❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EoIP tunel - co to je?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
PeterKristok

EoIP tunel - co to je?

Příspěvekod PeterKristok » 9 years ago

Nazdar,
som v mikrotiku a sietarine viacmenej zaciatocnik, ale vsimam si ze sa u nas vo firme dost spomina nejaky EoIP tunel a podobne.
Chcel by som sa takto na rovinu spytat, ci by mi niekto vedel vysvetlit na co to je a ako to funguje? Je to nejaky VPN alebo co?
Dakujem vopred za ochotu
0 x
Som začiatočník, ale chcem sa učiť :)

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

Tak nějak. Ethernet over IP.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

PeterKristok

A nejak podrobnejsie by sa nedalo prosim ta? :D
0 x

Fang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fang » 9 years ago

0 x

ludvik

Vezme to L2 paket, obalí ho IP hlavičkou a pošle do cíle. Tam se IP hlavička utrhne a se zbytkem se zachází jako kdyby to byl lokální eth port.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

PeterKristok

ludvik píše:Vezme to L2 paket, obalí ho IP hlavičkou a pošle do cíle. Tam se IP hlavička utrhne a se zbytkem se zachází jako kdyby to byl lokální eth port.

Aha, Ďakujem
0 x

ludvik

a pokud tě baví studovat zdrojové kódy, tak zde je implementace pro Linux: https://github.com/katlogic/eoip
0 x