❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Tx/Rx signal strength -55/-90 prosím pomoc

Návody a problémy s konfigurací.
pngi

Tx/Rx signal strength -55/-90 prosím pomoc

Příspěvekod pngi » 10 years ago

Ahoj,

vysílám na AP MIMO anténou z RB433 a kartou R52n, u každýho klienta mi to ukazuje Tx/Rx signal strength na Chain 0 hodnotu -55/-90, ale na Chain 1 je -56/-55. Co je to? Karta? Konektor? Děkuju za každou radu :) . Mimochodem připadá mi (subjektivně)... nebo je možný, že se karty v RB433 ruší navzájem?
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 10 years ago

jeste si pridej do seznamu k provereni na APcku antenu.

Ruseni signal nezeslabuje.

Pokud mas 2 wifi karty ze stejneho pasma v jedne RB433 tak to bude mit vliv na kvalitu. Zhorsi se, zvlaste pokud nejsou na kartickach naladeny kanaly co nejdal od sebe - ale ani to nemusi pomoci. Proste 2 karticky tak blizko sebe je nestastne reseni. Patri kazda do separatni kovove krabice. Je zbytecne si hazet klacky pod nohy, kdyz exituje reseni.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

Máš to popsaný super. Takhle ti každej snadno poradí. Jakou anténu máš u té 433? Co používáš za klientský jendotky?
0 x
Bývalý ISP...

pngi

Anténa je Gigasektor 120° a klientský jednotky SXT 5 Lite. Ty sektory jsou na té 433 tři a tu špatnou hodnotu ukazují jen klienti u té jedné antény... Jinak tu 433 bych dal nejradši pryč a už tam radši šoupnul SXT 90°SA... dal jsem jí na dvě místa a ke klientům dostanu 70Mbit, místo 30...
0 x

hol

Příspěvekod hol » 10 years ago

pokud jsi ještě nezkoušel měnit kartu, začal bych tím. Zvlášť pokud jsi neměl ztlumený výkon, je možné, že je odpálená. Pak to dělá tohle. Kdyby byl vadnej pigtail, anténa, tak budeš mít nejspíš blbě signál na daným chainu na rx i tx.

Jo jak tu bylo zmíněno, 3 karty do RB433 není dobrý řešení. Ani to SXT není nic moc, když jsou dneska takový krásný, velký a poměrně kvalitní sectory (UBNT, RFE). Sice to něco stojí, ale z pohledu kvality se to vyplatí.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

no takže závada bude, v kabelu, v anténě a nebo v kartě. Bez toho abys postupně tyhle věci vyměnil nic víc nezjistíš.

Dej pak po zimě vědět jak ti ty SXT přežili. Zajímalo by mě co vydrží. Přeci jenom okolo Klínovce jsou ty zimy docela krušný...
0 x
Bývalý ISP...

pngi

Taky to mám na horách, klienti SXT přežili všichni, měnil jsem jen jedno po přepětí. Takže předpokládám, že SXT SA bude to stejný. Jestli ses ptal na tohle teda :D

Vyměním kartu a uvidíme, je možný, že jsme tam dřív dávali větší Tx power, než si člověk přečetl pár fór... Před rokem jsem totiž nevěděl, co je to mikrotik :lol:
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 10 years ago

Cisto nahotou v zalozke wireless/HT mas zapate vsetky chainy?
0 x

pngi

Mám :D
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 10 years ago

Tak potom problem s pigtailom+koax alebo kartou. Skus vymenit len samotnu kartu a uvidis.
0 x