❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Klient (station) a Virtual AP na jednom WLAN interfaceu
Klient (station) a Virtual AP na jednom WLAN interfaceu
Zdravím všechny nadšence MK. Jsem nový uživatel a začátečník s provozem MK.Pořídil jsem tento model RB2011UiAS-2HnD, který má jen jeden WLAN interface (jednu fyzickou wifi kartu). Momentálně mám v provozu MK v modu AP station a WAN port živím z jiného klasického ASUS routeru v modu klient. Nicméně nelíbí se mi že musím mít zaplé dva routery.Dříve jsem ASUS provozoval v režimu REPEATOR, Jelikož připojení na net je pouze přes Wifi síť. Proto moje otázka zní je možné na jednom wifi interfaceu v MK provozovat station mod a AP mod ? Zkoušel jsem Station mod a použití Virtual AP, ale to se mi nepodařilo rozchodit, jelikož DHCP server přestal fungovat (prostě zčervenal ve WINBOXu). Potřebuji rozchodit na MK něco jako WISP, nebo repeator, ale nevím jak. Můžete mi prosím poradit jak na to ? Díky
0 x
Nepoužívej Repeater ... klesá ti přenosovka na polovinu (teoreticky, prakticky to bude více) a ještě tím vlastně rušíš ostatní připojené na stejný přístupový bod.
Nemluvě o tom, že je to i mechanicky k prdu. Příjem potřebuješ většinou na jiném místě a nejlépe i jinou anténou, než vysílání pro byt.
Nemluvě o tom, že je to i mechanicky k prdu. Příjem potřebuješ většinou na jiném místě a nejlépe i jinou anténou, než vysílání pro byt.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Ohledně repeatru, tak to není problém a neruším nikoho jelikož uživatelem AP jsem pouze já (TV, TABLET, PC, NTB, MOBIL...). Repeator byl nutností kvůli DLNA a tisknutí na tiskárně v jiné síti. Nicméně rozhodl jsem se opustit klasické domácí rotery a pořídil něco lepšího, hlavně lépe nastavitelné.Na net se mohu připojit pouze přes WIFI a to ještě o dvě patra s dobrým signálem, drátem to nepřipadá v úvahu. Zároveň chci mít vlastní AP, proto ten dotaz na nastavení....
Lze tedy provozovat mod STATION (pro přístup na net) a VIRTUAL AP (pro připojení do vlastní sítě) na jednom wifi interfaceu - Wireless(Atheros AR9300) ? WDS není možné jelikož router konektivity WDS neumí.
Lze tedy provozovat mod STATION (pro přístup na net) a VIRTUAL AP (pro připojení do vlastní sítě) na jednom wifi interfaceu - Wireless(Atheros AR9300) ? WDS není možné jelikož router konektivity WDS neumí.
0 x
Uživatelem AP nejsi jen ty ... ale i ostatní klienti daného ISP připojení na stejný přístupový bod.
Jinak odpověď je: ne, lze provozovat jen jeden režim na jedné fyzické kartě.
Jinak odpověď je: ne, lze provozovat jen jeden režim na jedné fyzické kartě.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.