❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
AD155A
AD155A
Momentalne davam dohromady dalsi zalozni zdroj: AD155A + gel. baterka. Mam takovouto kombinaci jiz na vice mistech, ale to co me ted pri sestavovani noveho zalozaku trosku zarazilo je, ze ten zdroj pri umyslnem vypnuti od napajeni 220V a naslednem zapojeni do site zacne vydavat takovy "chrcici" zvuk (nevim, jak to jinak popsat, nejsem primo elektrikar) a nevim, co s takovym zdrojem a proc to vubec vznika. Kdyz jsem zdroj pripojil k 220V poprve, tak to nedelalo, vzdy az po nasimulovanem vypadku stavy. Poradite mi co s tim? Dalsi zdroj nemam po ruce, ale uz jsem objednal dalsi ... Diky moc.
0 x
Resil jsem to jednou na ad155b, vymena adcka nepomohlo, byla v haji jedna baterka. Zkus vymenit baterku.
0 x
dagus píše:Resil jsem to jednou na ad155b, vymena adcka nepomohlo, byla v haji jedna baterka. Zkus vymenit baterku.
Děkuju, vyzkouším. A hřeje Vám ten zdroj? Mám pocit, že hřeje až dost, ruku na něm sice udržím, ale i tak, když bude v uzavřené krabici ....
0 x
Montuji na to 8cm vetraky prichycuji to tema velkejma vrutama jako na pc skrine, diry vychazi. Pripojuji primo na vystup. Je podle otacek i slyset zda jede na 230v ci na baterku. Krabici nezavirat, v racku pohoda i v lete naprosto studena i pod 10 zarizenima.
0 x
dagus píše:Montuji na to 8cm vetraky prichycuji to tema velkejma vrutama jako na pc skrine, diry vychazi. Pripojuji primo na vystup. Je podle otacek i slyset zda jede na 230v ci na baterku. Krabici nezavirat, v racku pohoda i v lete naprosto studena i pod 10 zarizenima.
No jo, jenomze na pude si nedovolim krabici nezavrit = prach apod. ... V zime (popr. podzim, jaro) to asi nepude problem, horsi leto, kdy je tam parak.
0 x
pudy jsou osemetny, ja taky nejak bojuji s fantazii jak to udelat aby to tam v lete v tom hycu nemuselo trpet, jenze malokdo ma z pudy krky az nekam do sklepa apod. kam by se jen navedly kable od zarizenich na strese a vse ostatni by si chrochtalo v chladku v dome. Na pude nehrozi zadny vetrak. I sebelepsimu casem jebne v lozisku a zacne vic ci min vibrovat a to se prenese na vse ostatni a i na tramy a dal. A pak takove spani pod pudou v pokoji kdyz v noci slysis i mys si prdnout najednou utrpeni. Takze pudy = uplne bez vetraku. Menil sem kvulitomu i zdroj v Orcave 2222 za 2 jine (bezne pulsni MeanWell) , z UPS sem vykuchal pípak a je klid...a v lete to bouzel trpí. Jeste zvazuju kdyby slo o nejaky nouzovy reseni ze bych to cely jebl do outdorovyho racku malyho, ten dal na strechu, na takovou tu lavku - schod co se da bezne poridit a tam by uz vetrak nejaky decentni vadit nemusel a cele by to vetralo. Zatim na to nedoslo, uvidime co dalsi leto...mam 2 AP body jako adepty na takovej pripadnej upgrade.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
A jak to prosim resite na pude, v cem mate schovany tento zdroj + baterku ... (bedna umela / plechova?) a jak to mate pojistene proti nejakemu problemu - kdyby se zdroj nejak podelal, at od nej neco nechytne (asi prehanim), ale zajima me cokoliv, jak to udelat co nejbezpecnejsi .... Diky.
