❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ceragon IP-20c Cena Skusenosti
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ceragon IP-20c Cena Skusenosti
v jakejch volnejch pásmech se dělají? V datasheetech čtu nic neříkající 6-42Ghz, respektive podle věty "virtual fiber in licensed frequencies" je to jen pro licencovaný pásma?
0 x
Bývalý ISP...
Marně hledám nejaky datasheet, kde bych se dočetl podstatný veci, jako citlivosti, txpwr, dostupné frekvence apod., ne ty marketingový žvásty. Nemáte někdo?
0 x
Lukas Kristek
máte někdo přehled o přibližné ceně? mám pocit že oproti MP600 to bude raketa, ale rád bych věděl trochu více.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
někde jsem zahlédl 2x batoh za cca 180k, bez antén, ale nevím kde, ani jaké parametry to mělo, jen vím že to byl 20c 

0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:máte někdo přehled o přibližné ceně? mám pocit že oproti MP600 to bude raketa, ale rád bych věděl trochu více.
Umíme to levněji než Alcomu. Pokud má někdo zájem, tak SZ.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Tak ceragon je světový Izraelský výrobce, nějaká free pásma ho nezajímaj, je to samozřejmě do všech licencovaných standartních pásem. Umí to až 2048 QAM a má to obě polarizace v jedné jednotce + se to dá spojit do 4x4 mimo linku kde to umí fakt velkou papacitu. Co se ceny týče za podobné rádio, alcoma nemá a mít jen tak nebude. Je to levnější než alcoma co jsem viděl. Co se týče na použití 4x4 mimo tak na to myslím u nás není legislativa, pokud se nepletu. A taky jedna nevýhoda pokud vím má to jen gigové porty. Nechápu proč už se nepoužívá v jednotkách SFP+ jestli je to stále tak nedostupné rozhraní pro rádia, a nebo se čeká na rychlejší metaliku.
0 x
lukas píše:Marně hledám nejaky datasheet, kde bych se dočetl podstatný veci, jako citlivosti, txpwr, dostupné frekvence apod., ne ty marketingový žvásty. Nemáte někdo?
Našel jsem tohle a se vším podstatným, tzn jak citlivosti, tak propustnosti i txpwr a bandy.
Link
0 x
no vzhledem k tomu že stále platí přísloví, že ani zadarmo kuře nehrabe, tak v čem je to šuntské oproti alcomě? není přeci možné že by pojítko umělo větší přenosovou, bylo kvalitnější a bylo levnější? 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Prsi se to kde cim, ale marne v datasheetu hledam specifikace parametru RX/TX pro CCDP. Tj. ze to umi jet na obou polarizacich a sousednich kanalech. Pokud to CCDP neumi, je to razem o krok pozadu. A pokud jde o cenu, je treba vychazet ze softwarove definovane funkcionality. Zcela jiste se to v nejake ocesane verzi da koupit za zajimavy peniz. Nelze vsak cekat, ze to v teto verzi bude umet vsechny ty ficury. Hardware to urcite umi, ale odemkne se to az po zakoupeni prislusnych licenci a ty zadara nebudou.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Tady je full verze datasheetu - http://ulozto.cz/x6Hcw3hn/fibeair-ip-20c-technical-description-etsi-rev-a-pdf Je to ale čteni na dlouhé zimní večery.
0 x
Lukas Kristek
Je to tak, Ceragon je velmi levný na pořízení HW, ale pak se platí za každé IP (intelectual property). CCDP to určitě umí. Je to klasický Mossad Box, takže si to v půlce světa neškrtne.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
To jsou zase takovy zbytecny blaboly. Ano, plati se za funkce a ne, fakt to neni problem, pokud je s tim clovek srozumeny. Dava to moznost si ten spoj individualne nakonfigurovat.
0 x
Lukas Kristek
Nic neni zbytecne. Stejne zbytecne by jinak mohly byt takove ty reci: "je to levnejsi nez Alcoma" atp. Zasveceny ctenar jiste nema problem vnimat, ze si proste musi ty licence koupit a ze to v zavislosti na konfiguraci muze byt velmi drahe. Ale kvuli zasvecenym tohle forum prece neexistuje. Jinak diky za ten datasheet. CCDP to v tehle verzi umi 

0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art