❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ako spustit lte modem na RB

Návody a problémy s konfigurací.
stefpete

ako spustit lte modem na RB

Příspěvekod stefpete » 9 years ago

Ahojte mam na RB dany nový FW 6.34, a pokusam sa na tom rozbehnut lte modem Huawei. Po nadstaveni na RB mi vypise ze som konektnuty ale internet mi nefunguje. Vie niekto poradit kde moze byt chyba?
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 9 years ago

Jakej modem, co ti to konkrétně píše?
0 x

stefpete

LTE USB modem Huawei E3372, prave ze to nepise nic chybove,chova sa to ze je to konektnute u operetora aj IP adresu mi vypise ale internet za mikrotikom mi nejde...
0 x

czatlantis

Divný, mám ten stejnej modem a fungje mi to. Máš správně nastavený "add default route"? Ping z mikrotiku na nějakou IP v netu funguje?
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maetoo » 9 years ago

Nedavno som riešil podobny problém. Pripojenie vyzeralo byť v poriadku. Aj ip adresu som dostal od operatora.
Nedali sa mi načítať stranky. Skušal som ping na verejny GoogleDNS server. Odozva sa mi vratila.
Nakoniec som zistil, že chýba bola v maškarade. V outether nema byť port: ether1, ale tušim usb, alebo pppoe.
Skus toto pozreť. Daj vedieť, ako si dopadol.
0 x

czatlantis

Já teda maškarádu vždycky nastavuju podle source address. Taky právě kvůli tomu, když se mi změní port USBčka nebo podobně...
0 x

maetoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maetoo » 9 years ago

Jasne. Je viacerov sposobov ako sa da maškarada nastaviť.
Mne sa viac osvedčil sposobom, že v outether vyberiem port, z ktoreho mi ide internetove pripojenie,
než ako do source address zadať celý rozsah z ip adries z lan rozsahu.
0 x

stefpete

Problem je vyriešený problem bol medzi klávesnicou a stoličkou, neuvedomil som si že je treba zmenit maskaradu z WAN portu na USB port. Dakujem za poradenie
0 x