❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Summit - přehřívaní

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
HoT

Summit - přehřívaní

Příspěvekod HoT » 10 years ago

V opravdu horkých dnech (30-35C), které jsou letos celkem běžné nám klesá propustnost na jednom spoji SDV10G. Ostatní QAM, SDV10G, SDV11G, SDV17G šlapou v pohodě. Máte někdo podobný problém?
0 x
www.generalnet.cz

k3dt

Příspěvekod k3dt » 10 years ago

Problemy s rychlosti jsem nepozoroval, mame 30-40 Summit spoju.
Naposledy upravil(a) k3dt dne 07 Aug 2015 15:02, celkem upraveno 1 x.
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 10 years ago

Tak včerejší vedro bylo smrtelný,
summit se začal restartovat a pak vypadl a už nenaběhl až k večeru.

Honza
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Chlazení je prostě poddimenzované, děje se to ve větší či menší míře všem, je to prostě jebka :(
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 10 years ago

vnitřní teplota 42,5 a co chvíli to padne na hubu. no nic, asi nasadíme něco jiného :(
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

Jeden spoj kterej mám podezření že se taky přehřívá má aktuálně 40.8C
Uvidíme odpoledne...
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 10 years ago

Tak orcave 1S10 jsou upne v poho na rozdil od sumiitu - aktuálně 65.3 °C a no problem...
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

Ray17 - Inside temperature [°C] 54.5 , to je asi nejvic rozhycovany radio, za cely leto zatim vsecko v pohode.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

tommich

Příspěvekod tommich » 10 years ago

KoZLiCeK píše:Tak orcave 1S10 jsou upne v poho na rozdil od sumiitu - aktuálně 65.3 °C a no problem...

Trochu off topic .. nás většina 1S10 má amb temp zařízení v rozmezí 63-67 st.C při venkovní teplotě 33st.C. Jen ty, co jsou v závětří na stožárech, tak při 72-73st. jednotky v poledních hodinách na přímém slunci nefungujou.
Pomáhá pouze stínicí kryt kolem jednotek proti přímému slunci nebo jednotky vypnout na 10 minut a ono to zchladne na cca 65 st.C.

Dle vyjádření Miracle je možno jednotky poslat na reklamaci. Nevím však, co chtějí na nich reklamovat, když je to spíš konstrukční problém. Kdyby jednotky byly lépe chlazené a v bílé barvě jako Siklu, tak by problém nebyl. Jedkotky Siklu mají na stejném stožáru teplotu max kolem 45st. C. Odběr jednotek Siklu i Orcave je podle mgmt PoE switche podobný, takže vyzářené teplo z chipů do okolí obou v jednotkách je stejné. Někde jsem viděl fotky vnitřku jednotek 1S10 a nezdá se mi, že kritická místa (FPGA/CPLD, zdrojová část, RF část) byla efektivně chlazena.

Kdybychom neměli 1S10 z Anyplication, tak to zkusím celé nastříkat bílou barvou.
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 10 years ago

Nejsou 1S10 stříbrné? To to imho ještě lepší než bílá.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

CrazyApe

Příspěvekod CrazyApe » 10 years ago

My mame RAy2 17ghz 62 stupnu a taky v pohode ... klop klop klop
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 10 years ago

svestka píše:Nejsou 1S10 stříbrné? To to imho ještě lepší než bílá.

Jo jsou střibrne.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 10 years ago

tommich píše:
KoZLiCeK píše:Tak orcave 1S10 jsou upne v poho na rozdil od sumiitu - aktuálně 65.3 °C a no problem...

Trochu off topic .. nás většina 1S10 má amb temp zařízení v rozmezí 63-67 st.C při venkovní teplotě 33st.C. Jen ty, co jsou v závětří na stožárech, tak při 72-73st. jednotky v poledních hodinách na přímém slunci nefungujou.
Pomáhá pouze stínicí kryt kolem jednotek proti přímému slunci nebo jednotky vypnout na 10 minut a ono to zchladne na cca 65 st.C.

Dle vyjádření Miracle je možno jednotky poslat na reklamaci. Nevím však, co chtějí na nich reklamovat, když je to spíš konstrukční problém. Kdyby jednotky byly lépe chlazené a v bílé barvě jako Siklu, tak by problém nebyl. Jedkotky Siklu mají na stejném stožáru teplotu max kolem 45st. C. Odběr jednotek Siklu i Orcave je podle mgmt PoE switche podobný, takže vyzářené teplo z chipů do okolí obou v jednotkách je stejné. Někde jsem viděl fotky vnitřku jednotek 1S10 a nezdá se mi, že kritická místa (FPGA/CPLD, zdrojová část, RF část) byla efektivně chlazena.

Kdybychom neměli 1S10 z Anyplication, tak to zkusím celé nastříkat bílou barvou.

OT (2) Osobne si myslim, ze se Anyplycation uz moc financne nevyplati....
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 10 years ago

Je fakt ze je teploucko :)
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

tommich píše:Někde jsem viděl fotky vnitřku jednotek 1S10 a nezdá se mi, že kritická místa (FPGA/CPLD, zdrojová část, RF část) byla efektivně chlazena. Kdybychom neměli 1S10 z Anyplication, tak to zkusím celé nastříkat bílou barvou.

Hlavne 1S10 se nevleze signaturou do masky ve spektru. Ani za normalnich teplot, natoz ted :-) Neudelalo se s tim nic pri vyvoji, ted uz tuplem ne.
Naposledy upravil(a) GRFS dne 07 Aug 2015 23:25, celkem upraveno 1 x.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art