Zdravim.
Prosim o radu, ktery operator nema problem s odeslanim vetsiho mnoztvi sms? Jako dlouholety zakaznik vodafone, jsem mel od nich sim , ktera posilala sms. 4 roky jim nevadilo, ze obcas poslu treba 300 sms. Nyni me v cervenci blokli, Poslal jsem 300 sms nejede net a za hodinu 300sms , ze je funkcni. Mesicne poslu tak 1500 sms. Vysvetlil jsem jim, ze se nejedna o zadnou reklamu, ale o monitoring a informace pro me zakazniky, tak to pustili
V pondeli jsem poslal 300sms, ze budu pracovat na vysilaci a druhy den jsem poslal 300 sms, ze je vse opravene a funkcni. A zase me blokli a jeste mi dali pokutu 200,-.
Proste me nasrali. Ktery operator tohle neresi a kolik platite?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vyber operatora pro neomezene sms
zajímavé, mám také vodafone na simakrtě a také posílám zhruba 500 sms při výpadcích a je to OK, možná jestli tvoje sms brána ty smsky neposílá moc rychle, u mě těch 500sms projde tak za hodinku.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
okoun píše:zajímavé, mám také vodafone na simakrtě a také posílám zhruba 500 sms při výpadcích a je to OK, možná jestli tvoje sms brána ty smsky neposílá moc rychle, u mě těch 500sms projde tak za hodinku.
Myslim , ze to rychle neposila, podle me tak 20-30 min. Posila to cf-control. Volal jsem na T-mobile a tam to maji za 349,- je to o 100,- drazsi nez vodafone, ale pry s tim nemaji problem. To ale nemel ani vodafone, kdyz jsem to pred 2 roky zrizoval. Proto se ptam. Posilam mesicne od 1500-3000 sms, a to jsou Byla vam vystavena faktura, dekujeme za platbu, apod
0 x
https://www.sms-operator.cz/
Párkrát se tu na to už narazilo ... Operátoři nechtějí dávat vyhrazené kanály pro větší počty SMS, zkoušeli jsme před pár lety všechny tři. A tohle má výhodu, že je to rychlé a má to doručenky.
Párkrát se tu na to už narazilo ... Operátoři nechtějí dávat vyhrazené kanály pro větší počty SMS, zkoušeli jsme před pár lety všechny tři. A tohle má výhodu, že je to rychlé a má to doručenky.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
nu já jsem vodafonu jasně řekl že tam chci mít sms bránu a že to klidně může být 1000 sms za den a nikdo mi neřekl že by to měl být problém...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Čím posíláš takovéhle počty? Co jsem to kdysi měřil s Gnokii a nějakou Nokií (i nějakou bránou s modulem Siemens), tak to bylo cca pět vteřin na SMSku. Pro stovky zpráv naráz prakticky nepoužitelné. A víc mobilů se mi zprovozňovat nechtělo - byť pak by asi nemohli řvát na překročení limitů.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
okoun píše:nu já jsem vodafonu jasně řekl že tam chci mít sms bránu a že to klidně může být 1000 sms za den a nikdo mi neřekl že by to měl být problém...
Že sis to řekl per huba vzájemně je hezdké, druhá věc je podepsané podmínky. V řadě terifů mají vysloveně uvedeno (hlavně ty populární neomezené), že to nesmí být strčeno v něčem automatizovaném, ale jen normální mobil normálně používaný člověkem. Jinka jakýsilimit mají všichni 3. Asi prvním spouštěcím parametrme je četnost odesílání. Pokud budu posílat jendu SMS za 5 minut, tak můžu celý měsíc v tahu...
0 x
ludvik píše:Čím posíláš takovéhle počty? Co jsem to kdysi měřil s Gnokii a nějakou Nokií (i nějakou bránou s modulem Siemens), tak to bylo cca pět vteřin na SMSku. Pro stovky zpráv naráz prakticky nepoužitelné. A víc mobilů se mi zprovozňovat nechtělo - byť pak by asi nemohli řvát na překročení limitů.
ano mám modem od siemensu a jede to dobře, když bude třeba mohu zapojit druhý na střídačku, program mi to nasází pěkem 1sec do mysql a potom už sms GAMU to cucá z té tabulky a tam lze nastavit i nějaký sleep mezi odesíláním.
0 x
Tak to jsem netušil, že může dojít k zablokování. Posílám to z mobilu. (android) Normálně vyberu více příjemců a dám poslat. A docela to letí, řekl bých, že 10ks/minutu i s doručenkou.
Mam klasický tarif Vodafone RED LTE.
Mam klasický tarif Vodafone RED LTE.
0 x
Mě nešlo ani tak o databázi, jako o to samotné odesílání, o jeho rychlost. V databázi si udělám smsek sto tisíc za vteřinu ...
okoun píše:program mi to nasází pěkem 1sec do mysql a potom už sms GAMU to cucá z té tabulky
0 x