❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik není průchodný.Prosím poraïte.
Mikrotik není průchodný.Prosím poraïte.
Můj problém spočívá v tom,že na Lan mi DHCP server přidělí adresu na tu si v Mikrotiku pingnu i na internet.Na straně WAN mám zapnutý DHCP server který přidělí clientům DHCP ip adresu.DHCP jsou obě dvě odlišný.Ale klientům internet nejde.Ani si na něj nepingnou.Prosím poraïte.
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
driver píše:.Na straně WAN mám zapnutý DHCP server který přidělí clientům DHCP ip adresu.
ty mas na WAN nejaky klienty?

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
driver píše:Můj problém spočívá v tom,že na Lan mi DHCP server přidělí adresu na tu si v Mikrotiku pingnu i na internet.Na straně WAN mám zapnutý DHCP server který přidělí clientům DHCP ip adresu.DHCP jsou obě dvě odlišný.Ale klientům internet nejde.Ani si na něj nepingnou.Prosím poraïte.
Mas na tom mikrotiku zaplou maskaradu ci dobre proroutovano ?
Pingne si klient na mikrotik ?
0 x
admin sítě PLnet
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Kód: Vybrat vše
chain=srcnat out-interface=TVUJ INTERFACE DO INETU src-address=TVOJE IP v LAN action=masquerade
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
Pokud nevis ani co je WAN a LAN a interface do netu tak je skoda plytvat casem. Najdi si nekoho kdo Ti to nastavi, nebo venuj nejakej tyden az mesic na studium alespon zakladu o sitich ale necekej ze Te nekdo navede co mas naklikat kdyz tomu vubec nerozumis. Spousta lidi tady jsou taky samouci ale napred si prectou a nastuduji alespon zaklady nez se zeptaji cemu nerozumi.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele: