❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

mikrotik a velký problém

Návody a problémy s konfigurací.
marao

mikrotik a velký problém

Příspěvekod marao » 17 years ago

dobrý den mám mikrotika rb133c +cm9 a kamarád co mi to chtěl jakože nastavit tak mi zablokoval eth1 dal jsem restart a když dám winbox nenajde mi to ip adresu poradíte mi jak se do toho dostat nebo co stím udělat aby to znovu šlo?
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 17 years ago

vobec to nieje taky strasny problem, jednak winbox sa vie pripojit aj cez mac, a ak sa tam chces proste len dostat a cez eth to nejde vobec je tu este seriova konzola, tam mozes alebo napravit predmetne nastavenie alebo tiez sa da uz v uvodnom menu vsetky nastavenia zresetit do defultu
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

reset konfigurace switchem
0 x

marao

Leeonek píše:reset konfigurace switchem

počky jak reset konfigurace switchem když mám disable eth1 ???
0 x

Nick_xx

Příspěvekod Nick_xx » 17 years ago

marao píše:počky jak reset konfigurace switchem když mám disable eth1 ???

Zkusil bych to resetnout tlacitkem S1 na RB (vedle miniPCI kontektoru). Predpokladam, ze Leeonek myslel to same :wink:
0 x

marao

a nevíš přesně jak ten restart udělat?jestli to mám držet 10 sekund nebo tak?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 17 years ago

Nick_xx píše:Zkusil bych to resetnout tlacitkem S1 na RB (vedle miniPCI kontektoru). Predpokladam, ze Leeonek myslel to same :wink:

ajo, ne tak přesně, nemyslím network switch ale takové ty 2 kontaktíky na RB, těm se taky říká switch :) přemostíš, zapneš RB a máš default config, pak jen vytáhneš switch a je to
0 x

marao

Leeonek píše:
Nick_xx píše:Zkusil bych to resetnout tlacitkem S1 na RB (vedle miniPCI kontektoru). Predpokladam, ze Leeonek myslel to same :wink:

ajo, ne tak přesně, nemyslím network switch ale takové ty 2 kontaktíky na RB, těm se taky říká switch :) přemostíš, zapneš RB a máš default config, pak jen vytáhneš switch a je to

takže tlačítko je ok, ale vedle jsou dva piny a ten jeden z nich nenní přepájený takže jak to chceš mostit když není připájený?pouze můžu zkusit to tlačítko držet a zapnout a pak to vypnout a zkustit to co to udělalo
0 x

marao

takže při připojení přes hyperterminal se to vůbec nepřipojí napíše mi to conection timeout
0 x

LordLojza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LordLojza » 17 years ago

mas spravny kabel ?
0 x

ro000917

Příspěvekod ro000917 » 17 years ago

nejjednodušší je stáhnout si utilitku WINBOX a připojit se na jeden s aktivních (nedisablovaných) ethernetových portů a přes MAC se spojit s mikrotikem a je to. :D

MAC adresu vyhledáš ve winboxu tak, že zmáčkneš tlačítko nalevo od connect.
0 x

Blurcak

Příspěvekod Blurcak » 17 years ago

ro000917 píše:nejjednodušší je stáhnout si utilitku WINBOX a připojit se na jeden s aktivních (nedisablovaných) ethernetových portů a přes MAC se spojit s mikrotikem a je to. :D

MAC adresu vyhledáš ve winboxu tak, že zmáčkneš tlačítko nalevo od connect.

jj taky sem prehledl to 133C
0 x