ahoj, určitě řešil každý - vrtání do plastového okna? jak to řešíte kašlete na to a vrtáte do něj a nebo nějak okolo třeba hnedle za rámem?
případně je nějaké místo kam se může beztrestně vrtat v platstovém okně?
díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vrtání do plast okna?
vrtání do plast okna?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
nemusíš vrtat, odtokovým kanálkem ve spodní části rámu protáhneš dovnitř, tedy venkovní těsnění není porušeno a tedy nezatíká, pak je kabel jen ohnutý přes vnitřní roh rámu.
pokud se okno neotvírá 10x denně, tak ten kabel tam vydrží léta (vyzkoušeno). výhodou je, že se to celé obejde bez jakéhokoli zásahu do okna
pokud se okno neotvírá 10x denně, tak ten kabel tam vydrží léta (vyzkoušeno). výhodou je, že se to celé obejde bez jakéhokoli zásahu do okna
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
Vrtat do plastového okna NIKDY.Za to bych technika vytahal za gule,kdyby to udělal.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Z logiky věci, to okno má nějaký komory ve kterých se drží různé teploty vzduchu. Když okno provrtáš tak se ti rázem z 5 komotovýcho okna stane jednokomorový.
Nejleší je vedle rámu. Je to tam jenom zapěněný.
Nejleší je vedle rámu. Je to tam jenom zapěněný.
0 x
Bývalý ISP...
Vrtam vedle ramu okna a nebo jsem pouzil i tento kabel.
[url]http://www.intelek.cz/cat_tree.jsp?bpath=Metalick%C3%A1+kabel%C3%A1%C5%BE\Patch+kabely+ploch%C3%A9[/url]
[url]http://www.intelek.cz/cat_tree.jsp?bpath=Metalick%C3%A1+kabel%C3%A1%C5%BE\Patch+kabely+ploch%C3%A9[/url]
0 x
vrtnout do okna bych si teda nedovolil ani se souhlasem majitele
ten by to stejne poprel, kdyz by doslo na problem
ten by to stejne poprel, kdyz by doslo na problem
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
no je to divný, není asi okno jako okno, mám prohlášení od jednoho výrobce, že se tam vrtat může a vadit by to nemělo z jiné strany jsem zase slyšel že v žádném případě, on je to všeobecný problém, protože nikdo vlastně neví co se po letech stane. asi budou různé druhy těch oknen, netuším, není to moje parketa.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Do rámu klidně. V rámu komory oken nejsou. Otevřete okno dokořán a prohlédněte si bok. Rám je provrtán už od zedníků při instalaci oken - turbošrouby který používají nejsou nic extra a nikdy jsem si nevšiml, že by nějak řešili kudy ten šroub vedou.
Při instalaci zedníkama, vezmou obyč vrták, provrtají rám ( pouze plast ) a poté skrze rám jedou vrtákem do zdi a následně tam našroubujou turbo šroub ...
řešili jsme to i s výrobcem a dal nám vyjádření, že pokud se nevezme kovová výztuha pantu tak se s oknem nic nestane. Jen stačí pak zatěsnit silikonem.
Při instalaci zedníkama, vezmou obyč vrták, provrtají rám ( pouze plast ) a poté skrze rám jedou vrtákem do zdi a následně tam našroubujou turbo šroub ...
řešili jsme to i s výrobcem a dal nám vyjádření, že pokud se nevezme kovová výztuha pantu tak se s oknem nic nestane. Jen stačí pak zatěsnit silikonem.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Kmotrik: +1 - presne - nevrtat do okna, ale RAMU a vse pak ciste zatrit silikonem (poradne) a je to 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
no tak pánové já myslel, že je to snad samozřejmost, že se bavíme o rámu
copak by někdo vrtal přímo do okna
sipřipadám jak na silvestra 

0 x
nemate pravdu. Praveze ram okna je niekolko komorovy (3, 5, 7 komorovy profil), a to prave kvoli tepelnemu utesneniu. Ak ho nejaky zednik pri zakladani okna prevrta, tak to prestane plnit svoju funkciu, a ja by som ho poslal do prdele aj s celym oknom. Ak to iste tvrdi vyrobca okien, tak je diletant. Seriozny vyrobcovia vam to neschvalia.
Okna sa montuju na plechy nasunute na ram(nie sroubovane do ramu) v rohoch. A sklenena vypln nema komory, ale moze to byt akurat dvoj alebo trojsklo.
Cize do plastoveho ramu nevrtat, ale prevrtat stenu okolo ramu (vacsinou je tam pena). Do dreveneho ramu sa moze vrtat, ale riadne utesnit zvenci aj zvnutra, aby nehnilo drevo!
tot trochu stavebnych informacii... snad v tom mate viac jasno
Okna sa montuju na plechy nasunute na ram(nie sroubovane do ramu) v rohoch. A sklenena vypln nema komory, ale moze to byt akurat dvoj alebo trojsklo.
Cize do plastoveho ramu nevrtat, ale prevrtat stenu okolo ramu (vacsinou je tam pena). Do dreveneho ramu sa moze vrtat, ale riadne utesnit zvenci aj zvnutra, aby nehnilo drevo!
tot trochu stavebnych informacii... snad v tom mate viac jasno

1 x
jsou tam komory že?
stejně drtivá většina výrobců v ČR nemá folii od výroby přivařenou k oknu takže tam vesele fouká a jsou všechny ty komory totálně na hovno pokud je okno zasazený v podkroví na trámech atd.. co mi říkal jeden chlápek specializující se na reklamaci plastových oken

stejně drtivá většina výrobců v ČR nemá folii od výroby přivařenou k oknu takže tam vesele fouká a jsou všechny ty komory totálně na hovno pokud je okno zasazený v podkroví na trámech atd.. co mi říkal jeden chlápek specializující se na reklamaci plastových oken

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Když to neprovrtáš, tak jim to nebude profukovat, tedy jim bude narůstat koncentrace CO2. Po konzultacích s lékaři si koupí elektronický detektor ... Pokud to provrtáš a neutěsníš, ušetříš jim relativně dost peněz i zdraví. 

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.