❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Poškozený FTP kabel

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Poškozený FTP kabel

Příspěvekod Petr S. » 10 years ago

Tak jsem se domluvil se zákazníkem, že jim nechám kabel a oni si to v rámci zrychlení prací natáhnou... Už to nikdy neudělám. Strávil jsem na tom trojnásobek času, než jsem zjistil, kde je ten kabel porušenej. Skřípli to příchytkama, když to přichytávaly do zdi...

Akorát jsem moc nepochopil, proč když jsem ten kabel měřil na FTP měřáku, tak všechny vodiče byly ok. Ale když jsem to připojil do sxt tak buď do něj nešlo napájení (jindy zase jo, nějak jsem nepřišel moc na nějakou souvislost - prostě někdy jsem tam strčil konektor a šlo to, jindy jsem tam strčil konektor a nešlo to - nechápu) a když už se rozjelo to napájení, tak zase nešly data.

Jak je možné, že i když měřák ukazuje, že je kabel ok, tak data přes něj nejdou? Přijde mi to dost divné... Zkrátil jsem teď ten kabel na polovinu a tam už to jede bez problémů.

Co to mohlo způsobit? Nějaký nápad? Dost by mě to zajímalo. Třeba nějaký zkrat kabelu se stíněním? Kabel to je Solarix, takže nic noname :D Spíš si myslím, že kdyby to byl nějakej obyč tak by se to nechytlo ani náhodně, jako to dělalo teď. Ale pak bych zas s tou diagnostikou proč to nejde neztratil tolik času... :|
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

Spis jde o to, co bylo pouzito za tester kabelu. Je velky rozdil mezi merenim DC parametru S/F/UTPka a merenim jeho VF vlastnosti.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Obycejny ledkovy merak...
0 x

_luky_

Příspěvekod _luky_ » 10 years ago

Jsem sice amatér, ale mám blbou zkušenost, že ten obyčejný LED měřák ukazoval dobrý kabel, ale když jsem vyměnil konce, tak už to nebylo dobré. Záleží tedy, kde je ta větší a kde ta menší krabička.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

GRFS píše:Spis jde o to, co bylo pouzito za tester kabelu. Je velky rozdil mezi merenim DC parametru S/F/UTPka a merenim jeho VF vlastnosti.

Takže myslíš, že je to možný? Ale jakto?
0 x

ISPfrinet

Příspěvekod ISPfrinet » 10 years ago

Otestuj s poriadnym testerom :-))) ten ukaze pravdu
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 10 years ago

Měření odporu při stejnosměrném napětí nic neříká o tom, co vodič provede se střídavým napětím o vysoké frekvenci. Ledkove testery
sice mohou ukázat na závadu, ale jejich pozitivní výsledek nelze považovat za spolehlivý.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 10 years ago

Nič nové ;) ledkovy tester je tak 50% úspechu. Mozes to maximalne pouzit na identifikaciu kabla. Bezne je test OK a nejde ethernet. Poriadny merák na ethernet ale nestoji 20€ ;)
0 x

Rudolf Dvořák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 10 years ago

Tak na 1/2 offtopic: Jak vypada poradny merak kterym to vzdycky poznam a ktery jak se zda mate vsichni u vsech techniku ve vybave?
0 x

Selič

Příspěvekod Selič » 10 years ago

Tak na 1/2 offtopic: Jak vypada poradny merak kterym to vzdycky poznam a ktery jak se zda mate vsichni u vsech techniku ve vybave?

http://www.flukenetworks.com/enterprise ... ion-Tester
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

mpcz

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

Selič píše:

http://www.flukenetworks.com/enterprise ... ion-Tester

Zdravím,
určitě krásná věc, kdo potřebuje daňové odpisy i užitečná. Ale skoro 50.000,- za měřák je docela dost. Za 15 let jsem se bez něj obešel. Stačí ledkový za 80,- Kč + na izolační stav obyčejný měřič izolace při napětí 100-500V, co jsem zdědil od kabelářů. Stál 130 Kč.
mpcz, 07.04.2015
0 x