❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

wifi router netis a SXT špatné linkování eth

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

wifi router netis a SXT špatné linkování eth

Příspěvekod okoun » 9 years ago

ahoj, všimnul jsme si že mi klasický wifi router netis se dvěma anténkama špatně linkuje na ethernetu oproti sxt, projevuje se to tak že třeba cca po 10sc se na vteřinu eternet shodí a zase nahodí a furt dokolečka, zjistil jsem že to dělá v modu bridge když mám zapojen uplink v dirce 1,2,3,4. Pokud to Dám do wan tak to jde bez problému, je to zajímavé, ale netuším proč. Už to mám vypozorováno zhruba u 10 kusů.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

MirrLc

Příspěvekod MirrLc » 9 years ago

Chyba je ve zdroji vyměň poe nejlépe od UBNT a vše bude ok.
0 x

okoun

to se mi nějak nezdá, mám za to že kdyby to tak bylo tak by chybovaly všechny dirky.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 9 years ago

to je ta kvalita alias NETIS :lol: hele mohli se zlepsit v necem ale jak vidno stale nejake chyby trvaji, to nejlacnejsi akceptovatelne je stale TPlink...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

rád bych slyšel vyjádření pána z firmy JON, který tyto routery tak žhavě propaguje...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

Nenapsal jsi jaké tam máš POE. Originál mikrotik injector? Vyměn ho za poe kostku, trafo nech a uvidíš že to pojede...
0 x

okoun

no nejde to, to byla první věc kteor jsem udělal, vyměnil jsem to za 3 jiné i gigový jsme zkoušel, je to prostě šmejd nic jiného... a jak říkám kdyby ot bylo POEčkem jako že také jsem ten problém měl někde tak to nešlo v žádném portu..
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

Tak to je nějaký jiný problém. V tom případě bude na vině Netis
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 9 years ago

Tak jestli se to v jiném (asi lan) portu linkuje, vypni dhcp, dej stejnej rozsah a připrav ho o nat (prostě do bridge), když se mu tik na wanu nelíbí. Stejně druhej nat je k prdu akorát do toho vandruje ještě wifi a nevíš co se jim doma děje, pokud nevlezeš na ten netis.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 9 years ago

a je nějakej důvod proč dáváš uplink jinam než do WANu?

zkoušel jsi jinej FW v netisu?
0 x
Bývalý ISP...

lvacek

Příspěvekod lvacek » 9 years ago

Dodavately (JON.CZ) jsme problém hlásily. Snažil se to vyřešit, ale dělá to jenom při nějaké konstrelaci hvězd. Nepodařilo se mu to nasimulovat. Dělá to i s jinými Mikrotiky. Při posledním rozhovoru na toto téma, mi řekl ať mu pošleme sadu, kde se problém vyskytuje. Je to hold levná čína. Na obranu musím říct, že s ohledem na to množství co už máme nasazeno je poruchovost zanedbatelná.

Zkoušel jsem komunikovat s mikrotikem, aby udělaly RB941 s externí anténou. Tvrdil jsem jim, že pokud by to udělaly, tak by vyrobily nejlepší router v této kategorii na světě. Ale pořád dokola omílají že to testovaly a že je to v pohodě. Škoda :( Možná by nebylo od věci, kdyby jim to napsalo více lidí. Spíše v tom vidím strategii, aby si nebortily prodej dražších modelů.
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

My máme NETIS nasazenej u mnoha klientů a nebyl s tím teda žádný problém. Jediný co se řešilo bylo, že při starším firmwaru se NETIS zasekával a bylo nutný ho restartovat a nebo se sám vyresetoval. Nový firmware to ale opravil.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 9 years ago

On asi málokdo to zapojuje tak, jako Okoun.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

lvacek

Příspěvekod lvacek » 9 years ago

Když mám nahoře Mikrotik tak dám netis do bridge. Nat, PPPoE, DHCP atd. si řeším tím mikrotikem. Proč mít zbytečně 2x nat za sebou. Když tam dáme UBNT, tak je v bridgy ta UBNT a nat atd. dělá netis. Je pravda, že nám nikdy souvislost s tím bridgem nenapadla.
0 x

okoun

ludvik píše:On asi málokdo to zapojuje tak, jako Okoun.

to bych netvrdil přeci drtivá většina to má v modu bridge ne? a do lan portů dávám uplink z jednoho prostého důvodu a to je zkušenost, zkušenost s tím že klient ho vyresetuje samozřejmě že omylem a potom když to mám ve wanu tak se do toho jentak nedostanu bez výjezdu abych to nakonfiguroval zpět :)
0 x