❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Sloupky na ukončení optiky SFOS

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
tuner99

Sloupky na ukončení optiky SFOS

Příspěvekod tuner99 » 9 years ago

Ahoj,
má někdo zkušenost s tím jak ukončit v těchto typech sloupku optiku? http://www.sfos.sk/cz/produkty/rozvadece-optickych-siti

Chápu, že zakončíš trubičky třeba 1cm na průchodkama, dotáhneš rezervy kabelů a ty obtočíš kolem kazet kde jsou na to držáký, navaříš vlákna a kazety na sebe naštosuješ a kde to naspojkuješ?
Je nějaké lepší řešení než moje a to že jsem vzal panel z optické vany který pořídíš na pentě do 60Kč, ten jsem rozpůlil na dvě půlky kde jsem spodní část ohnul, tak aby tam šly vyvrtat šrouby a tento teď už 12 zdříkový panel jsem přimontoval k rozdělovací desce kde jsou průchodky...
Všechno dobré můžeš tam patchkordovat a i na přímo propojovat, jen mi vadí to že se rozhodnu dozafouknout další trubičku a už se za ty lišty rukama nedostanu abych tam dal další kazetu a tak, takže jestli by neměl někdo lepší řešení jak to spojkovat a aby byly spojky zafixovaný v nečem a neváleli se na spodku.
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 9 years ago

Používám podobný, ale nerozumím tvému problému. Co přesně máš namysli spojkováním? Co ti bude překážet když budeš štosovat kazety?
0 x

tuner99

Asi jsem se špatně vyjádřil myslím spojkování pigtailu spojkami kam ty spojky umístit. Díky
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 9 years ago

Tak s tím nepomohu.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 9 years ago

Úplně nerozumím tvému problému přoč v tom sloupku chceš mít pigtail a spojky. Primárně jsou ty sloupky na provaření vláken a odbočení dál.
0 x
Bývalý ISP...

pelag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pelag » 9 years ago

Ten sloupek není určenej pro propojování patchkordama

je určenej pro instalaci kazet a provaření vláken mezi nebo na splitter.

Z jakého důvodu chceš vyvařovat na pigtaily a pak spojkovat patchkordem ? Jednak ta bedna na to není dělaná jednak ekonomicky je to nesmysl.
0 x
Lukáš Sajdl
„Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.“

tuner99

Dík za info. No chtěl jsem to z důvodu, variabilnosti přestavení, protože průběžně do sloupků dotahuju trubičky s optikou a třeba ze začátku tam chci mít 2x 12vl. to si spojit jak potřebuju a pak tam postupně přidávat a různě měnit zapojení. Tak proto tohle řešení...
0 x

pelag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pelag » 9 years ago

Doporučuji koupit velke kazety klidne na 24 svaru a davat dobrou rezervu, rozumnej bude 1 az 1,5m

Pokud budete delat dobre znaceni a dokumentaci bude hracka to kdykoliv predelat. Cena svaru a ochrany je nekde jinde ( pokud mate svarecku ) nez konektory.

Pokud trváte na konektorech musíte koupit hotovej pripravenej rozvadec ale to je uplne o jinejch penezich.
0 x
Lukáš Sajdl
„Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.“

tuner99

Jasný jasný díky za vysvětlení.
0 x