Zdravím,
na vysílačích kde jsou jako sektory SXT SA5 a SXT HG se nám u některejch stává, že se jim zasekne bezdrátová karta. Všichni klienti se od toho vysílacího SXT odpojej, ale po přihlášení do toho SXT se vše tváří úplně vpohodě a funkčně, jen na něj nikdo není připojenej. Pomůže buď zakázání a znovu povolení celýho bezdrátu, nebo restart celýho SXT. Neděje se to náhodně na všech kusech, ale vždy se zasekávaj ty samý kusy. Někdy to udělaj několikrát tejdně, někdy každej den. Změna fw nepomáhá. Tenhle problém nemáme na pár kusech, ale pomalu na každým vysílači kde je několik SXT, tak se vždy nějaký najde co se takhle chová. Nesetkal se s tím někdo z vás? Nevíte jak to řešit?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zatuhávání bezdrátu SXT SA5, SXT HG
Sice to není úplně ten problém, ale na síti taky používám SXT SA5 nebo SA5 ac. Nevím přesně co to bylo za verze asi 6.28 nebo tak a stávalo se mi opačnej případ po rádiu vždy vše připojený a zasekával se ethernet kde pomohl jen reboot buď že jsem dojel na místo a nebo když to šlo tak jsem se připojil po bezdrátu a rebootnul po SSH. Všechny problémy a to těch SXT máme dejme tomu 30 vyřešeny přehráním na verzi 6.32.3 a používám balíček wirelless-cm2. Zkus a uvidíš...
0 x
Ja jsem vyměnil zarizeni a poslal na reklamaci. Dělal to jeden kus. Nezkoušel jsem vyměnit zdroj, ale vzhledem k tomu, ze tam je ADcko, tak tím to nebude 
Uvidím, co napisou za vyjadteni...

Uvidím, co napisou za vyjadteni...
0 x
To s tím ethernetem se nám děje taky, ale tak nějak jsme vypozorovali, že pokud se odfajfkuje v nastavení portu 1Gb linkování, tak je po problému. Ale tenhle tejden nám na jednom vysílači vypli proud a když vše najelo, tak dvě ze tří SXT SA AC nenaběhly, ale přitom po bezdrátu běžely. Takže sem se na ně připojil z toho třetího funkčního SXT přes telnet a restartoval je a pak už OK. A tam zas už bylo vypnutý linkování na 1Gb, ale fw 6.22, tak sem to vše upgradoval na 6.32.3, tak se uvidí.
Jinak na všech bodech taky používáme zdroje ADčka s baterkama, tak tady snad problém taky není.
Jinak na všech bodech taky používáme zdroje ADčka s baterkama, tak tady snad problém taky není.
0 x
Ne, používáme už jen 802.11. NV2 je protokol na dvě věci . . .
0 x
Mate na tech SXT stinici plechy? protoze pokud jo, je potreba je prizemnit, jinak se na nich indukuje napeti a pak ty sxt kravi.
0 x
Jan Ptáček
Já nevím ty plechy no... jako reálnej test před a po nikde nemám. Ale na APčku máš stejně SXT který jsou zevnitř stříknutý takovou tou zlatavou nejspíš barvou s obsahem hliníku. Takže myslím, že ten plech bude akorát kazit charakteristiku vyzařovaní tuším, že něco takovýho říkali i na Jezerce 2015.
Použili jsme je na jednom kostele kde míří SXT po 90 stupních 4 směry, ale jako zásadní rozdíl v tom nevidím, vždycky jsme nejvíc museli řešit náklony SXT vzdálený klienti vs. blízký i když to do toho pletu trošku něco jinýho.
Použili jsme je na jednom kostele kde míří SXT po 90 stupních 4 směry, ale jako zásadní rozdíl v tom nevidím, vždycky jsme nejvíc museli řešit náklony SXT vzdálený klienti vs. blízký i když to do toho pletu trošku něco jinýho.
0 x