❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

nestabilní L2TP

Návody a problémy s konfigurací.
vasek88

nestabilní L2TP

Příspěvekod vasek88 » 10 years ago

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s konfigurací RB750GL. Mám nakonfigurovaný L2TP server včetně přístupů a nevím si rady s odpojením po cca 1.minutě. Pak je nutné navázat spojení znovu. Věděli byste, jaký parametr by to mohl ovlinit? Předem děkuji
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 10 years ago

zkusit snížit MTU, je možný že po cestě je MTU někdě již degradováno...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

vasek88

Příspěvekod vasek88 » 10 years ago

MTU mám na 1460, ale to bych neprovedl ani ping když by to bylo moc velké. S mikrotikem jsem začátečník.
Abych malinko zasvětil, používám 3G zařízení kterým se dostávám do vnitření sítě a prostě ten tunel po minutě padne :(
zkoušel jsem ping přímo na mikrotik, který je na veřejné IP a bez problémů.Jakmile spustím ping na PC co je v síti, tak to po minutě padne.
Díval jsem se na firewall-connections - tracking, měnil jsem timeout, ale výsledek stejný :(
0 x