❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011UiAS - packetloss na ethernetech
Re: RB2011UiAS - packetloss na ethernetech
Postni sem nějakej text nebo screen s čím je bombarduješ. Kdyžtak jim taky napíšu. Sice se mě to neprojevuje, ale lepší je aby to opravili 

0 x
úplně jednoduché, text je o tom že se děje občasný packetloss, který není až tak závratný ale je tam a děje když začíná téci více jak 60Mb, respektive oni přiznali že se děje při velké krátkém skokovém zatížení
a ještě jsem jim napsal, že verze 6.10 byla OK, ale k tomu se mi jaksi nevyjádřili.
no a přiložím jim screeny ze smokepingu a ještě jsem jim dal přístup do winboxu na dané zařízení kde si sami opravdu ověřili že se to děje.

no a přiložím jim screeny ze smokepingu a ještě jsem jim dal přístup do winboxu na dané zařízení kde si sami opravdu ověřili že se to děje.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
No ja jsem na muj hranicni RB2011 dal verzi ROS 6.7 a ten stejny PL mam dal ... ptal jsem se na to i v UBNT foru zde, ale nikdo mi tam nic nenapsal ...
Takze co dal, nevim
Jiny RB, ale jaky ?
Takze co dal, nevim

0 x
nu a kolik ti tam teče? mám pocit toiž že v datašitu píšou něco o tom že to zvládne čistej routing pouze kolem 100Mb, takže možná nadáváme na něco co je normální...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
okoun píše:nu a kolik ti tam teče? mám pocit toiž že v datašitu píšou něco o tom že to zvládne čistej routing pouze kolem 100Mb, takže možná nadáváme na něco co je normální...
www.routerboard.com rika, ze bridging i routing da 1.4mbps (fastpath). A 60000 malych pkt/s s 25 filter pravidly. Takze 100M s prehledem.POkud to ztraci kvuli tem burstum tak je potreba identifikovat kde.Mozna je prichod do boxu 1gbps a odchod 100mbps. Pak by pred ten odchozi interface mohlo pomoct vradit nejakou lepsi frontu. Zvetsit frontu na rozhrani, mozna nastavit nejaky shaper
0 x
s frontama si můžeš pohrát třeba do noci ale nějak si s tím nepoumůžeš i suport to již vzdal jako že mám chybu na ethernetu či co
jasně všude kd emám tuto hračku mám chyby na kabelu 
jinak za nedlouho koupím rb3011 tak jsem zvědav, vím že RB951G je daleko lepší ohledně PL víc to porotahne s menším PL, tak snad RB3011 bude ještě lepší

jinak za nedlouho koupím rb3011 tak jsem zvědav, vím že RB951G je daleko lepší ohledně PL víc to porotahne s menším PL, tak snad RB3011 bude ještě lepší
0 x
- mac0112
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Mohl bych se zeptat, zda PL bude i v případě , že si budu pingat z portu na port téhož chipswitche ? teda bez pravidel, routingu atd. prostě pouze mezi sebou z adresy na adresu Gbit interface.
Nemám volnou 2011 dispozici, abych jí vyzkoušel.
Stejný procesor ale jiný chipswitch je v CRS125, tam také evidujete PL ?
Nemám volnou 2011 dispozici, abych jí vyzkoušel.
Stejný procesor ale jiný chipswitch je v CRS125, tam také evidujete PL ?
0 x
Ano na CRS je to ještě o něco horší, tedy u mě.
Stačí pingat na zařízení či skrze něj, pozor ale používat linux ping nikoli ten router os, tam to vidět moc není.
V modu čistého switche (HW) je to nejlepší, v bridge modu je to podobné, horší to je v routing modu (čistém) nu a zapnout FW jsem ani nezkoušel
Stačí pingat na zařízení či skrze něj, pozor ale používat linux ping nikoli ten router os, tam to vidět moc není.
V modu čistého switche (HW) je to nejlepší, v bridge modu je to podobné, horší to je v routing modu (čistém) nu a zapnout FW jsem ani nezkoušel

