❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

2 WAN na firmware dd-wrt

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
weehool

2 WAN na firmware dd-wrt

Příspěvekod weehool » 10 years ago

Zdravíčko.. mám takovej malej problémek.. Mám TP-LINK to je jedno jakej, mám tam firmware dd-wrt a potřeboval bych poradit.
Poskytovatelův router má 192.168.0.1 a routuje mi na 0.100 veřejnou ajpinu
z mýho routeru si to házím na 1.100
můj router se pro mě hlásí jako 1.1, ale..
pořídil jsem si kameru, na kteoru se přes wifi můžu napojit a tak ji použít jako IP kameru.. ale.. není to klient, jen to AP a ještě má stejnou IP adresu, jakou sem si dal na routeru, ale že.. to sem si změnil na 1.2
takže..
Potřebuju být na svým routeru připojen jak na kameru, tak být připojen na router poskytovatele internetu.. ten mám samozřejmě strčenej do WAN.. a zároveň musí mít můj router IP 192.168.0.100, kvůli veřejné IP adrese.. ale když to dám.. tak se nepřipojím na kameru.. když se připojím na kameru, nejde internet.. protože ta chce 192.168.1.něco
takže potřebuju to asi nějak udělat virtuálně, aby se můj router pro kameru hlásil jako 192.168.1.2 a pro router poskytovatele 192.168.0.100 a já se mohl ze svého počítače dostat jak na internet, tak na kameru..
Snad jste mě pochopili :-)

Předem děkuji za odpovědi..
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 10 years ago

Nevím jestli jsem to dobře pochopil, ale tys měnil ip routeru? Proč nezměníš ip adresu kamery na jinou? Třeba na tu 1.2? Pokud máš opravdu router, tak má 2 ip adresy. Wan adresu 0.100 a lokální 1.1. Kde je teda problém?
0 x
Petr Krist

Striker

Příspěvekod Striker » 10 years ago

Já jsem se v půlce čtení nějak ztratil ale podle toho co píše, tak IP adresu kamery změnit nemůže (i když pochybuju, že by nešla ale fakt, že jsem viděl např. repeater, kterej změnit nešel :D)

Nechápu tuhle pasáž
pořídil jsem si kameru, na kteoru se přes wifi můžu napojit a tak ji použít jako IP kameru.. ale.. není to klient, jen to AP a ještě má stejnou IP adresu, jakou sem si dal na routeru, ale že.. to sem si změnil na 1.2
takže..

Kamera jako AP?
0 x

weehool

Ano, kamera funguje jako AP a nelze změnit její IP. Proto ten problém. Potřebuju prostě, aby se mi router připojil na internet s IP 192.168.0.100 a to musí bejt přeroutovaný, ve vnitřní síti pak jde router vidět jako 192.168.1.2 a potřebuju zároveň, aby se mi router připojil na kameru 192.168.1.1
Když použiju most, aby se mi jakože vypl WAN, připojím se na kameru, nepřipojím se na internet, když se připojím na WAN pod 192.168.0.100, kamera to nevezme..
A proto to potřebuju rozdělit.. potřebuju, aby můj počítač měl IP 192.168.1.něco, to se mi přeroutovalo na 192.168.0.100 kvůli internetu a zároveň ale, aby router byl pro kameru vidět pod 192.168.1.něco
Naposledy upravil(a) weehool dne 14 Jul 2015 20:11, celkem upraveno 1 x.
0 x

Kysa

Tak nastav routeru ip třeba 1.254, jako default gw nastav 1.254 a je to.
PS: co to je za kameru?
0 x
Petr Krist

weehool

Kysa píše:Tak nastav routeru ip třeba 1.254, jako default gw nastav 1.254 a je to.
PS: co to je za kameru?

