❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Létající RB133

Návody a problémy s konfigurací.
piza
Kontaktovat uživatele:

Létající RB133

Příspěvekod piza » 18 years ago

Zdravím, potřeboval bych poradit s trochu nestandardní aplikací. Jedná se mi o to že potřebuji přenášet data z pohybujícího se objektu. RB133 se 3mi miniPCI WiFI kartami se jeví rozměrově a váhově přijatelný. Tři proto, že potřebuji tři antény (objekt se pohybuje, mohl bych se s některou antébou dostat do "stínu").

Potřeboval bych poradit jak to nastavit (pokud to lze).

Topologie:

PC --eth-- /eth1 RB133, WiFi/----- 3 spoje 5Ghz, každý jiná frekvence ---/WiFi RB133,eth1/----eth--- /IP Kamera/

Průtok tad okolo 3Mbit

Dík Luděk
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

piza píše:Zdravím, potřeboval bych poradit s trochu nestandardní aplikací. Jedná se mi o to že potřebuji přenášet data z pohybujícího se objektu. RB133 se 3mi miniPCI WiFI kartami se jeví rozměrově a váhově přijatelný. Tři proto, že potřebuji tři antény (objekt se pohybuje, mohl bych se s některou antébou dostat do "stínu").

Potřeboval bych poradit jak to nastavit (pokud to lze).

Topologie:

PC --eth-- /eth1 RB133, WiFi/----- 3 spoje 5Ghz, každý jiná frekvence ---/WiFi RB133,eth1/----eth--- /IP Kamera/

Průtok tad okolo 3Mbit

Dík Luděk

To zni zajimave, co presne je to za objekt ?
Bude vadit, kdyz tam bude vypadek ?
Jak rychle se bude objekt pohybovat ?
0 x

piza
Kontaktovat uživatele:

Objektem bude překvapivě letadlo,

rychlost bude v rozpětí 10 - 60 km/h

výpadky vadí.

Ale:
mezi zařízeními bude vždy přímá viditelnost do cca 400m, výpadky jsem chtěl ošetřit 3mi WiFi moduly.

L.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

Ahoj myslim ze by nemel byt problem pouzijes nejakou vsesmerovou antenu na 400m v5Ghz mozna i pendrecek bude stacit a melo by to chodit, ale budes to muset odskouset pac takove pouziti RB tady asi nikdo nema :)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Hele, pokud by to melo byt treba kvuli kamere, tak existuje za velice rozumny penize kamera na 2,4 GHz (analogovy prenos) ktera umi PAL 25 fps, napajena 9V baterii, a na stanici je klasicky cinch vystup.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

raven-il píše:Hele, pokud by to melo byt treba kvuli kamere, tak existuje za velice rozumny penize kamera na 2,4 GHz (analogovy prenos) ktera umi PAL 25 fps, napajena 9V baterii, a na stanici je klasicky cinch vystup.

jo, tech par mame jako webkamery na skiarealu.. funguje to dobre, ale nikdy sem nezkousel variantu "on air" ;) ;)
0 x

piza
Kontaktovat uživatele:

kamera :

http://koukaam.se/koukaam/showproduct.php?article_id=929

Dik za rady... ale na to jsem se neptal :-)

BTW potřebuju PAL min 30FPS, a kamera nemůže být levná, obraz by byl "vlnitý". Jak budu mít víc času hodím nějaký linky na videa.

L.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

piza píše:kamera :

http://koukaam.se/koukaam/showproduct.php?article_id=929

Dik za rady... ale na to jsem se neptal :-)

BTW potřebuju PAL min 30FPS, a kamera nemůže být levná, obraz by byl "vlnitý". Jak budu mít víc času hodím nějaký linky na videa.

L.

No, jednou na skoleni se K. Klima zminoval, ze s timhle mikrotik experimentoval a ze wds se jim prepinala v pohode asi do rychlosti 60 km/h
0 x