0 x
Pintero píše:hřeje a žere. Naprázdno tuším 13W :(
AD55x bere 4W a AD155 bere 8W naprázdno ;)
pepulis: ventilátor potřebuješ i na půdě, pokud je tam baterka a necháš to bez ventilace, baterce se zkracuje životnost. Ventilátory časem samozřejmě odejdou, používám vypínání/zapínání přes lan kontroler (i4wifi), pokud v zimě nejede prodloužíš mu životnost. Do grafů si pak nechávám vykreslovat zapínání/vypínání ventilátoru, pokud vidím že při zapnutí ventilátoru vůbec neklesá teplota, pošlu tam borca na výměnu.
Jinak to vrčení ventilátorů je bohužel fakt, už mě z různých bodů několikrát volali, prostě vyměním ventilátor za nový, a pokud to začne za nějakou dobu znova, ozvou se zase.
Ono dost záleží na tom, jaké se použijí filtry do beden k tomu ventilátoru. Kupoval jsem donedávna jen tyhle http://www.gme.cz/plastova-mrizka-s-filtrem-pro-ventilatory-60x60-mm-sunon-pb-06d-p624-160 obyč za pár korun, ale prach se přes ně dostane bohužel v pohodě. Chce to ještě pod to hodit něco jemnějšího. Na druhou stranu se ale jemnějším filtrem zhorší prostupnost vzduchu, ideálně zvolit nějaký kompromis. Do venkovních beden používám krytky od Sarelu http://www.wifiprofi.cz/p49-mrizka-sarel-125x125/, potřebné velikosti (nakupuju v Rexelu) jsou sice dražší, ale ještě se mi nestalo aby přes ni zateklo. Filtrační vložka u toho Sarelu je schopná fungovat i několik let bez výměny, pokud se teda nezalíbí ptáčkům, kteří ji přes tu mřížku po kouscích celkem bez problémů vytahají :D
Jo a k teplotě AD155x, pokud z ní odebíráš kolem 100W, topí tak, že na ní ruku neudržíš. Používám jen kovové bedny, které částečně teplotu odvádí, pokud zdroj přišroubuješ ke stěně.
0 x
párkrát se mi již stalo že při výpadku elktřiny prostě zdroj na baterii nepřepnul, je to možný, zažil už někdo?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
to bych ho vymenil hnedka... me ted jen lehce desi, ze pri vypadku prudu prepinaci rele uvnit AD155 nesmysle parkrat velmi rychle behem pul sekundy procvaka...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Mně se zase stalo, že naopak se nepřepl zpátky na napájení ze sítě - jel 16 hodin z baterek, přitom šťáva ze sítě šla. Až jsem přijel a vypnul / zapnul jistič. Pak se zdroj chytl, přepl se na napájení ze sítě a vše bylo OK. Proč to udělal, netuším.
0 x
zdravim a omlouvam se předem za OT:
ale mám dotaz jak fungují výstupy na ADčku ..
lze na hlavním výstupu nastavit 12,5V a na bateriovém 13,5V nebo to je spřaženo a bateriový výstup bude mít vždy méně než hlavní ?
chtěl bych doma tím doma zálohovat externí disky a bojím že základních 13,8V je pro ně moc.
dík za info.
ale mám dotaz jak fungují výstupy na ADčku ..
lze na hlavním výstupu nastavit 12,5V a na bateriovém 13,5V nebo to je spřaženo a bateriový výstup bude mít vždy méně než hlavní ?
chtěl bych doma tím doma zálohovat externí disky a bojím že základních 13,8V je pro ně moc.
dík za info.
0 x
okoun píše:párkrát se mi již stalo že při výpadku elktřiny prostě zdroj na baterii nepřepnul, je to možný, zažil už někdo?
Ano, par meanwellu nam toto po pul-roce az roce provozu zacalo delat. Spolecne mely to, ze byly provozovany na AP, kde v lete bylo v racku 45-50 stupnu.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
araman píše:lze na hlavním výstupu nastavit 12,5V a na bateriovém 13,5V nebo to je spřaženo a bateriový výstup bude mít vždy méně než hlavní ?
Bohužel nelze. To co jde do baterek jde i do zařízení.
0 x