše:Můžu se zeptat odkud máš tohle info?
Psal to přímo prodejce cdr.pl. Takže u nich to bude za týden. V ČR jako vždy o něco později...
0 x
-
Konecne slusny router!
Jen nechapu, proc neudelaji i variantu s rozumnymi antenami, ty vestavene shity to dost zabijeji. Kdyby byla moznost mit stejnou krabicku, jen s 5 dB antenami, nevahal bych a nasazoval to vsude.
Jen nechapu, proc neudelaji i variantu s rozumnymi antenami, ty vestavene shity to dost zabijeji. Kdyby byla moznost mit stejnou krabicku, jen s 5 dB antenami, nevahal bych a nasazoval to vsude.
0 x
-
Podle mě by si totiž lezli do zelí s outdoor moduly. Protože najdi za stejnou cenu něco, co má tyhle vlastnosti (třeba 5gigabit portů a wifi k tomu).
Ikdyž teď teda pokud je to triple chain a má to 6antén, tak by to už vypadalo s externíma dost zajímavě....ale u 951G, kde byly jen dvě je mohli udělat klidně externí...na té krabičce jsou na to vylamovací vývody dokonce. Takže připravení na to byli, jen asi právě management rozhodl jinak...achjo :/
Ale plno bastlů s externíma existuje, sám jsem jeden dělal...funguje to pěkně. Jen prostě tohle je řešení tak pro sebe no...Přijde se o záruku a je to celkem na dlouho vyrobit.
Na druhou stranu ta 951 i s těma interníma funguje velmi pěkně si myslím. Zatím asi nejlepší indoor router co jsem měl v ruce od MK.
A tou 16MB Flash se asi snaží dotlačit lidi k tomu, že tohle je jen AP/switch. Že jako hlavní router na to mají zapomenout a koupit si třeba 3011/2011 nebo něco podobnýho.
Ikdyž teď teda pokud je to triple chain a má to 6antén, tak by to už vypadalo s externíma dost zajímavě....ale u 951G, kde byly jen dvě je mohli udělat klidně externí...na té krabičce jsou na to vylamovací vývody dokonce. Takže připravení na to byli, jen asi právě management rozhodl jinak...achjo :/
Ale plno bastlů s externíma existuje, sám jsem jeden dělal...funguje to pěkně. Jen prostě tohle je řešení tak pro sebe no...Přijde se o záruku a je to celkem na dlouho vyrobit.
Na druhou stranu ta 951 i s těma interníma funguje velmi pěkně si myslím. Zatím asi nejlepší indoor router co jsem měl v ruce od MK.
A tou 16MB Flash se asi snaží dotlačit lidi k tomu, že tohle je jen AP/switch. Že jako hlavní router na to mají zapomenout a koupit si třeba 3011/2011 nebo něco podobnýho.
0 x
Velké zklamání - ano, je to opět skutečně home AP. O PoE 802.3at si můžeme nechat jenom zdát. 

0 x
Mě se líbí je na rozdíl od rb951G je port 1 (sfp1) připojen samostatnou 1Gbit linkou do CPU. Čili ideální jako uplink
http://i.mt.lv/routerboard/files/RB962U ... 082257.png
http://i.mt.lv/routerboard/files/RB962U ... 082257.png
0 x
-
Tak zklamání...já se na něj dost těším. Právě jako AP to potřebuju. Na hlavní routování mám RB2011. A pak po baráku rozstrkám tyhlety APčka. Spíš mě štve, že RB3011 neplánuje duální wifi.
Jinak jak dlouho myslíte, že morálně vydrží tohle AP použitelný? Přecejenom 802.11n na 2,4Ghz se asi jen tak používat nepřestane a pochybuju že bude něco převratně novýho. A taky ty rychlosti už jsou dost slušný. Plno lidí má wifi na 802.11G a nestěžujou si... A to je víc než 10let zpátky...
Jinak jak dlouho myslíte, že morálně vydrží tohle AP použitelný? Přecejenom 802.11n na 2,4Ghz se asi jen tak používat nepřestane a pochybuju že bude něco převratně novýho. A taky ty rychlosti už jsou dost slušný. Plno lidí má wifi na 802.11G a nestěžujou si... A to je víc než 10let zpátky...
0 x
Tak jako wifi to bude asi dlouho použitelné. Dodnes mají lidi ovislinky 1120 a 5460 jako wifi
a někteří si ani nestěžují.

0 x
Moc pěkná krabička, uvažuji nad 802.11ac AP do baráku. Jako router mám také RB2011, tedy stačilo by něco s 1x GbE.
Zvažuji tohle nové hAP AC a nebo něco s možností externí antény, co by mělo silnější signál... např. NetBox 5 - RB911G-5HPacD-NB
Tak jsem zvědav, jak se předvede
Zvažuji tohle nové hAP AC a nebo něco s možností externí antény, co by mělo silnější signál... např. NetBox 5 - RB911G-5HPacD-NB

Tak jsem zvědav, jak se předvede

0 x