Zdravim panove,
chtěl jsem se zeptat, jakym nastrojem promerujete sit ( hlavně 5Ghz) . Dal jsem na vetsinu bodu v siti mikrotiky RB951G s tim, ze budu mit konečně přehled o kapacitach spoju, které jsou v bridge mezi nimi. Bohužel narážím na několik problémů.
UDP test příliš nekoresponduje s tím, co posléze měří uživatel proti nějakému http měřáku (speedtest.net apod) - to jsme tak nějak věděli, že nebude mít vypovídající hodnotu.
TCP test nám zase dělá díky vytížení CPU dost divné výsledky. Dřív jsme věděli, že pokud bude procesor vytížený na 90procent, tak hodnota, kterou naměříme je výsledek testu - reálná tcp rychlost. S novou verzí routeros už při velice nízkých rychlostech vyleze procesor na 100procent a vime prdlajs.
Co mě úplně odzbrojilo, když jsem po kabelu ( 1G ethernet) měřil 2,4Ghz PC ( 4jádro) vs. RB600A.
RB600A --> PC 109Mbit
PC-->RB600A velice kolisave, někdy vylitlo na 80Mbit, ale obecně se drželo kolem 17Mbit
V tu chvili jsem ztratil veškerou důvěru v btest.
Jak to měříte vy? dáváte tam třeba menší počet vláken ( používám default 20 ), omezujete max TX?
Ještě dodám, že při Profilovani RB to ukazuje, že zhruba 20 procent procesoru to žral btest a zbytek žral networking ( což si snad i dokážu vysvětlit, že router prostě nestíhá tak rychle odpovídat na TCP requesty).
Obcházet sít s ethernetovým měřákem asi nebude uplně ideální řešení.
Díky moc
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Podivne mereni btestem
tcp, 1 count, both, RB951G - RB951G, speed 86/86MBit. v6.19. Mezi tím je skřípnutý Orcave 1S10 na 8km. vše ok. 600MHz cpučka dokáže po kabelu generovat/přijímat 160Mbit TCP btestu. (86+86=160Mbit+ = great)
btest ve windowsu nefunguje ok.
btest ve windowsu nefunguje ok.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
-
Zkusil jsem to schválně na win btest (Win2012srv, Xeon E3-1220v3/3,1GHz).
Je to trochu kostrbatý průběh, ale stabilně to dá skrze 2 ks 1S10 (6km) na druhou stranu (mkt v 6.11 x86) 127-140 Mbit v TCP.
Jesli ten btest nepotřebuje trochu výkonější stroj.
Je to trochu kostrbatý průběh, ale stabilně to dá skrze 2 ks 1S10 (6km) na druhou stranu (mkt v 6.11 x86) 127-140 Mbit v TCP.
Jesli ten btest nepotřebuje trochu výkonější stroj.
0 x
-
Testováno na 1- 4 vláknech.
Obecně mám pocit, že čím víc vláken, tím víc se zatíží CPU (až na 100%)
A dokonce teď při slabším provozu to dostanu (skze 1S10) na krásných 160 Mbit.
Obecně mám pocit, že čím víc vláken, tím víc se zatíží CPU (až na 100%)
A dokonce teď při slabším provozu to dostanu (skze 1S10) na krásných 160 Mbit.
0 x