❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Polorizace

Návody a problémy s konfigurací.
lmarek
antispam: Ano

Polorizace

Příspěvekod lmarek » 10 years ago

Ahoj

Mám vysílač MK omnitik a k těmu klienta MK SXT. Wifi nastavena na 5GHz A/N, channel 20/40 Above a není mi moc jasné, když klienta přidělám na stožár, podle mého jak má být podle držáku vertikálně mám signál cca na 50% když ho o 90% otočím signál se rapidně zvedne. Dá se někde nastavit ještě polarizace?? Podle mého SXT ani není dělané na horizontální montáž. Předem díky za každou radu.
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 10 years ago

Obě zařízení mají 2x2 mimo. Jen je třeba zapnout oba chainy. Pak není nutné nic natáčet.
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 10 years ago

SXT jedině kabelem dolu jinak to nejde. Na OmniTiku i na SXT máš zapnutý oba Chainy?
chain.png
0 x

lmarek

Super, na omnitiku byli zapnuté na SXT bohužel jen jede. Máte někdo ještě nějaké doporučené nastavení wifi, je tam toho tuna a člověk neví které udělátko by mohlo zlepšit provoz a naopak, něco na co si dát extra pozor. Díky moc
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 10 years ago

Všechny ty udělátka tam jsou proto, aby se dalo přizpůsobit místní situaci. Obecně to chce použít co nejužší kanál s co nejmenším výkonem. Pochopitelně v mezích všeobecného oprávnění, nerušit sousedy a radary.
0 x

lmarek

Nevím proč ale pořád mi lítá rychlost signál mám 63/53, frekvenci jsem vybral podle nejméně zarušené, ale rychlost u klienta mi lítá od 6Mb do 250Mb, absolutně nevím v čem mám chybu.
0 x

pikoto

Příspěvekod pikoto » 10 years ago

Me pomohlo vypnuti u jednoho chainu policko.takze sem mel zaskrtle jen 3 dohromady.
0 x

goblajz

Příspěvekod goblajz » 10 years ago

Jaký máš CCQ? Ona linková rychlost může kolísat, ale pak když to zatížíš BW testem tak to stoupne. Jestli máš dobrej signál a CCQ dej si tam pevnou rychlost. V data rates dej configured a tam odškrtej všechno a pak v HT MCS zaškrtni pouze MCS 14 a MSC 15 na obou stranách.
0 x

lmarek

Na jednom klientu, kterého mám blíž mám lepší signál ale horší kvalitu než u toho co je dál, jestli je to nějaké přebuzené. Máte nějaké zkušenosti s dosahem omnitiku? Jak velký může být výškový rozdíl? Jednu vzdálenost mám cca 150m a druhou 350m. JInak kvalita u jednoho je 90-98 a u druhého 50-60. Odpoledne zkusím nastavit ty pevné rychlosti jaká by měla být rychlost když nastavím to MCS 14 a MSC 15?
0 x