Píšou že max odběr je 3w. Což při napětí 5V je cca 0,6A.
Zkoušel jsem to z PC a jelo to
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nový rb941-2HnD (hAP lite)
- mac0112
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
a nezaznělo tady, že spousta noťasů mají plus z USB portů přivedeno natvrdo z 5V zdroje, bez pojistek či proudových omezovačů.Z jednoho Aceru jsem na USB 2.0 tahal 5W a nic. Jenom věhlasné a drahé značky, mají v cestě alespoň LC filtr a vratnou pojistku cca 800mA
Některé frajerské firmy vřadí RL filtr, takže se maximálně přepálí R a v servisu to bude stát okolo 3000,-
Toť má zkušenost z praxe.

Toť má zkušenost z praxe.
0 x
Zdravím.
Tak nějaké zkušenosti?
Za tu cenu mi to přijde parádní (pokud teda vynecham největší zklamání a to integrovaný antény).
Jak to vypadá s těma výkonama? (třeba v porovnání s WR841). Když to spočtu, tak MTK má 22+1,5 dBm, TP-Link 17+5 dBm, ale ty PCB anténky asi budou stát za prd.
Škoda že podle fotek to ani nemá ty testovací konektory MS156 :/
Tak nějaké zkušenosti?

Za tu cenu mi to přijde parádní (pokud teda vynecham největší zklamání a to integrovaný antény).
Jak to vypadá s těma výkonama? (třeba v porovnání s WR841). Když to spočtu, tak MTK má 22+1,5 dBm, TP-Link 17+5 dBm, ale ty PCB anténky asi budou stát za prd.
0 x
Benik3 píše:Zdravím.
Tak nějaké zkušenosti?
http://lokalnyisp.net/viewtopic.php?f=3 ... 0b7e1#p644
tu som to davnejsie testoval, 941 mi vysla lepsie ako tplink 741, ako rb951-2, horsie ako tplnik 841, cize do jednopodlazneho domu, bytu by som nemal ani najmensi problem (treba davat najnovsi firmware, a novy winbox - cez stary sa tam neda dostat)
0 x
Koukal jsem, díky 
Zajímavé o kolik má ten WR841 vyšší výkon...
No asi to uděláme tak, že do bytu/menšího baráčku dáme MTK a do většího baráku WR841 s OpenWRT...

No asi to uděláme tak, že do bytu/menšího baráčku dáme MTK a do většího baráku WR841 s OpenWRT...

0 x
Externi antena bude mit urcite navrch, nad udelatkem na tistenem spoji.
Jinak stalo by za to do testu zahrnout Tenda W308R. Prekavpive jsem nemel v ruce wifi s vetsim vykonem.
Jinak stalo by za to do testu zahrnout Tenda W308R. Prekavpive jsem nemel v ruce wifi s vetsim vykonem.
Benik3 píše:Koukal jsem, díky
0 x
Zajímavé.
Pokud jsem potřeboval něco opravdu s vysokým výkonem, tak jsem dával Ubnt AirRouter HP - 27dBm + 5dBm anténka. Větší rodinný baráček to pokrylo, ale zase hrozí problémy s odrazama a interferencí signálu, takže to bylo opravdu jen tam, kde se nedal jinam umístit druhý router. Škoda jen, že je jednak tak drahý a jednak jen 1x1... :/
Škoda že tyhle routery s Ralinkem/Broadcomem ničím jiným většinou nenaflashuješ. Plus mam k Broadcomu trochu averzi
Pokud jsem potřeboval něco opravdu s vysokým výkonem, tak jsem dával Ubnt AirRouter HP - 27dBm + 5dBm anténka. Větší rodinný baráček to pokrylo, ale zase hrozí problémy s odrazama a interferencí signálu, takže to bylo opravdu jen tam, kde se nedal jinam umístit druhý router. Škoda jen, že je jednak tak drahý a jednak jen 1x1... :/
Škoda že tyhle routery s Ralinkem/Broadcomem ničím jiným většinou nenaflashuješ. Plus mam k Broadcomu trochu averzi

