❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB333 - KONEČNĚ TADY!!!

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Příspěvekod honzam » 18 years ago

riddle píše:to je mozny.. ale ono 300mW karticka dela sve.... :P
ja ocekavam vykon az u oficilani verze 3.0.. pak to bude asi good 8)

Hm ale kdy to bude 8)
0 x

riddle

Příspěvekod riddle » 18 years ago

no to ja nevim :)
0 x

honzam

Takže dneska jsem to měl taky na stole. Hodil jsem tam RC3 a překvapilo mě při restartu mikrotika vypadnou jen 3pingy. Najíždí to fakt svižně. Máte to někdo s RC3 nasazený v provozu? Je to použitelný?
0 x

riddle

Příspěvekod riddle » 18 years ago

no ja jsem tam dal taky ur rc3, a mohu rict ze pri zatezovem testu cca 10hodin, se to chovalo velice uspokojive, nevypadlo to a ni se to nezaseklo.
Jen jedine co me na tom stve je ten vykon, ktery zatim neni takovy jaky bych ocekaval

provadel jsem testy proti PC DEll P3 1GHz ale nac jsem ziral tak byl fakt ze vysledky byli skoro stejne jako na proti RB333...
0 x

cmartin

Příspěvekod cmartin » 18 years ago

Parkrat tu problesklo neco o vymenach verzi. Kde berete revize RouterOSu pro RB333? Vzdyt na strankach Mikrotiku je jen jedina a to je 3.0RC4 - po 2.9.x ani stopy ...
0 x

honzam

cmartin píše:Parkrat tu problesklo neco o vymenach verzi. Kde berete revize RouterOSu pro RB333? Vzdyt na strankach Mikrotiku je jen jedina a to je 3.0RC4 - po 2.9.x ani stopy ...

Však to tady někdo psal že verze 2.9 v RB333 nefunguje kvůli novému procesoru. Takže můžeš dávat jenom 3.0. A pokud chceš starší verze. Třeba bety tak ty jsou na FTP mikrotiku
0 x

raulik

Příspěvekod raulik » 18 years ago

Vcera koupena RB333, testnuta na stole jak ma, vse ok.. Nasadil jsem ji naostro (jen par manglu, nat, apod) a po asi 6 hodinach jen po zapnuti pipne jako normalne, hlavni a jeste jeden tp konektor po pripojeni sviti jak ma (link) treti jen blika jak divej.. Winbox nereaguje.. Chci jeste zkusil seriak, ale zrovna tu zadnej nemam, tak zitra...
0 x

honzam

raulik píše:Vcera koupena RB333, testnuta na stole jak ma, vse ok.. Nasadil jsem ji naostro (jen par manglu, nat, apod) a po asi 6 hodinach jen po zapnuti pipne jako normalne, hlavni a jeste jeden tp konektor po pripojeni sviti jak ma (link) treti jen blika jak divej.. Winbox nereaguje.. Chci jeste zkusil seriak, ale zrovna tu zadnej nemam, tak zitra...

Co jsi u toho měl za trafo? Chce to něco s pořádným proudem....
Nám takhle odcházely 532ky když měly slabé trafo
0 x

raulik

honzam píše:Co jsi u toho měl za trafo? Chce to něco s pořádným proudem....

Normalni 18V zdrojik. A jak odchazely ? Jako uplne, nebo se to dalo nejak zachranit ?
0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 18 years ago

nam prisly 2ks rb 333 a jeden funguje jak ma, podle prvních testů o cca 50 procent vykonejsi nes rb532, ale druhý kus po zapnutí napájení nebootuje svítí jen modrá led, když se napájení rychle vypne a zapne tak naběhne. pokud se napájení odpojí a po par vterinach zapojí tak zas nestartuje zas je potreb RYCHE vyndat a zandat a na 100% naběhne. takže bez UPS bych se to bal v praxi použít.
0 x

raulik

No hustos, tak jsem to zkusil u kamose pres kabel koukam, normalne login, vse jakoby ok.. ale lan porad nic, stejny jako vcera, tak jsem laboroval az jsem dal system reset-config a najednou vse jak ma bejt !!, ted vse chodi, tak to budu testovat dale a uvidi se..

nicmene je zajimave, ze kdyby to bylo nastavenim/softem, tak nechapu tu prapodivne blikajici ledku u eth3, a navic par vypnuti by to melo spravit (nepomohl ani ten reset cudlik ani tp2 reset)..

a kdyby to bylo hw chyba, jakto ze se to spravilo po reset to default ? divne.. tipnul bych ze se jednalo o bug, ktery zapricinil seknuti koprocesoru ci tak neco..

uz aby byla 3.0 final..

btw> rotuer mel pouze natit a zobrazit nejaky grafy sq, nic vic.. !!
0 x

honzam

raulik píše:
honzam píše:Co jsi u toho měl za trafo? Chce to něco s pořádným proudem....

Normalni 18V zdrojik. A jak odchazely ? Jako uplne, nebo se to dalo nejak zachranit ?

Většinou se třeba začaly restartovat. Ale až po nějakém měsíci. Dopadlo to většinou tak že se na ně nedalo dostat a šlo to na reklamaci. A co je podle tebe normální 18tka? Pokud tam máš víc karet tak bych dal 18V a minimálně 1,5A nebo víc. Prostě tvrdej zdroj
0 x

raulik

Nejsou tam zadny karty, je to pro vyuziti 2*eth, nic vic.. normalni 18V je ta kterou prodavaj k pouziti s MK..
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

raulik píše:Nejsou tam zadny karty, je to pro vyuziti 2*eth, nic vic.. normalni 18V je ta kterou prodavaj k pouziti s MK..

Bez karet musi 18V 1A podle me bohate stacit..... i kdyz kde je psano, kolik to ma odber................
0 x

honzam

raulik píše:Nejsou tam zadny karty, je to pro vyuziti 2*eth, nic vic.. normalni 18V je ta kterou prodavaj k pouziti s MK..

Jo tak to musel stačit. Problém byl tedy asi v něčem jiném :cry:
0 x