Zdravim panove,
testuji tyto dve hracky:
Wodaplug EOC Indoor Master-EOC1121L,700Mbps,2*LAN,2*F,WEB Manage (EOC1121L)
Wodaplug EOC Slave-EOC1121R4,700Mbps,4*LAN,2*F,WEB Management (EOC1121R4)
Vsechno se slinkuje (7,6-67,5MHz), ethernet chodi pekne, co ovsem nefunguje je DVB-S, ktere pres to taky ma vest. Data tam primichavam v testovacim modu az na poslednim kabelu doma, takze predpokladam, ze odpadaji otazky tykajici se filtru apod. A nebo jsem spatne pochopil, co zarizeni umi a CATV neznamena podporu DVB-*, ale jen "kabelovky". Jinak receno po vlozeni techto dvou zarizeni ztrati satelit signal ( vsechny kabely jinak funguji).
Diky za nakopnuti
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ethernet po coaxu /wodaplug/ nepropousti sat
Sat to ani poustet nemuze od podstaty.. Primarne se pres to nedostane napajeni, druze pres to neproleze ani toneburst ani diseqc.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
Ahoj,
zrovna řeším problematiku ethernetu u nás a ve vedlejší bytovce. Je stará cca 8 let a v té době nikoho nenapadlo tam natáhnout nějaký UTP. Já bydlím úplně nahoře a ve vestavěné skříni mám provrtaný strop na půdu, kudy jsem tahal kabeláž, když jsem se stěhoval. Ale teď se ozvali ostatní lidé v baráku, že by chtěli taky připojit. Ostatní mají O2, jiná možnost tam teď není a to já chci změnit
Ve společných prostorech není šance nic natáhnout. Máme společnej satelit + dvb-t svedený do multiswitche a pak rozvod do jednotlivých bytů. Co by jste mi doporučili? Díval jsem se na wodaplug EOC, ale s tím to druhem přenosu dat nemám vůbec žádné zkušenosti.
Díky
zrovna řeším problematiku ethernetu u nás a ve vedlejší bytovce. Je stará cca 8 let a v té době nikoho nenapadlo tam natáhnout nějaký UTP. Já bydlím úplně nahoře a ve vestavěné skříni mám provrtaný strop na půdu, kudy jsem tahal kabeláž, když jsem se stěhoval. Ale teď se ozvali ostatní lidé v baráku, že by chtěli taky připojit. Ostatní mají O2, jiná možnost tam teď není a to já chci změnit

Díky
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Z kazdeho bytu vytahnout UTP do rozvadece, klidne na pude. S STA bych si nehral, neposkytne to potrebnou stabilitu a rozvoj do budoucna + cena. Snazil bych se klasicke UTP protahnout ... Asi tak 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
No jo , ale problém je, že na chodbě je jen skříň, kde je plynoměr a vodoměr a trubky jsou zasekaný ve zdi. Elektroměry jsou u vstupu v hlavním rozvaděči, který je taky zasekaný a podružný rozvaděč má každý v bytě. Standart jedeme UTP v plechových rozvaděčích na chodbě, ale tady to prostě nejde ...
0 x
Na chodbě provrtat strop/podlahu, dát lišty a natáhnout UTP. Když lidi sami chtějí řešit net, tak s takovým zásahem nebudou mít problém.
0 x
DarkLogic píše:Na chodbě provrtat strop/podlahu, dát lišty a natáhnout UTP. Když lidi sami chtějí řešit net, tak s takovým zásahem nebudou mít problém.
Přesně takhle jsme to dělali tam kde nebyl plechový rozvaděč na chodbě...
0 x