❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Slabá rychlost odesílání z VLAN rozhraní.

Návody a problémy s konfigurací.
zedd.x

Slabá rychlost odesílání z VLAN rozhraní.

Příspěvekod zedd.x » 10 years ago

Má někdo zkušenost s tím, že server x86 mtik 6.xx verze špatně komunikuje na vlan rozhraní? Jedná se od odesílání dat, pouze přímo z daného stroje - extrémně pomalé. Routuje mezi rozhraními (i vlany) plnou rychlostí oběma směry, ale když komunikuje ten konkrétní stroj, příjmá plnou rychlostí, ale odesílá extrémě pomalu (npř. bandwitch test, nebo komunikace přes winbox, ssh, ale i třeba dns...) Třeba winbox prakticky nefunguje, ssh laguje. Dělají mi to všechny pc routery které v síti mám a problém je pouze na vlan rozhraní. Při komunikaci přes běžnou ethernet síťovku je vše OK. Předtím jsem tam měl linux a vše běželo bez problému. A switchem to taky není, zkoušel jsem tplinka, 3com, i nějaký netgear.
Dík moc za každou radu.
0 x

zedd.x

Příspěvekod zedd.x » 10 years ago

Nikdo neví ? :o
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Asi nikdo tento problém nemá. Případně má, ale nevyskytuje se na tomto fóru. Co naděláš. Využij support přímo mikrotiku a pak sem hoď výsledek.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.