❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB260GS

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Shakal
Kontaktovat uživatele:

Re: RB260GS

Příspěvekod Shakal » 10 years ago

Zdravím,
neskúšal niekto či RB260GSP utiahne 5ks(alebo 4ks) RB912 a pod. (neprehulený výkon, zaťaž cpu max. 50%)?
RB260GSP má písané max. 500mA out a RB912 max. 14W/24V (cca 580mA)
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

mac0112
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mac0112 » 9 years ago

Taky jsem řešil podobný případ.
Zdroj k RB260GSP má špičkově 60W (nebudu brát v úvahu samotnou spotřebu SWITCHE,SFP modulu aani nekomentovat 2A přes Jack konektor)
RB912 má napsáno, že bere špičkově (pravděpoodně i s ePCI modemem) 14W. To je ukrutná spotřeba a nikdy jsem této hodnoty nedosahl, vždy byla spotřeba méně než poloviční. Pokud jsem mohl krátkodobě sprůměrovat hodnoty, tak mi vycházela hodnota 8,5W a to je hodnota za provozu s modemem 3G a RB912 jako obyč. Router pře wifi. Se zapojeným Fast Ethernetem je spotřeba o něco vyšší.

Na každý port RB260GSP tedy připadá 60W/4 =15W
takže 4xRB912 4x14w má dohromady max.56W
Druhá otazka je, že zdroj k RB260GSP může při dodržení teplotních podmínek,dlouhodobě a trvale dodávat pouze polovinu t.j. 30W /než odejdou ve zdroji kondíky :D /.
Pokud je potřeba trvale dodávat 60W je nutné tento zdroj vyměnit za průmyslový 28V(s větracima otvorama) ty neuvádějí na obalu špičkové proudy ale trvalé. Ale i tak je nutné odvádět teplo !

Má někdo změřené hodnoty u RB912 v režimu AP s 3G/4G modemem, něco jako HOTSPOT (vesměs bez pravidel a pod.) Docela bych to chtěl porovnat.
0 x