❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik ohlásil SFP GPON ONU (G.984)
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Re: Mikrotik ohlásil SFP GPON ONU (G.984)
Taky mi ta cena přijde krapet mimo obchodní realitu. Hlavně bych se však přimlouval za uvádění zdroje u všech citací. Díky.
0 x
Není to vtip. Cena je přímo oficiální od Mikrotiku
0 x
dalo se to čekat
čekal snad někdo cenu 10$/ks ?

čekal snad někdo cenu 10$/ks ?
0 x
Lukáš Sajdl
„Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.“
Takovou cenu urcite nikdo necekal, ale kdyz koupim komplet ONU s optickym vstupemk danemu OLTcku do 2000,-Kc, tak je to opravdu cena uplne mimo.
0 x
Dnes objednáno za 1719Kč. Tady nejde o to že to je cenově výhodné. Ale můžeš takový modul dát přímo například do CCR a dalších RBček.
Odpadá ti další zařízení které musíš zálohovat a může se posr...
Odpadá ti další zařízení které musíš zálohovat a může se posr...
0 x
At hlavne udelaji OLT SW treba pro ty lepsi routery a budu to kupovat i za tuto cenu 

0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
V ceně GPON řešení je rozhodující cena ONU ne OLT. Teda projekt nemá 4 koncové uživatele 

0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
$62 

0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
stepan.benes píše:$62
Je to mazec no. Zítra dorazí tak uvidíme jestli to pojede s naším OLT.
Pokud chcete někdo testovat tak skladem zde: http://www.abctech.cz/sitove-prvky/mikr ... fponu.html
0 x
honzam píše:stepan.benes píše:$62
Je to mazec no. Dnes dorazil první SFP GPON modul.
Dle našich testů nejede s OLT Raisecom. Používáte ho také někdo?
Info od mikrotiku:
Confirmed OLT devices that work with this GPON ONT module.
* ZTE
* Huawei
* Alcatel-Lucent
* Calix
* Adtran
0 x
honzam píše:honzam píše:stepan.benes píše:$62
Je to mazec no. Dnes dorazil první SFP GPON modul.
Dle našich testů nejede s OLT Raisecom. Používáte ho také někdo?
Info od mikrotiku:
Confirmed OLT devices that work with this GPON ONT module.
* ZTE
* Huawei
* Alcatel-Lucent
* Calix
* Adtran
Ono vlastne fungovani je ve smyslu prevodnik ci router... ?Zadny pridavny funkce nejsou kompatibilni ne? Nastavovani, monitoring...?
0 x
Těžko říct které funkce jsou podporány když se to s naší OLT nespojí
0 x
Jn to je smula... Ale u tech podporovanych by me to zajimalo.
0 x
S tou cenou to bude max na to, že to píchnu do CCR a po baráku půjde metalika, když se za stejnou cenu dá pořídit ONT od Hua s wifi a 4xGE... Funguje vám to někomu?
0 x
Předpoklad že to bude fungovat jen jako hloupej převodník na L2. Víc od toho asi očekávat nemůžeme.
Cena je srovnatelná s Hua ( šedivka ) tak Dasan či Eltex. Jen s tím rozdílem že pro SFP od MK potřebujete další krabičku za další peníze.
Na FTTB dobré. Ale když už tam je vlákno proč to neudělat na P2P ? Zrovna v ČR hraje cena nejzásadnější položku.
Cena je srovnatelná s Hua ( šedivka ) tak Dasan či Eltex. Jen s tím rozdílem že pro SFP od MK potřebujete další krabičku za další peníze.
Na FTTB dobré. Ale když už tam je vlákno proč to neudělat na P2P ? Zrovna v ČR hraje cena nejzásadnější položku.
0 x
Lukáš Sajdl