❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VLAN Toughswitch

Návody a problémy s konfigurací.
judzin

VLAN Toughswitch

Příspěvekod judzin » 10 years ago

Dobry den,
potreboval bych poradit, mam toughswitch a nastavene VLAN viz obrazek, ale potreboval bych aby na portech 3,4 bezel provoz pro zakaznika a ja mel jen dohled na spoje k nemu na VLAN 11. Dohled funguje ale nemuzu nejak nastavit ty data pro nej. http://www.imagehosting.cz/?v=vlan.jpg
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Nevím jak chápe UBNT pojem Trunk ... zruš to a u všech VLAN měj "T" na portu 1.

Tedy jestli to chápu dobře ... že zákazník nemá uplink. Protože současná konfigurace ti nebrání v komunikaci mezi porty 3 a 4. Je to správně untagged ve stejné VLAN.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

judzin

jj zakaznik nema uplink ale potrebuju se v pripade potreby dostat na ty radia vlanou 11, jsou tam airgridy a maji nastaveny management ve vlan 11
0 x

ludvik

Tak pak nechápu. V jednom příspěvku píšeš, že funguje a teď že ne.

Máš-li na zařízeních v portech 3 a 4 nastavenou management VLAN 11, máš-li tu samou VLAN i na routeru v portu 1 (a samozřejmě správně IP/mask/gw), tak není důvod aby ti to nefungovalo.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

judzin

mam bod z ktereho je videt na dve pobocky zakaznika, z meho bodu jde do kazde pobocky spoj a na mem bodu jsou napajene z toughswitche, na radiich mam nastavenou vlan pro management 11, ale nevidim na koncich vzajemne pobocky. Dohled na ty radia mi funguje bez problemu.
0 x

ludvik

Já ti nerozumím. Má uplink - nemá uplink - funguje to - nefunguje to.

Tvůj router není součástí sítě zákazníka. To je vše a je to to, o čem jsem psal poprvé. Se vší pravděpodobností.
0 x