cau, revizak co pro nas obcas neco zarizuje a ma dovolenou takze se ho nemuzu zeptat.
Netusi nekdo jak je to s optikou a prichycenim k hromosvodu?
Kolega mi tvrdi ze to pujde. Ja predpokladam ze ani nevodiva vec by se hromosvodu dotykat vubec nemela.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
hromosvod a optika
nic by nemelo byt k hromosvodu pripoutane krome baraku 
bouzel sou exoti co na jimace davaji lecos, klientske jednotky apod...

bouzel sou exoti co na jimace davaji lecos, klientske jednotky apod...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
pcwifi píše:bouzel sou exoti co na jimace davaji lecos, klientske jednotky apod...
Zrovna to ted taky resim. Novy klient, hospodarska budova, plechova sedlova strecha, na strese ty stare obrovske jimace, zadny stozar, vse (vcetne plechu na strese a okapu) pripevneno k hromosvodu. A vazne uvazuji, ze SXT na ten jimac povesim

Kdybych to na jimac nedal, musel bych udelat do plechove strechy diru, vytahnout ven 42mm stozar, zatesnit, pak ten stozar stejne musim spojit s hromosvodem, takze z toho stozaru ve vysledku stejne udelam "dalsi jimac" a vysledek (krome toho, ze to bude vypadat podivne) bude vlastne stejny, ne?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Nemusíš ten nový stožárek připojovat k bleskosvodu. Pokud bude v zákrytu jímače, tak to není nutné. Maximálně spojit s PE do sítě...
0 x
A hlavně na SXT není třeba dělat do střechy díru, stačí dlaždice 50x50 a na ni navrtat stožárek z 30mm trubky
0 x
-
hafieror píše:A hlavně na SXT není třeba dělat do střechy díru, stačí dlaždice 50x50 a na ni navrtat stožárek z 30mm trubky
Jasne, bezne pouzivam - ale jak jsem psal, toto byla sedlova strecha, navic velice slusny sklon.
Petr Bačina píše:Nemusíš ten nový stožárek připojovat k bleskosvodu. Pokud bude v zákrytu jímače, tak to není nutné. Maximálně spojit s PE do sítě...
Jenže ze stejného důvodu (sedlova střecha) se stejně bude ten stožárek dotýkat toho plechu. A nakonec kabel asi taky. Pokud by byl kovový stožárek připevněný jenom k dlaždici, tak by se stožárek plechu nedotýkal. Ale na 45° sedlove plechove strese si nedokazu predstavit, jak bych to delal, aby se nedotykal (snad jenom udelat diru skrz plech o 2 cm v prumeru vetsi, stozar dat doprostred a centimetr kolem stozaru vyplnit plastem / silikonem..? Copak toto uz nekdo z vas nekdy delal?
Navic jednou na te stavbe nekdo udelal klasicky (tj. "neoddaleny") hromosvod (ktery se pouzival spoustu let a tak nejak asi fungoval), tak proc se ted snazit delat "oddalene prvky". Navic na takovych stavbach vsichni bezne stavime stozary, ktere pripojujeme "postaru" k hromosvodu a nikdo asi nedela k novemu stozaru na stare budove novy "oddaleny jimac"...
0 x