❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik + 2x mini pci-e Huawei LTE

Návody a problémy s konfigurací.
michnzee

Mikrotik + 2x mini pci-e Huawei LTE

Příspěvekod michnzee » 10 years ago

Zdravím kolegové, mám prosbu ke zkušenějším, už tři dny si lámu hlavu jak zprovoznit příjem LTE na RB435G.

Sestava je následující: 1x RB435G + R52Hn, 2x Huawei ME909u-521 (LTE modul s mini PCIe).
Aktuální ROS: 6.20 (oficiální podpora modemu Huawei ME909u... od verze 6.11)

První problém mám v tom, že RB detekuje pouze jeden LTE modul, který zobrazí v seznamu interfaces. Při rozkliknutí LTE modulu v informacích načte základní data (výrobce, mac, atp...). Druhý modul bohužel v seznamu není.

V system > resources > pci vidím že je tam 4x unknown (rev. 17) a jednou Atheros 922X (což je karta R52Hn). Podle toho bych soudil, že RB nedokáže rozpoznat zařízení a načíst ovladač. Zde se však ohrazuji na oficiální podporu od ROS 6.11 kdy přímo v changelogu popisovali podporu tohoto typu Huawei LTE modemu.

Pokoušel jsem se alespoň jakkoli zprovoznit ten první LTE modul a pokusit se kamkoli připojit, ale po probuzení karty my log vypisuje červeně:

async, error, critical: LTE settings network mode failed

Zkoušel jsem googlit, našel jsem jeden vypovídajcí topic na ofiko mikrotik foru popisující že to na žádost userů "funguje" a je to zahrnuto právě v ROS 6.11. Nicméně v závěru to asi nikomu nefunguje, nebo nevím...

Nenapadá Vás někoho, co s tím? Předem díky :idea:
0 x
::RouterLEGOboard::