Zdravím,
chtěl bych udělat testovací počítač s Gbps síťovkou a quad core procesorem, něco jako je J1900 od Gigabytu. Je mi jasné že s x86 Mikrotikem to nepůjde, takže nějaký linux. Prohledával jsem fórum, ale nenašel jsem schopnou odpověď. Jediný stroj, v síti který to zvládá v pohodě je hraniční router je to E5 2x CPU celkem 26 jader na 2,5GHz. Ale pokud by to nešlo testovat proti shaperu, tak není problém.
Díky za odpovědi.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak testovat propustnost do 1Gb
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
A není lepší koupit si měřák ?
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
To vychází z toho co všechno chcete měřit. Nejlépe se poradit s někým kdo do nich dělá - s Honzou Broučkem a klukz z Profiber byla vždycky příjemná a rozumná řeč.
0 x
Problem je cena, většinou ani jednoduché měřáky nedou pod 40t a to se mi nechce dát.
0 x
D.Ryba píše:Problem je cena, většinou ani jednoduché měřáky nedou pod 40t a to se mi nechce dát.
Tak dáte 20k za stroj + hodiny práce
0 x
Na domácí přípojku to jde. :-))) http://www.speedtest.net/result/3688392378.png
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
D.Ryba píše:Problem je cena, většinou ani jednoduché měřáky nedou pod 40t a to se mi nechce dát.
Já bych chtěl Aston Martina, ale nejde pod 5M a to se mi nechce dát ...
Měřák si lze od třeba od toho Profiberu nebo Vanca nebo ISPA nebo dalších půjčit.

0 x