❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

hotspot IpBindings nefunguje jak ma..

Návody a problémy s konfigurací.
testerr

hotspot IpBindings nefunguje jak ma..

Příspěvekod testerr » 10 years ago

Dobry den mohu mit dotaz ohledne IpBindingu na Mikrotiku?
Jsem v tom amater v kolem mikrotiku ale ucim se :)
jedna se men o to ze mam Mikrotika RB2011UiAS verze 6.21.1, vse na nem funguje jak ma ale kdyz rozbehnu hotspot tak nastavaji problemy s pripojenim uzivatelu pres IPBindings.
Jedna se o problemy pouze kdyz se pripojuje uzivatel co pouziva Notebook a dostane prava aby se nemusel prihlasovat pres klasickou hotspot logovaci stranku.
Kdyz nastavim do IpBindings ip ardesu zarizeni MObilu je jedno zda apple nebo android tak vse funguje jak ma. uzivetel se prihlasi na wifi a sup je na netu...
Kdyz to same udelam pri Notebook tak zarizeni dostane IP adresu v mikrotiku ho vidim ale... nefunguji web stranky... funguje pouze viber, skype atd. :(
Dnes jsem provedl i reset do tovar. nastaveni, po resetu nechal nechal vse jak bylo a nastavil jsem pouze hotspot... ale porad ten samej problem :(
nevite nekdo nejakej TYP? :(
omlouvam se za zrejme blbej dotaz...

petr
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 10 years ago

A ping na bránu funguje? A co ping na 8.8.8.8?
Jestli jsem to dobře pochopil, skype funguje, takže funguje i internet.
Můj odhad je, že problém bude v DNS. Nemáš DNS náhodou nastavený na "tvrdo" ? Nebo jaký DNS používáš?
0 x
Petr Krist

testerr

Pripojeni je pres ADSL takze vstupni brana nejakej CISCO ADSL router na nem DMZ na mikrotika ..
DNS mikrotik bere s toho adsl pripojeni...
0 x

testerr

Zjistil jsem ze kdyz vytvorim novej hotsport a nasmeruju ho na Wifi v mikrotiku tak potom funguje Ip Bindings jak ma.. ale pouze na Hotspotu kterej bezi pres to Wifi rozhrani na Mikrotiku...
Hotspot vytvorenej a nasmerovanej na PORT v mirkotiku stale dela predtim popisovanej problem...
-------------------

takze co jsem zjistil... treba mne nekdo poradi ja uz nevim co s tim.
-------------------
Kdyz pripojim pocitac na hotspot a zadam prihlas. udaje je vse ok, kdyz ale zaradim pocitac do IP Bindings tak potom nefunguji na tom zarizeni web stranky...
kdyz zmenim v pocitaci DNS adresu treba na 8.8.8.8 tak vse zacne fungovat.... :shock: :evil:
Ipadresa od hotspotu je 10.5.50.neco
brana 10.5.50.1
AUTOMATICKA DNS 192.168.88.100 .... a s tim to nefunguje pouze jak jsem psal kdyz zmenim v pc DNS adresu tak se to rozbehne..
-------------------
Rozsah Adres 192.168.88.neco, mam nastavene na jinem portu pro lokalni sit mimo hotspot..
-------------------
mikrotik si bere DNS zaznam z ADSL modemu.
0 x