Jen se zeptám, jestli jsme sami nebo já už nevím.
Máme vysílač už nějakejch dobrejch cca 5 let je to MKT s panelkou. Před rokem jsem tam přidal Rocket M5 pro Nkový klioše nový.
Všechno fungovalo v pohodě do středy.. od středy se úplně všem zvedli pingy na neskutečný hodnoty propustnosti 00 nic.. Žádný jiný frekvence nefungují samozřejmě outdoor. Indoor jedou. Signály jsou všechno OK nejhorší snad -65. Pčws den jakžtakž, večer katastrofa.
Nevím co teď s tím, zákazníci už samozřejmě volají ale mě nenapadá nějaké kloudné a hlavně rychlé řešení..
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rušení stávajícího vysílače 5 GHz
No to jsem zvědav o ti tu kdo poradí
Velice stim nic neuděláš, max udělat další AP co nejblíž ke klientum a porozdělovat je. Uzke sektory nejlepe na MK a pouzit nstreme nebo nv2 a ke klientum take co nejsmerovejsi anteny.
Jinak u nas to řešíme taky co chvilka.
Třeba tady napíší ti co tady hlásají že jim vše funguje... Možna tak na samotě u lesa.

Jinak u nas to řešíme taky co chvilka.
Třeba tady napíší ti co tady hlásají že jim vše funguje... Možna tak na samotě u lesa.
0 x
Scan ze sektoru ? Nespadl ti nahodou vysilaci výkon na rocketu ? Nam se po rebootu obcas stane ze M5 rocket spadne na 7dB.
0 x
Scan ze sektoru MKT mám tady ve 3 obrázcích a nevím jestli je tam všechno

Jinak jediná použitelná frekvene je 5540. Na spektrák jsem se radši ani nedíval ale přes víkend jsem projížděl všechyn frekvence 2x a nic nejede líp
Začala to dělat společně jak Rocket M5 tak RB s panelkou. Takže by museli odejít obě najednou což je blbost, obě jedou na právě zmíněnou frekvenci 5540 i když sjou vedle sebe, na jiný to prostě pak už nejede vůbec.
Je mi jasný, že mi nikdo konkrétní řešení nedá.. Ale spíš mě zajímalo jestli a ja kto řešíte vy, pokud je to publikovatelný
ČTÚ asi nepomůže.. i kdyby jo tak všichni co tam jedou v indooru, ůjdou do 5.5 - 5.7 a to byl totální konec 5 GHz u nás.. a klioče na 10 GHz nebo 17 asi není reálný
.. optika ideál no ale kdo to za ty prachy bude kopat.. :/

Jinak jediná použitelná frekvene je 5540. Na spektrák jsem se radši ani nedíval ale přes víkend jsem projížděl všechyn frekvence 2x a nic nejede líp

Je mi jasný, že mi nikdo konkrétní řešení nedá.. Ale spíš mě zajímalo jestli a ja kto řešíte vy, pokud je to publikovatelný

0 x
Striker píše:Scan ze sektoru MKT mám tady ve 3 obrázcích a nevím jestli je tam všechno![]()
Jinak jediná použitelná frekvene je 5540. Na spektrák jsem se radši ani nedíval ale přes víkend jsem projížděl všechyn frekvence 2x a nic nejede lípZačala to dělat společně jak Rocket M5 tak RB s panelkou. Takže by museli odejít obě najednou což je blbost, obě jedou na právě zmíněnou frekvenci 5540 i když sjou vedle sebe, na jiný to prostě pak už nejede vůbec.
Je mi jasný, že mi nikdo konkrétní řešení nedá.. Ale spíš mě zajímalo jestli a ja kto řešíte vy, pokud je to publikovatelnýČTÚ asi nepomůže.. i kdyby jo tak všichni co tam jedou v indooru, ůjdou do 5.5 - 5.7 a to byl totální konec 5 GHz u nás.. a klioče na 10 GHz nebo 17 asi není reálný
.. optika ideál no ale kdo to za ty prachy bude kopat.. :/
Neni se čemu divit že ti to nejede. Jak jsem říkal těm co to nejede přetočit na jiné AP případně udělat nějaké AP blíže ke klientům.
Na jaké je máš připojené vzdálenosti?
0 x
Je mi to jasný, že to je rušený, ale říkám doteĎ to bylo OK. Vzdálenost je to vzduchem 0,5 - 1 km cca. Hoší, že CCQ je OK podle grafů ale prostě jedinej ping jde do řiti.. o novým AP už se spekuluje ale už není moc kam umístit, je to v místech, kde je pak strašný zastínění stromama, ale holt to nějak budu muset dořešit. Nový min. 2 AP jsou v plánu, nejspíš jen nejěkaý dokryvový NSM5.
0 x
Striker píše:Je mi to jasný, že to je rušený, ale říkám doteĎ to bylo OK. Vzdálenost je to vzduchem 0,5 - 1 km cca. Hoší, že CCQ je OK podle grafů ale prostě jedinej ping jde do řiti.. o novým AP už se spekuluje ale už není moc kam umístit, je to v místech, kde je pak strašný zastínění stromama, ale holt to nějak budu muset dořešit. Nový min. 2 AP jsou v plánu, nejspíš jen nejěkaý dokryvový NSM5.
Vyser se na nanostation a dej tam MK a použij nv2 nebo nstreme v n-ku.
0 x
My právě upouštíme z MK.. držíme jen jako řídící jednotky a některý starší vysílače. Nemám v to důvěru..
A ofc. bych pak u všech těch zákazníků musel vyměnit příjmovky, který jsou ze 100% na UBNT.
A ofc. bych pak u všech těch zákazníků musel vyměnit příjmovky, který jsou ze 100% na UBNT.
0 x
Striker píše:My právě upouštíme z MK.. držíme jen jako řídící jednotky a některý starší vysílače. Nemám v to důvěru..
Hodně štěstí synu...
0 x
Budu se držet tvého slovníku a prohlásím, že oboje je stejná sračka a jede to nahovno. Takže si nevybereš, buď to teče, nebo tlačí.
Robotvor píše:Striker píše:My právě upouštíme z MK.. držíme jen jako řídící jednotky a některý starší vysílače. Nemám v to důvěru..
Hodně štěstí synu...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Budu se držet tvého slovníku a prohlásím, že oboje je stejná sračka a jede to nahovno. Takže si nevybereš, buď to teče, nebo tlačí.Robotvor píše:Striker píše:My právě upouštíme z MK.. držíme jen jako řídící jednotky a některý starší vysílače. Nemám v to důvěru..
Hodně štěstí synu...
No o tom žádná, ale rozhodně má mikrotik více možností nastavení než UBNT. Navíc jinou možnost ani nemá, ale když nefunguje UBNT zkusil bych tam nasadit MK.
0 x
A z mé zkušenosti ... když nefungoval mikrotik (výměna všeho, od elektroniky po kabeláž, antény i software ...), nasazení UBNT to vyřešilo. Tak ti nevím, co prohlásit za lepší.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
A neřekl bych, že z hlediska rádiových parametrů toho má mikrotik o tolik víc ... zvlášť něčeho zázračného, co vyřeší všechny naše problémy.
0 x
Při scanu na tři stránky nepomůže vůbec nic... Jedině AP přemístit. Nebo nahradit dvěma co vykryjí stejný prostor z jiných míst jako to prvotní...
0 x
Co zkusit neco s airprism chipsetem - jen tak z prdele. Na to mikrotik nema zatim bunky. Asi stejne jedina rada bude delat to po 200m.
0 x