Nepude internet
Kamera je Lamax Action X6, v základu právě nepodporuje komunikaci s PC, ale jen s mobilem přes nějakou aplikaci.. Už vím, na jakým portu ale běží stream, takže když rozchodím komunikaci souběžně jak s kamerou, tak s internetem, můžu ji využívat jako webku prostě..
0 x

Kysa

A proč by nešel internet? Musíš nastavit default GW na tu IP. Pokud používáš dhcp, znovu získat nastavení od severu.

edit: Teď jsem se díval co to je zač, jak se k tý kameře připojuješ? Pokud přes wifi na noťasu, tak budeš muset změnit lokální síť z 192.168.1.0 na třeba 192.168.2.0 (ip routeru bude 2.1, pc nebo kam máš nasměrovanou veřejnou ip bude potom 2.100 a tak dál...) a mělo by ti všechno fungovat. K netu samozřejmě musíš být připojenej kabelem.
0 x
Petr Krist

weehool

Mám router od poskytovatele, kterej mi směřuje veřejku do vnitřní sítě na 192.168.0.100, pod touto IP se tedy hlásí můj domácí WiFi router, kde internet pichnu do WANu a PC do LANu.. Když tenhle router použiju jako klienta pro připojení ke kameře, nepřipojí se, dokud nedám IP adresu routeru na 192.168.1.něco.. ale když to udělám, nepřipojí se mi na internet a zároveň ani nemám směrovanou veřejku. Když zase přeskočím svůj domácí router a počítač zadám na připojení k routeru providera přímo, budu mít internet, moje WiFina se připojí na kameru, ale můj počítač už ne..
A celou dobu říkám, co potřebuju, jen nevím, jak to udělat.. hrabal sem se v tom celej den a akorát sem si to vždycky celý rozvrtal.
0 x

Kysa

No já konečně pochopil co vlastně chceš. Potřebuješ abys dostal do bridge wifi jako klienta s LAN sítí. U mikrotiku bych věděl, ale dd wrt moc neznám. Jestli se nepletu, tak ve chvíli kdy tvůj router změníš na wifi klienta, tak buď přestane routovat nebo nebo routuje mezi wifi a ethernetem. Oboje je pro tebe nepoužitelný. Řešením by bylo další zařízení, ale to asi nechceš slyšet.
0 x
Petr Krist

weehool

no to právě nechci.. hele zkus mi prostě popsat, jak bych měl postupovat a třeba se mi to tam nějak podaří najít.. hlavně jde o to, že když vlastně hodím bridge router - kamera.. nejde mi dát WAN na router providera.. a co sem se díval, tak si myslím, že by to mohlo bejt někde v tomhle:
router.png
(jestli se nepletu)
0 x

weehool

když dám právě client bridge, abych se mohl připojit na kameru, tak mi to udělá tohle:
router2.png

a já bych právě potřeboval.. abych tam ten WAN nějak mohl zadát pro přístup k routeru providera
0 x

weehool

a nebo naopak.. když to mám normálně routovaný, dát tam ještě nějak ten bridge.. protože vnitřní síť mám na 192.168.1.x, potřebuju prostě jen, aby se tak tvářil router i pro tu kameru
0 x

Kysa

weehool píše:no to právě nechci.. hele zkus mi prostě popsat, jak bych měl postupovat a třeba se mi to tam nějak podaří najít.. hlavně jde o to, že když vlastně hodím bridge router - kamera.. nejde mi dát WAN na router providera.. a co sem se díval, tak si myslím, že by to mohlo bejt někde v tomhle:
router.png
(jestli se nepletu)

Podle mě by to co máš tady na tom obrázku mělo fungovat jak si představuješ, pokud je wifi v režimu klient. Ale jak už jsem napsal, dd-wrt neznám.....

edit: IP routeru musíš mít samozřejmě jinou než 1.1 a pravděpodobně na pevno nastavenou konfiguraci. Kamera rozesílá své dhcp a s tím ti net nepojede
0 x
Petr Krist

weehool

jasně.. takže chceš mi říct.. že když dám IP svýmu routeru 192.168.1.2, sobě 1.3 a u obou nastavím bránu 192.168.0.1, což je router poskytovatele, tak to teoreticky povalí, jo??
vlastně nepovalí.. furt mám problém s veřejkou, ta je směrovaná na 0.100 a tu ještě musím dostat nějak na 1.xx
0 x

Kysa

Ale ne. Pošli sem screenshot jak to máš nastavený když ti funguje normálně net. Neřeš kameru. Potřeboval bych vidět záložky "Basic setup", "Networking", "Wireless"
Zkoušel jsem hledat simulátor dd-wrt a vypadá to trochu jinak než u tebe.
0 x
Petr Krist