❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rozmisteni AP
rozmisteni AP
Zdravim chteli bychom pokryt halu o velikosti 31 x 36 metru, je to sklad kde jsou drevene a obcas nizke kovove regaly, vyska mistnosti je 3,50 metru..jiz jsem na obrazku oznacil kde bych asi umistil dve AP, melo by to behat na notasi, apod, pokud bych tam chtel pouzit voip tak se stejnyma ssid..Muzete mi nekde prosim jen to rozmisteni posvetit?
- Přílohy
-
- AP
- AP1.jpg (160.26 KiB) Zobrazeno 1537 x
0 x
No, 31x36 m by samo o sobě mělo pokrýt jedno AP, ale pokud tam jsou překážky a nepokreje to, tak bych ty AP dával asi dál od sebe. Buď do protilehných rohů nebo do středů těch hal. Osobně to dělám tak, že vezmu router, zapojim ho "naprázdno" a projdu se s telefonem (protože ten má většinou nejhorší antenu). Vyhleš se tím přetahávání kabelů a podobně. Těžko se to dá říct takhle od stolu. Zrovna včera jsem "dával ruku do ohně" že bude wifi za jednou sádrošovou zdí fungovat. A zjistilo se, že tam je tolik kovu, že si to ani neškrtlo. Ale asi bych u tebe vycházel z toho, že ty regály budou dost velkou překážkou a proto bych AP dával tak aby úšečka mezi AP a klientem protínala co nejméně regálů. Takže na střed.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Dal bych AP do kazdeho rohu a to bud celel ha nebo pulky, takze osm AP. Pripadne jen neco jako RB435, ctyri karty na jednu halu ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Tak jak jsou AP nakreslena bych je nedaval - jsou zbytecne blizko sebe. hodne zalezi na usporadani skladu, co se skladuje, do jake vysky... snazil bych se ale dosahnout sireni signalu ulickama - na AP bych pouzil nejake sektorove/panelove anteny a ty bych namiril do ulicky. Pouzil bych pak kartu s 2ma antenama a druhou antenu bych na rekneme 5m koaxu namiril o 2 -3 ulicky dale...
0 x