Ahoj, potřebuju poradit jestli by někdo nevěděl.
Můj hlavní router RB 433 řídí celý provoz sítě cca 30 lidí. Problém je ten že z ničeho nic spadne rychlost u uživatelů z 20M na 1M. Nejedná se jen o uživatele na wifi, ale i o PC co je kabelem připojen přímo do RB GW. Po restartu to jde cca 2 minuty a pak se to srazí.... po nějaké době to zas naskočí a pak zas padne. Doby se stále mění.
Nevěděl by někdo čím je to způsobené?? FW nepomohl, restarty jen na chvilku, vyp/zap vstupního interface nepomohlo.
Měl by někdo typ
Díky
B.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zamrzání RB nízká propustnost
jop, to znam, zacni setrit na nove RB
CPU je klidne na 10% , nic extra se nedeje a propustnost jde do kytek. Jednoho dne to proste umre.
CPU je klidne na 10% , nic extra se nedeje a propustnost jde do kytek. Jednoho dne to proste umre.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
-
No je fakt ze je už 5let starý. ... a start mi už trvá přes skoro dvě minuty. Někdy se rychlost vrátí na uspokojivou hodnotu až po třech restartech.
0 x
Koukni se v resources jesli se nepodtaktoval na nižší rychlost. Pokud je to OK tak bych tipoval kondíky
0 x
Free memory 85MB
Total memory 128MB
CPU freq 680MHz
CPU load 18% (ted jsou na netu všichni)
free HDD 484MB
Total HDD 512 MB
Bad blocks 0,2%
verze FW 3.22 --- lze upgrade na 3.24 ale nejsem si jist jestli to pomůže
Běži skoro 6let nonstop. Mam to doma, takže zimu nezná
Ještě zajímavost-- žádný se zákazníků nepřekročí rychlost cca 2M, ale celková konektivita na vstupním POE eth je třeba deset i více. ... tzn 5 zákazníků po 2MB.
NIkomu to nejede víc jak 2M a to mají každej nastaveno třeba 12M.
Mam tu jednu 435G s 800MHz a 256MB pamětí --- zítra to přehodím jestli to pomůže. Snad ano
Total memory 128MB
CPU freq 680MHz
CPU load 18% (ted jsou na netu všichni)
free HDD 484MB
Total HDD 512 MB
Bad blocks 0,2%
verze FW 3.22 --- lze upgrade na 3.24 ale nejsem si jist jestli to pomůže
Běži skoro 6let nonstop. Mam to doma, takže zimu nezná

Ještě zajímavost-- žádný se zákazníků nepřekročí rychlost cca 2M, ale celková konektivita na vstupním POE eth je třeba deset i více. ... tzn 5 zákazníků po 2MB.
NIkomu to nejede víc jak 2M a to mají každej nastaveno třeba 12M.
Mam tu jednu 435G s 800MHz a 256MB pamětí --- zítra to přehodím jestli to pomůže. Snad ano
0 x
Přežije-li dva roky, přežije i 6. Ale tam někde je opravdu konečná ... fyzicky. Možná jen kondíky (tedy ty určitě), možná i něco jiného. Ale kdo by se s tím měl párat. Chvilku nadává a pak vymění.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tak jsem dneska prehodit RB433 na RB435G ---- běželo to hodinu a pak opět snížení rychlosti. Divné
0 x
jop, to znam, zacni setrit na nove RB 

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Tak nové info..............jak jsem již řekl původní RB433AH začíná jít do kopru.....tak jsem ho vyměnil za RB435G......a světe div se - po 4 hodinách se to POS..LO úplně, frekvence CPU padla z 800MHz na 100MHz vytížení CPU stouplo na 40%, Bad blocks 1%. Upload jde, download ani packet!!!
Takže je tam zpět RB433AH před smrtí a zítra hold bude novej RB433AH.
Mám pocit, že si se mnou dneska wifina vytřela....
Veselé že..
Takže je tam zpět RB433AH před smrtí a zítra hold bude novej RB433AH.
Mám pocit, že si se mnou dneska wifina vytřela....
Veselé že..

0 x