0 x
Benik3 píše:Koukal jsem, díky
ved to tam vidis, bod3 - na protilahlej strane na 2 poschodi(notebook oproti wifi routeru)
ked tam bol mk 941 slo to ledva 144kB/s
ked sa prehodilo na 841 tplink tak to slo od 500 do 800kB
Ten Tenda vie gateway v mode bridge? dd-wrt tam nie je mozne dat, co je jeho velke negativum...a neviem ci by som sa spoliehal na origo firmware....
0 x
Už se objevila před objednávka tý "full" verze hAP. V popisu mají max rychlost wifi 150Mbps, ale podle popisu na routerboad.com by to měl být normálně 2x2.
Kromě POE a USB to má i vyšší výkon 30dBm a 2,5dBm anténky a citlivost mi přijde taky hodně vysoká ...
https://www.discomp.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=66741
Kromě POE a USB to má i vyšší výkon 30dBm a 2,5dBm anténky a citlivost mi přijde taky hodně vysoká ...
https://www.discomp.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=66741
0 x
Dnes testovan vedle sebe RB941 (hAP) a Netis WF2419 (ktery ma skoro totozny dosah jako TP Link 841ND, take ma 2x 5 dBi ext anteny...).
V nasich prizemnich prostorech to pokryti bylo asi o 3-4 dB lepsi ve prospech Netisu, chodil jsem s notebookem vsude mozne a meril. Ten rozdil ale neni zasadni.
Je logicke, ze ty PCB legrace budou mit pokryti horsi. Tim spis, kdyz jsou "na lezato". Pri polozeni na skrin jde tak pulka signalu natvrdo do dreva a tedy do haje.
Kdyby udelali verzi s 2x 4dBi antenami, jako to ma napr. RB2011, melo by to jiste pokryti dobre, verim ze i lepsi nez Netis a podobne routery. Jenze Mikrotik jde cestou bilych krabicek, externi anteny se u nich nenosi, a tak bohuzel.
V nasich prizemnich prostorech to pokryti bylo asi o 3-4 dB lepsi ve prospech Netisu, chodil jsem s notebookem vsude mozne a meril. Ten rozdil ale neni zasadni.
Je logicke, ze ty PCB legrace budou mit pokryti horsi. Tim spis, kdyz jsou "na lezato". Pri polozeni na skrin jde tak pulka signalu natvrdo do dreva a tedy do haje.
Kdyby udelali verzi s 2x 4dBi antenami, jako to ma napr. RB2011, melo by to jiste pokryti dobre, verim ze i lepsi nez Netis a podobne routery. Jenze Mikrotik jde cestou bilych krabicek, externi anteny se u nich nenosi, a tak bohuzel.
0 x
Mimochodem ta urputna snaha Mikrotiku dohanet vse vykonem uz mi prijde zoufala. Vydavaji SXT shity s vsesmerovou antenou a cpou do toho 31 dBm radia, vydaji krabicku s PCB antenou a budou tam cpat 30 dBm...
Uz ty RB751/951 jsou na hrane co se tyce anten, a to maji jeste kovove vestavene anteny nad PCB, a i presto to potencial tech AP zabiji, prijde mi, ze to pak rusi samo sebe a nefunguje to jak by mohlo. A jestli ted do PCB antenky vytistene na plosnaku chteji posilat taky 30 dBm, tak to teprve bude masakr.
Evidentne v Lotyssku nemaji poucku, ze nejlepsi zesilovac je antena. A to se proste nikdy nezmeni ani se to neda obejit.
Uz ty RB751/951 jsou na hrane co se tyce anten, a to maji jeste kovove vestavene anteny nad PCB, a i presto to potencial tech AP zabiji, prijde mi, ze to pak rusi samo sebe a nefunguje to jak by mohlo. A jestli ted do PCB antenky vytistene na plosnaku chteji posilat taky 30 dBm, tak to teprve bude masakr.
Evidentne v Lotyssku nemaji poucku, ze nejlepsi zesilovac je antena. A to se proste nikdy nezmeni ani se to neda obejit.
0 x
Zdravím,
nějak se tady zapomíná nebo spíše málo zdůrazňuje, že internet je věc obousměrná. Co nám pomůže obrovský výkon z AP, když zpětný kanál z NB do AP je slaboučký. No a není zpětný kanál, není internet ... Na druhou stranu je to věc psychologie, 99 proc. klientů podléhá pocitu nevýslovného štěstí, když jim nějaká čárka na ukazateli signálu přibude. Takže opravdové řešení bude asi jen ve kvalitních anténách.
mpcz, 15.06.2015
nějak se tady zapomíná nebo spíše málo zdůrazňuje, že internet je věc obousměrná. Co nám pomůže obrovský výkon z AP, když zpětný kanál z NB do AP je slaboučký. No a není zpětný kanál, není internet ... Na druhou stranu je to věc psychologie, 99 proc. klientů podléhá pocitu nevýslovného štěstí, když jim nějaká čárka na ukazateli signálu přibude. Takže opravdové řešení bude asi jen ve kvalitních anténách.
mpcz, 15.06.2015
0 x
Je mozne do tych netisov nahrat dd-wrt?
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
údajně ne kvůli velikosti flasky, na druhou stranu je tam cFeon Q32B-104HIP kerý by měl mít 32M
0 x
Bývalý ISP...
divizna píše:Mimochodem ta urputna snaha Mikrotiku dohanet vse vykonem uz mi prijde zoufala. Vydavaji SXT shity s vsesmerovou antenou a cpou do toho 31 dBm radia, vydaji krabicku s PCB antenou a budou tam cpat 30 dBm...
Není to tak dlouho co tady pan Štourač měřil anténu v SXT a vyšlo to že anténa je v podstatě dost dobrá na velikost plošňáku která je uvnitř. Lepší směrovost se prostě na tak malé desce udělat nedá. Nano, loco je na tom o dost hůře co se týče všesměrovosti...
Ano kovové antény v rb951 jsou lepsí. Ale ty v rb941 fungují také dost dobře.Uz ty RB751/951 jsou na hrane co se tyce anten, a to maji jeste kovove vestavene anteny nad PCB, a i presto to potencial tech AP zabiji, prijde mi, ze to pak rusi samo sebe a nefunguje to jak by mohlo.
Já naopak mám zkušenost takovou - když vidím jak se lidé chovají k wifinám tak jsem rád že je anténa uvnitř. Každá druhá instalace má povolenou anténu na wifi nebo dokonce zlomenou. Někteří lidé jsou zase schopni si na starý wifi router naroubovat 9-12dBi antény a pak se diví že jim to stejně nechodí...
0 x