Ahojte,
chcem sa opytat, ci je mozne zrealizovat spoj cez RouterBOARD SXT Lite5 Outdoor 5GHz 2x 16 2x voci sebe, kedze je to L3, pripadne ak to niekto skusal, ake ma skusenosti
priepustnost, stabilita, atd.....
Potrebujem spravit jeden prepoj cca 500m a preto ma zaujima ci viem pouzit tieto zariadenia. dakujem
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
spoj 2xRB SXT Lite5 Outdoor 5GHz 2x 16
Samozrejme lze takto PTP realizovat a chodi to dle ruseni... Pro předběžné zhodnocení možné linky by bylo třeba umístit zdrojové SXT a poslat Scan a Freq usage...
0 x
zatial dik za info, skusim si jeden kus doniest domov a odskusam
0 x
takze uz mam jede kus doma, prave som to nahodil a Scan a Freq usage davam do prilohy
0 x
Kde ten spoj budes realizovat? Podla skenu je to celkom huste (ano su aj daleko horsie), bude to niekde v meste alebo na dedine? Mozno by to chcelo nieco smerovejsie, nejake parabolky. SXTcky su tak troska vsesmerky rovnako ako ine anteny v tomto low end segmente.
0 x
Gemb píše:Kde ten spoj budes realizovat? Podla skenu je to celkom huste (ano su aj daleko horsie), bude to niekde v meste alebo na dedine? Mozno by to chcelo nieco smerovejsie, nejake parabolky. SXTcky su tak troska vsesmerky rovnako ako ine anteny v tomto low end segmente.
Huste ?

0 x
Vies, u nas je v celku dost lokalit kde naskenujem max 10 veci
Tomu hovorim ciste, + 40 sieti aj ked mnohe na -80 a horsie je pre mna "zasraty vzduch" no a potom tu mame +70 sieti, idealne prvych 30 do -50
Tomu hovorim, ze mega zasrate, samozrejme mame aj lokality kde sa na 5Ghz neda spravit uz vobec nic, od 5 100 po 6000 je vsetko zabrate.....
Nehovorim, ze mu na 500m nepojde spoj na SXT, ale keby si tam dal parabolky tak by to mal lepsie, zalezi vsak na akej cene a pri akej kvalite to chce mat
Pri mikrotiku berem pouzitelny spoj s CCQ 90 a viac, pri UBNT 96% a viac.

Nehovorim, ze mu na 500m nepojde spoj na SXT, ale keby si tam dal parabolky tak by to mal lepsie, zalezi vsak na akej cene a pri akej kvalite to chce mat

0 x