❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Hybridní fotovoltaická elektrárna
Re: Hybridní fotovoltaická elektrárna
By mě zajímalo, kolik lidí reálně používá ty odložené starty. A u kolika typů spotřebičů se takový styl práce dá představit ... U televize? Sporáku? Trouby? Žehličky? Počítače? Podle mě je to jen reklamní prohlášení. Každý, kdo něco chce dělat, chce to dělat teď. A ne čekat do rána/večera s naplněnou pračkou ... a to je také jedna z hodně mála věcí, kde by to asi fungovalo (plus třeba bojlery atp.).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ad porucha - jj koukal jsem... No já bych si takový střídač nepořídil... samozřejmě u každé elektroniky je riziko poruchy... Když si koupíš drahou televizi za 60k a pokazí se ti za 4 roky, taky s tím nic neuděláš....
ad odložené starty - s tím souhlasím, to by mě rozhodně nebavilo... proto je třeba dobře dimenzovat střídač, aku a samo i panely ať se aku stačí dobít.
ad odložené starty - s tím souhlasím, to by mě rozhodně nebavilo... proto je třeba dobře dimenzovat střídač, aku a samo i panely ať se aku stačí dobít.
0 x
Jan Ptáček
Kromě toho: snažíme se slevnit elektřinu pomocí "obnovitelných" zdrojů, jelikož ta teoreticky nejlevnější je právě díky obnovitelným zdrojům vlastně ta nejdražší ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Mě se ta investice zdá obrovská, kde se sice mluví o jisté návratnosti, ale mít jistotu, že baterky vydží hromadu let, že degradace panelů bude pozvolná, nic se nepokazí moc není. Marketingově taky můžu naslibovat desítky let výdrže, ale až to překoná záruku, tak mi to bude u prdele.
0 x
kdyz si kupujes MW spoj do site za 70 - 100 tisic, tak taky neresis ze se rozbije a ze moralne zastara. Protoze ti nakonec na sebe vydela.
uz jenom to ze ten menic ma zaruku 5 let, asi o necem vypovida. Navic si ho muze pojistit proti prepeti,podpeti, blesku atd.
Odlozene starty nekdo pouziva nekdo ne. Ja kdyz chci mit v noci klid, tak nahazu pracku dam odlozenej start a rano se zapne. Nebo jdu do prace hodim odlozenej start tak abych az se vratim to tesne pred tim dopralo. To proto ze je lepsi mit v zavreny pracce celej den suchy pradlo, nez bohuzel vyprany a mokry pradlo.
Ano kdyz jsem doma tak peru, ale ja peru i kdyz doma nejsem a tomu se rika multitasking. Pocitam ze vetsina co tady pise ze odlozenej start u pracky je nanic, bude asi tim ze ani nevedi jak v ty pracce neco vyprat
U mycky je to stejne.
O tom ze by mela odlozenej start konvice, trouba ci sklodeska nikdo nemluvil.
uz jenom to ze ten menic ma zaruku 5 let, asi o necem vypovida. Navic si ho muze pojistit proti prepeti,podpeti, blesku atd.
Odlozene starty nekdo pouziva nekdo ne. Ja kdyz chci mit v noci klid, tak nahazu pracku dam odlozenej start a rano se zapne. Nebo jdu do prace hodim odlozenej start tak abych az se vratim to tesne pred tim dopralo. To proto ze je lepsi mit v zavreny pracce celej den suchy pradlo, nez bohuzel vyprany a mokry pradlo.
Ano kdyz jsem doma tak peru, ale ja peru i kdyz doma nejsem a tomu se rika multitasking. Pocitam ze vetsina co tady pise ze odlozenej start u pracky je nanic, bude asi tim ze ani nevedi jak v ty pracce neco vyprat

U mycky je to stejne.
O tom ze by mela odlozenej start konvice, trouba ci sklodeska nikdo nemluvil.
0 x
-
Mrknete na stranky jednoho nadsence , ma tam historii, tak si muzete spocitat, zda se Vam to vyplati. Pocitejte s cenou za nocni proud. Nikdo snad nema vse na elektrinu a plati 5,- za kWh.
http://www.nesvara.cz/
http://www.nesvara.cz/
0 x
Pokud to z toho přehledu dobře chápu, tak on přebytky dodává do sítě (ČEZu nebo jinému) a to nevím, jestli se tady někde vzpomenulo? A je tam patrno, že dodávka a spotřeba do/ze sítě jsou skoro šulnul. Jenže netuším jaké jsou podmínky, že můžu dodávat přebytky, pustí tam ČEZ každého?