0 x
Otázkou je, jak to chceš udělat ... ten ping bude jen v rámci operačního systému, jeho IP stacku. Nikdy na switch čip nedojde, natož aby se jím vracel.
mac0112 píše:Mohl bych se zeptat, zda PL bude i v případě , že si budu pingat z portu na port téhož chipswitche ? teda bez pravidel, routingu atd. prostě pouze mezi sebou z adresy na adresu Gbit interface.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- mac0112
- Kontaktovat uživatele:
ludvik píše:Otázkou je, jak to chceš udělat ... ten ping bude jen v rámci operačního systému, jeho IP stacku. Nikdy na switch čip nedojde, natož aby se jím vracel.mac0112 píše:Mohl bych se zeptat, zda PL bude i v případě , že si budu pingat z portu na port téhož chipswitche ? teda bez pravidel, routingu atd. prostě pouze mezi sebou z adresy na adresu Gbit interface.
Aha to jsem netušil, že i ICMP nepůjde ven.Kdysi jsem to pro blbost udělal na 455G a když jsem odpojil kabel, tak už jsem si nepingal.Od té doby žiji v omylu, že provoz v rámci jednoho MK jde udělat ven a dovnitř. Tehdy to bylo v rámci VLAN100 jakou výstupní a VLAN200 jako vstupní.Ale nebylo to v ráci jednoho chipswitche. Byly to VLANy na dva fyzické MAC kanály v ramci jednoho CPU (mimo chipswitche).
Jak by se tedy dalo vyzkoušet na jednom RB vstup a výstup, jak jsem se ptal ? (netestovat chipswitch ale CPU 9344, který má pouze dva ETH)
Konkrétně u RB2011 je to ze Gb-etehrnet na fast-ethernet
0 x
To prostě nejde. Možná nějakým pohackováním linuxu ... teoreticky ... možná ... Nechci tvrdit, že znám vše, ale věř mi (a podívej se na routovací tabulku).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- mac0112
- Kontaktovat uživatele:
To fakt nende, mluvím rychleji než myslím. Už jsem si vzpomněl, tenkrát jsem měl u chipswitch 3 porty úplně oddělené od mikrotiku ale to jiný příběh.
Když se vrátím k té 2011, to jako, že je tak špatná, že když spustím na prázdném RB2011 (bez routing a pod.) třeba ping o proti nějaké jiné RB krabičce, tak PL bude 0. Ale BTestem který vyleze s přenosem vysoko, už uvidím PL ?
Raději se ptám, jestli se mám 2011 obloukem vyhnout
Když se vrátím k té 2011, to jako, že je tak špatná, že když spustím na prázdném RB2011 (bez routing a pod.) třeba ping o proti nějaké jiné RB krabičce, tak PL bude 0. Ale BTestem který vyleze s přenosem vysoko, už uvidím PL ?
Raději se ptám, jestli se mám 2011 obloukem vyhnout
0 x
- mac0112
- Kontaktovat uživatele:
Na foru mikrotik to také někdo řešil ale v roce 2014
změnou TTL hodnoty odchozích paketů
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=87430
Mohu dostat feedback zda to pomohlo ?
změnou TTL hodnoty odchozích paketů
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=87430
Mohu dostat feedback zda to pomohlo ?
0 x
Sice nad mikrotikem kroutím hlavou dost často, ale neumím si představit, jak by TTL mohlo způsobovat packet loss. Jo ... nemožnost komunikace se nějakým vzdáleným routerem, budiž. Ale ztrátovost? Ne.
0 x
- mac0112
- Kontaktovat uživatele:
Já se na tu zprávu z fóra dívám asi tak,že autor chtěl říci, že s parametrem životnosti datagramu se chrání router před přehlcením. Pokud pomůže snížení TTL, tak je v RB2011 chyba. Je mi ale divné, že 2011 prodávají tak dlouho a že by se záhy nepřišlo na takovou děsivou chybu ?
0 x