❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL nefunguje

Návody a problémy s konfigurací.
Paxan

Re: VDSL nefunguje

Příspěvekod Paxan » 9 years ago

Děkuji za pomoc, povedlo se připojit na VDSL konečně :-) nyní takové drobnosti jako IP adresy, manažer pásma, 3G modem (záloha, když už ho máme...) atd... :-)
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 9 years ago

a kde bol nakoniec problem?
0 x

Paxan

No vyresetoval jsem router, nastavil jsem z CPE (nevím proč se v základu samo nastavuje, i kámoš co má doma MK tomu nevěřil) na HomeAP, dal vytáčené, hned to vzalo :-) takže osobně jediné co jsem opravdu měnil bylo z CPE na HomeAP a následně možná, že něco někde, ale toho si nejsem vědom. Zkoušel jsem stále něco, když to nefakalo, takže jsem měnil hodně věcí.
0 x

Rosak

Příspěvekod Rosak » 9 years ago

Třeba na http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Quickset se píše, co jsou to CPE zařízení.
A nenastavuje se to tam "samo", je to jen pouze první položka v pořadí (abecedním) :-)
0 x

Paxan

Když je to první položka v seznamu a po resetu se nastavuje první položka, pak se to tak nastaví "samo" po resetu ;-) :-D takže ano nastaví se to samo :-D ale samozřejmě, jsem tak trošku tupec, že zrovna tuto položku jsem tak trošku přehlédnul/ignoroval, proto se cítím nyní trošku více trapně, necítím se v oblastí kompů za "lojzu z vesnice" a přesto jsem tak nakonec skončil :| ale hlavní, že jste mě tu pomohlo ;-) za což velmi děkuji

A moje studijum MT tímto neskončilo, pokračuji dále a mám v plánu řešit i ty režimy pro přehled. MT mě přijde fajn na "domácí" asi to je tím, že mě přijde jako Raspberry a podobný. Dneska jsem to řešil se šéfem a on že by klidně přešel ze Zyxelu na MT, ale kdyby dostal stejně ucelené portfolium do bussiness třídy a věděl že zbytek je na stejně vysoké úrovni. Ale co tak čtu určitě MT není slabý produkt, jenom i já odjakživa mám pocit, že ty modely prostě nejsou jako jinde nejlevnější-nejdražší, ale spíše tak, vždy dáme něco do kupy a něco vyjde :-). Ale pro mě osobně je důležité, že mě stačí zařízení za 3K, které je očividně schopno splnit stejné funkce jako zařízení za 5,5K od Zyxelu a to je pro mě argument, proč kámošům doporučit a případně nastavit MT ;-) . Nevím jenom jak to je s propustností firewall, VPN atd. proti sobě, ale to pro domácí použití je zcela irelevantní v mém okolí, nikdy bychom nedali více jak 20 aktivních klientů.
0 x