pepulis píše:honzeen píše:pepulis píše:raven-il píše:tomch píše:Nechápu proč vubec tohle řešíte, beru p2p omezit, ale rapidshare proč? Tohle už výrazně mění situaci internetu na omezený.
Jde o to, ze je potreba tu sit ridit a kdyz ti nekdo zbytecne vytizi sit nesmyslnym provozem, tak uz je potreba aby zbytecne neomezil ostatni a ne kazdy blaboli lidem nesmysly o garantovanych linkach na 2,4.
Ted se dotknu dosti z vas. Kdyz uz resite nejake omezovani neceho a pochybuju ze jste nejake OS, ale firma nebo zivnostnik apod. tak predce jim neco prodavate a co si s tim udelaji je jihc vec. Taky jde udelat nejake to fupko kdyz uz vam to vadi. stahnou urcite mnozstvi a poklesne jim rychlost atd. atd. No a pokud to chcete vazne omezovat jdete od mk pryc, popr. pouzijte starsi verzi 2.8.x, ktera to umela pry dobre a je. Nic proti nikomu.
čau me ses určitě nedotknul. mame os-ko http://www.twikinet.org a bohužel ti zapravdu dát nemůžu ... bo stejně ikdyž kopím 10mbitů dovede mi to 10 lidí vyžraz přes rapidshare a opravdu si nikdo ani neprdne... ono to ani neřeší nějaké omezování nebo něco jiného, spíš to že těm lidem dáš prostor at si přes noc stahujou co chtějí a kde chtějí a přes den at si dají pohof, když to lidi v os ku naučíš tak neni problém. Většina lidí co tu píšou jsou dle mě firmičky one-man-show jak říká jeden můj kamarád. A ty stejně jednou pohltí firma O2... co si budem nalhávat .... jak sem psal o příspěvek nahoře.. je otázka poskytovatele co chce dávat lidem, dneska už moc s FUPčkem či omezením asi neuspěješ, aspoň ne tam kde je trh nasycen. Reší to pouze a jen nákup další konektivity, kterou omezovat stejně nemá smysl, maximálně rozsekat na linky ... . Aspoň dle mě. Honzeen
10 Mbitu ti nemuze sezrat 10 lidi. A pokud ano je asi nekde neco spatne nastavene. Jestli mas 10 Mbit tak urcite 1 Mbit jde na priority(mel by jit, samo rychlost kterou tomu vyhradis je na tobe), aby to slapalo co nejlip, ztakze v zadnem pripade nemuzes poustet lidem 10 Mbit. O tomhle jak to nastavit by se dal napsat roman, ale v podstate to tady za ty dva roky na foru je sve napsane. A pokud uz resis veklke stahovani lidi tak musis zavest FUpko, ktere srazi rychlost na nejakou mensi definovanou po stazeni urciteho mnozstvi dat. Rovnez zde na foru x krat reseno. Ted to vypada, ze jsem tady za nejakeho aktivistu, ktery bojuje proti neomezovani torentu, p2p protokolu apod. Ono ale vzdyt vsechno jde pekne nastavit a pohrat se s tim.
No že právě že nechci aby mi to ti lidi sežrali .... a proto je mám naházený do linek omezuju pouze provoz p2p, nevim jestli znáš kluky se slavičína .... ti mají na stahování dat atd. svůj názor .... ano souhlasím s tebou že v MK lze spoustu věcí nastavit a pohrát si stím, navíc user friendly rohranní je dobré. Ale celkem mají problém s vývojem takové verze kde vše opravdu funguje trochu spolehlivě. .. GL při nastavování