0 x
on ma klasickou FVE. Ale tady resime Hybrid. To znamena bez dodavek do site. PRebytky se vetsinou resi, nabitim baterii a potom natapeni akumulacni nadrze nebo boileru.
0 x
V čem je lepší to ukládat, než to dodávat do sítě? Co je myšleno akumulační nádrží?
0 x
Akumulacni nadrz je nadrz s vodou. Vypada jako boiler je ruznych velikosti 200,300,500, 1000 i vic litru, daji se i spojovat pro vetsi kapacitu. No a tou nahratou vodou v nadrzi pak bud topim nebo ohrivam vodu na koupani.
Protoze 70 procent denni spotreby el. dela prave
Ohrev vody na koupani he to celkem vyhodne natapet. Navic v pomeru cena nadrze 1000l stoji kolem 16 tisic a ceny baterii.
A zase cim vic nadrzi tim vic potreba rnergie na nahrati, ale naopak udrzi dele teplou vodu.
Vyhoda dodavka vs nedodavka do site. To je ruzny. Kdyz chci dodavat musim mit licenci a papirovani okolo toho. Kdyz nechci dodavat nepotrebuju nic a jedu.
Pri dodavce do site mi za kw dodane plati. U hybrida me nikdo nic neplati.
Protoze 70 procent denni spotreby el. dela prave
Ohrev vody na koupani he to celkem vyhodne natapet. Navic v pomeru cena nadrze 1000l stoji kolem 16 tisic a ceny baterii.
A zase cim vic nadrzi tim vic potreba rnergie na nahrati, ale naopak udrzi dele teplou vodu.
Vyhoda dodavka vs nedodavka do site. To je ruzny. Kdyz chci dodavat musim mit licenci a papirovani okolo toho. Kdyz nechci dodavat nepotrebuju nic a jedu.
Pri dodavce do site mi za kw dodane plati. U hybrida me nikdo nic neplati.
0 x
To jsem si myslel a ptal, že tam ČEZ nemusí pustit každého a jak píšeš, tak to bude chtít hodně papírů, které nebudou zadara.
S tou vodou by to mělo smysl, u těch nádrží asi půjde o tlakovou nádobu, která bude muset být dobře zaizolována. To si myslím, že by lépe řešily panely na ohřev vody.
Vím, že tu lítaly různé cifry, ale tipnu si, že strčit do toho 250 a ušetřit 15 ročně mi nepřipadne tak úžasné. Ještě aby se nakonec doba životnosti baterií + panelů neprolnula s dobou návratnosti.
S tou vodou by to mělo smysl, u těch nádrží asi půjde o tlakovou nádobu, která bude muset být dobře zaizolována. To si myslím, že by lépe řešily panely na ohřev vody.
Vím, že tu lítaly různé cifry, ale tipnu si, že strčit do toho 250 a ušetřit 15 ročně mi nepřipadne tak úžasné. Ještě aby se nakonec doba životnosti baterií + panelů neprolnula s dobou návratnosti.
0 x
Tlakova nadoba to nemusi byt, pac pracovni tlak je kom 1,5 atm.
Panely na ohrev vody ano jsou levnejsi a vykonejsi, ale bohuzel z teple vody udelat elektriku neumit.
Fotovoltaika nastesti umi z elektriky ohrat vodu.
Z tou usporou a navratnosti. Nepocitac zvysovani cen a podobne
Panely na ohrev vody ano jsou levnejsi a vykonejsi, ale bohuzel z teple vody udelat elektriku neumit.
Fotovoltaika nastesti umi z elektriky ohrat vodu.
Z tou usporou a navratnosti. Nepocitac zvysovani cen a podobne
0 x
Je velice pravděpodobné, že cena poroste, minimálně o infalci, ale těžko spekulovat. Ze svého pohledu bych tu návratnost zkousnul do 6-8 let, ale tady půjde o násobky této doby.
0 x
V tom pripade podle tebe se nemuze ani vyplatit tepelne cerpadlo. Prtoze to ma porizovacku taky kolem 300 tacu a jeste navic tu elektriku spotrebovava.
0 x
To určitě, jenže prioritně se tady mluví o ušetření, takže pokud je to kupované s tímto záměrem, tak tohle já nesdílím. Jestliže si to pořídím, protože jsem hračička, bude mě bavit sledovat grafy, tak v pohodě. Už si to tady naznačil, že někdo si koupí auto, druhý něco jiného, takže to bylo správné přirovnání.
0 x